Tabi 120-110 ve 100 TL den satanlar, 12 Aylık Bilanço gelince Hani Zarardı hani maliyetleri artıyordu, hani Ciro da 80 Milyar, Favök 16 Milyar Net Kâr 10 Milyar oldu derler
Tabi o gün geldiğinde hisse 200 TL olmalı
Tabi 120-110 ve 100 TL den satanlar, 12 Aylık Bilanço gelince Hani Zarardı hani maliyetleri artıyordu, hani Ciro da 80 Milyar, Favök 16 Milyar Net Kâr 10 Milyar oldu derler
Tabi o gün geldiğinde hisse 200 TL olmalı
özün sermayesi = öz sermaye
mesela portakalın özünü alıyorsun en yoğun kısmı öz sermaye oluyor,
önem gıda diye dandik bir fşirma var siz bilmezsiniz bi tane dandik değerleme raporu ile 2-3 katına satılabiliyor 1 milyon para verdin bitti
senin mantığına göre kapatalım fabrikaları arsalar değerlensin yahu arsa kimin umrunda ülker satılırsa ürettiği favök pazar müşteri bu konularla değerlenecek en son bakarlarsa arsaya bakarlar makina bile çok daha önemli
bide öz sermaye karlılığı var
portakalın özü varya ne kadar artmış bazen bakılıyor
portakal özü 1 milyarsa 400 milyon kar yaparsan iyi
portakal özü 10 milyarsa fiktif şişir babam şişir yine 400 kar yaparsak o zaman azcık kötü
bide bu özü arttırdığımızda amortsimanlarda artıyormuş o artınca net karda azalıyormuş
öz sermayede fon oluşuyor ama bu yıllar geçtikçe düşük net karla dengeleniyormuş
kar dağıtımı yapan şirketler böyle fiktif şeylere çok taılmazlar daha düşük amortisman (ford arçelik vs) daha yüksek net kar ister
ama bide cingözler var onlar başarısızlıklarını böyle saçma şeylerle doldurmaya çalışırlar benim bir arsa var aman allahım 10 metre ziyaa 8 metre ziyaaa arsa kadar arsa işte![]()
Senin iddian, Sattiklarindan zarar edecek çünkü 3 aylık Kâr bir öncekine göre 1 Milyar azaldı, Önümüzdeki 3 ay 400 de kalmaz , Eksi 2 Milyar Zarar yazar , Net Kâr 4.4 den 2 ye düşer, 2025 maliyetleri artar 30 TL ye ürettiğini 20 TL ye satar, Mal mı bu adamlar
Nasılsa Zarar edecek hemen satsın zaten fabrika makine arsaları da önemi yok.
1 Milyar USD versin Koç Sabancı alsın verir mi
zara ederler demiyorum bu senin iddan kar marjları daralacak diyoroum bunuda maddi delillere dayandırıyorum ki fiyatlama da şuan bunu gösteriyor ,
mesela personel gibi baskılı kur maalesef ithalat dostu ihracat düşmanı melun bişey
bunu yapıpta başarılı olan yok mısır arjantin vs hepsi pes etti
Ben bir hisse alırken Bilançoda, Gelir Tablosuna bakarım, Favök ne kadar, Net Kâr ne kadar, sonra Özsermayesine , ve Piyasa Değerine. Senin hesap tutmaz
Yer İmleri