Originally Posted by
acm
..... sonuç? resesyon...kaybedenler; sanayi,hizmet sektörü,bankalar...
yukarı borsa? gerizekalı palanın salaklığı...
gayet güzel bir yorum olmuş, ben de Türkiye'de resesyon bekliyorum, hatta bu resesyon 2019'un 3. çeyreğine kadar belki daha da öteye devam edebilir hatta depresyona bile dönüşebilir, yalnız piyasa bu tür temel gelişmeleri çok önceden iskonto eder, örneğin banka kağıtları daha henüz resesyona girilmemesine rağmen son 6 ayda yarı yarıya düştü, HALKB defter değerinin 4 te 1 inden işlem görüyor şu anda, tamam HALKB'nin çok özel bir durumu var (OFAC) ama ISCTR VAKBN GARAN AKBNK YKBNK gibi banka kağıtları da defter değerlerine göre %50 yi aşan çok ciddi iskontodan işlem görüyor şu anda, piyasa resesyon/depresyon gibi en temel değişimleri çok önceden fiyatlar, ayrıca resesyon/depresyondan çıkışları da çok önceden fiyatlar örneğin resesyonun en şiddetli zamanında (tepe yaptığı zaman) bakmışsınız borsada çıkış halihazırda başlamış, o yüzden TCMB'nin dün yaptığı 625 baz puanlık dev faiz artışının borsaya etkisini abartmamak icap eder.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri