Sayfa 529/602 İlkİlk ... 29429479519527528529530531539579 ... SonSon
Arama sonucu : 4815 madde; 4,225 - 4,232 arası.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Ş.

1. Sessizce izlemeye devam bugün yine masadaki ekmek kırıklarına varınca toplamışlar kim sattı ise.

2.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    #AKSEN Doğalgaz fiyatları yükseldi, AKSEN olumsuz etkilenir diyenlere gelsin. 😀
    Bu haberin öznesi santralların kabulleri in yapılması değil.
    İkide bir doğalgaz yükseldi, Aksen olumsuz etkilenir diyenler vardı. Onlara da bir cevap oldu aynı zamanda.
    Afrika anlaşmaları da bu şekilde.

...doğalgaz Özbekistan Hükümeti tarafından bedelsiz temin edilecek olup, üretilecek enerji satış fiyatı 25 yıllık ABD Doları bazlı alım garantisi kapsamında belirlenmiştir.
    peki ben ne yaptım? Doğalgaz ve elektrikteki sıkıntıdan dolayı aksen ve diğer enerji hisseleri olumsuz etkilenir diye düşünüp 13 civarından sattım

3.  Alıntı Originally Posted by Cpt35 Yazıyı Oku
    peki ben ne yaptım? Doğalgaz ve elektrikteki sıkıntıdan dolayı aksen ve diğer enerji hisseleri olumsuz etkilenir diye düşünüp 13 civarından sattım
    önemli olan aldıgın para ile ne yaptın..başka bir hisse alıp o da %40 ve üstü yaptıysa sorun yok.....

Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Sürekli yeni yatırım yaptığı ve borçlar hala yüksek olduğu için şimdilik zor.
    Ancak ileride sürekli temettü verebilir.

Pek kimse bahsetmiyor ama şirketin yurtdışı karı artacağı gibi Döviz pozisyonu 9 aylıkta 304 milyon iken 12 aylıkta 2.115 Milyona çıkmış.
    Yani anlık yüzde 11 kur artışı nedeni ile sadece kambiyo karı 211 milyon olabilir.
    Son çeyrek kısmen Özbekistan katkısı da olacak 1 milyar ile 1,2 milyar arası çeyrek kar sürpriz olmaz
    25 Martta 1,2 milyar TL olarak yaptığim tahminimi 1,3milyar TL olarak güncelliyorum

Alıntı Originally Posted by Cpt35 Yazıyı Oku
    Üzüldüm.
    Burayı takip ediyor olsaydınız, aynı şeyi daha önce de yazmıştım.

6.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    25 Martta 1,2 milyar TL olarak yaptığim tahminimi 1,3milyar TL olarak güncelliyorum
    eğer 1. çeyrek sizin dediğiniz gibi hbk 1 tl olursa, ilk çeyrek göynükün verdiği tek seferlik katkıyı( 2. çeyrekte katkı verecek ama 1. çeyrek kadar değil) 2.çeyrekte daha fazla çalıştığı için özbekistan karşılar diye düşünüyorum, bu da neredeyse her çeyrek 1 tl hisse başı kar demek... yeni yatırımları olabilme ihtimali çok olup, temettü vermeye başlayacak enerji şirketini piyasa artık kaçtan fiyatlayacak bunu zaman gösterecek bize...

7. Kesinlikle haklısınız 2.çeyrek göynük düşse bile Özbekistan tolere edecektir. Sene sonu 3 TL hbk bekliyordum ama güncelleyeceğiz inşallah...
     Alıntı Originally Posted by cido Yazıyı Oku
    eğer 1. çeyrek sizin dediğiniz gibi hbk 1 tl olursa, ilk çeyrek göynükün verdiği tek seferlik katkıyı( 2. çeyrekte katkı verecek ama 1. çeyrek kadar değil) 2.çeyrekte daha fazla çalıştığı için özbekistan karşılar diye düşünüyorum, bu da neredeyse her çeyrek 1 tl hisse başı kar demek... yeni yatırımları olabilme ihtimali çok olup, temettü vermeye başlayacak enerji şirketini piyasa artık kaçtan fiyatlayacak bunu zaman gösterecek bize...

8. Satış ve karlılık güzel

1 milyar 175 milyon TL kar

Hayırlı olsun

Sayfa 529/602 İlkİlk ... 29429479519527528529530531539579 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •