10 milyar borç var ve borç tl
faizler %60 larda yatırımlar hala bitmedi yılda 6 milyar faiz yiyecek neredeyse ciro kadar
çok iç açıcı durumu yok maalesef
borcu usd yada euro çevirmeleri gerekir
kötü finansal yönetim var
yatırıma borçla yakalandı ve borç tl ve faiz yüksek
bedelli kaçınılmaz duruyor bedelli yapılırsa firma toparlar şu durumda dibi yok gibi bişey
hektaş yükselmesi için en az %200 bedelli
özbekistan yatırımının tammalanması
marjlarda toparlanma
şu durumda bile 1 milyar usd üstünde değeri var tepe çok yukarda olduğundan bukadar düşmesine rağmen dolar bazlı ederine hala gelemedi
spek maliyeti 1 tl bile değil şuan bile sattığı her fiyattan 10-20 kat kar ediyor
kötü yönetim sebebi ile yönetim kurulu başkanını gönderip duruyorlar
ama bedelli kaçınılmaz bedelli açıklanırsa kağıt rahatlar
Son düzenleme : tarik1234; 15-04-2024 saat: 17:32.
Merhaba hektaşa yatırım yapmak istiyorum
finansal rapor ve yatırımcı sunumunu inceledim bunlarla ilgili bir kaç sorum olacaktı
*şirketin net 10 milyar tl civarı borcu var borç tl ve vade 0 şu dönemde %60 faiz ödüyorsunuzdur şirketin maliyeti, yatırımları ve satışı usd iken niiçin kısa vade tl borçlanmasına girdiniz , niiçin kur riski aldınız ? kurun stabil geçtiği şu dönemde dolar bazlı aylık faiz gideri %6 yakın gerçekleşmekte bunun önüne geçmek için planlarınız varmı ?
** şu projeksiyonda borç usd çevrilmezse bedelli sermaye artışı kaçınılmaz duruyor
bedelli sermaye artırımı niiçin yapmıyorsunuz ?
***yapılmakta olan yatırımlarda yaklaşık 300 milyon usd bir rakam bulunmakta bu yatırımlar özbekistan vs ne zaman devreye alınacak
bu konularda bilgi rica ediyorum
İyi çalışmalar dilerim
***cevap gelirse sizinle paylaşacağım
Açıklamalar
Yönetim Kurulumuz tarafından alınan 15 Nisan 2024 tarihli karara istinaden; münhal bulunan Mali İşler Direktörlüğü kadrosuna Sayın Murat KILIÇ'ın atanmasına karar verilmiştir.
https://m.youtube.com/shorts/vP34myqldIs
Kafasız yüzsüz horos dışlandığı halde gitmiyor ezik horos
Yer İmleri