Sayfa 528/928 İlkİlk ... 28428478518526527528529530538578628 ... SonSon
Arama sonucu : 7418 madde; 4,217 - 4,224 arası.

Konu: GUBRF - Gübre Fabrikaları

1.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    petrol fiyatları 85 dolara çıkınca arkadan üre fiyatları da tekrar 330 dolara kadar yükseldi....petrol fiyatlarının düşmesi üre fiyatlarınında tekrar düşmesi demek.....üre fiyatları düşünce gübretaş düzeliyor razi kötü bilanço açıklıyor....üre fiyatları artıncada razi kar açıklıyor gübretaş zarar açıklıyor....kısır döngü var.....kısır döngüden kurtulmanın tek koşulu fosfat yatırımı....hammadde fiyatlarından etkilenmeyecek bir sistem gerekli....
    Şirketin hisse senedini fiyatının üre fiyatlarıyla da alakası yok 330 doları gören üre ye karşılık tarihi dip noktasında senet.
    Tek elde kalan yaptırım ve dava sonucunun olumlu olması şu durumda fakat bunlardan olumlu bir haber gelse bile tepki çok cılız kalacağına kanaat getirdim çünkü şirkette güven şeffaflık sorunu var.
    Kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir yönetimi var.
    Siyasi rant bu şirketin başlıca sorunu ve haberlerde bile var bir milletvekili negmar satışında problem çıkartıyor vs.
    Kağıt üzerinde ibrahim yumaklı genel müdür ama siyasi rantcilar işlerine nasıl geliyorsa ona göre yönetiyorlar şirketi. Doğal olarak arpalık olmuş bir şirkete de kimse yatırım yapmıyor.
    Yukarıdaki arkadaşın dediğine katılıyorum mevcut yapı değişmezse bu şirket arpalık olarak yoluna devam eder.

SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by cmpemre Yazıyı Oku
    Şirketin hisse senedini fiyatının üre fiyatlarıyla da alakası yok 330 doları gören üre ye karşılık tarihi dip noktasında senet.
    Tek elde kalan yaptırım ve dava sonucunun olumlu olması şu durumda fakat bunlardan olumlu bir haber gelse bile tepki çok cılız kalacağına kanaat getirdim çünkü şirkette güven şeffaflık sorunu var.
    Kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir yönetimi var.
    Siyasi rant bu şirketin başlıca sorunu ve haberlerde bile var bir milletvekili negmar satışında problem çıkartıyor vs.
    Kağıt üzerinde ibrahim yumaklı genel müdür ama siyasi rantcilar işlerine nasıl geliyorsa ona göre yönetiyorlar şirketi. Doğal olarak arpalık olmuş bir şirkete de kimse yatırım yapmıyor.
    Yukarıdaki arkadaşın dediğine katılıyorum mevcut yapı değişmezse bu şirket arpalık olarak yoluna devam eder.

SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Dediğiniz gibi ilkönce şirket güven vermeli bu güven maliyeti düşürmek için fosfat yatırımı şart...malum şirketten dolayı çok zor bi ihtimal...zaten fosfat işi olsa tekfen gibi gider...Altın madenide olsa ömürlük hisse olur benim umudum kalmadı... yatırım tavsiyesi değildir

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Arpalik diye dusunuluyorsa sirketin sonu ya satilma ya konkordato yada iflas olur....iyiye gidis yok bu sekilde ayakta kalamaz sirket silinir gider...cok guclu sirketlet konkordato ilan etti....

4. Bu şirket özelleştirilmeden ya da mevcut siyasi yönetimden kurtulunulmadıkça adam olmaz. Bari bi yandaşa satsalar da biz de 2-3 kuruş kazansak. Zaten milletin umrunda değil devlet nasıl israfla yönetiliyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    570
    Cezayir, Çin ile Tebessa bölgesinde bir fosfat fabrikası kurmak için 6 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Devlet enerji şirketi Sonatrach'ın CEO'su Abdelmoumen Ould Kaddour, “Tesis 2022 yılında faaliyete geçecek ve 3 bin iş yaratacak” dedi.

Sonatrach, 6 milyar dolarlık projenin % 51'ine sahip olacak ve Çin'li devlete ait CITIC'in % 49 hissesi olacak.

Sonatrach'ın CEO'suna göre, Tebessa bölgesinde, başkentin 700 km doğusundaki, proje yılda 1.9 milyar dolar üretim gerçekleştirecek.

Habere göre Kuzey Afrika bölgesinde bizim fosfat yatırımı da iyice ortadan kalmıştır diye düşünüyorum. Yıllardır oyaladıkları dedikodulara da malzeme olmaz artık..
    Ayağını Sıcak Tut, Başını Serin.
    Kendine Bir Uğraş Bul, Düşünme Derin Derin... Hz. Mevlana...

6.  Alıntı Originally Posted by _ZeBuN_ Yazıyı Oku
    Cezayir, Çin ile Tebessa bölgesinde bir fosfat fabrikası kurmak için 6 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Devlet enerji şirketi Sonatrach'ın CEO'su Abdelmoumen Ould Kaddour, �Tesis 2022 yılında faaliyete geçecek ve 3 bin iş yaratacak� dedi.

Sonatrach, 6 milyar dolarlık projenin % 51'ine sahip olacak ve Çin'li devlete ait CITIC'in % 49 hissesi olacak.

Sonatrach'ın CEO'suna göre, Tebessa bölgesinde, başkentin 700 km doğusundaki, proje yılda 1.9 milyar dolar üretim gerçekleştirecek.

Habere göre Kuzey Afrika bölgesinde bizim fosfat yatırımı da iyice ortadan kalmıştır diye düşünüyorum. Yıllardır oyaladıkları dedikodulara da malzeme olmaz artık..
    Bizde olursa Tunus da olur bu müdürler le olmaz bir ay sonrayı göremiyo 10 sen 20 se sonrayı gören adam müdür lazım...

ATU-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by yusuf7666 Yazıyı Oku
    Bizde olursa Tunus da olur bu müdürler le olmaz bir ay sonrayı göremiyo 10 sen 20 se sonrayı gören adam müdür lazım...

ATU-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ibrahim yumaklıya dün ne yedin desen bilmez kaldı 20 yıl sonrasını düşünmek...bu şirketi yönetecek kişi değil ama getirmişler işte...

8. bu hisse artık spekülatif hisseler kategorisine girdi...bence haber hikaye beklemenin anlamı yok....

Sayfa 528/928 İlkİlk ... 28428478518526527528529530538578628 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •