Sayfa 530/905 İlkİlk ... 30430480520528529530531532540580630 ... SonSon
Arama sonucu : 7240 madde; 4,233 - 4,240 arası.

Konu: EGGUB - Ege Gübre

1. dün bilançoları zarar gelen kağıtlara bakıyorum yüzde 2 falan civarı eksi pek çoğu. bu yüzde 6-7 çok güzel performansı var. ben bilançoyu kötü görmedim. iyi de değil evet. ama pahalı bir hisse değil ucuz. limanın gerçek değerinden bağımsız düşünüyorum tabi.
    vinç siparişleri iskele uzatım için ihale süreci vs..
    gübre işinde de devletin bir ayar çekmesi lazım. sürekli zararına nasıl iş yapar firmalar ? çiftçiye verdiği destek mi az daha fazla vermeli. yani ekilmedik yer kalmaması lazım. yabancısı ile, mültecisi, kaçağı ile 100 milyon beslemek için üretim artması lazım yoksa gıda enflasyonu düşmez. et ithalatı, tahıl ithalatı ile boşa kürek çekerler .

Liman yerinde duruyor mu?
    Yakın olan arkadaşlar bildirsin lütfen..
    Attım sepete gene buralardan.

3.  Alıntı Originally Posted by Vallis Yazıyı Oku
    Liman yerinde duruyor mu?
    Yakın olan arkadaşlar bildirsin lütfen..
    Attım sepete gene buralardan.
    Üstadım liman yerinde fiziki olarak var duruyor gerçek hayatta ama borsa dünyasında sanki liman yok sabah analist bir arkadaşım grafik artı buraya resim atamadım dolar bazı 2008 değeri yani 2008 de o zamanlar liman hani patron diyor ya en az Alsancak limandan daha değerli yani mln 1.5 milyar dolar dib referans malın o çok kızdığımız sahibi bile her nasıl oldu ise böyle demişti ama an itibari 123 milyon dolar yani 15 kat yaklaşık aşağıda işlem görüyoruz bakin vinçler arsalar liman vs bu değeri şerefıye isim Hakkı hatta su derinliği 28 metre nşn Hakkı değil bu fizik ekonomi bilimi ne aykırı liman var ama yok emsali milyarlarca dolar olan bir varlık barındıran Eggub 123 milyon dolar bu olağanüstü bir gizli kalmış keşfedilmemiş bir değer ama niye bunu konu eden bir tane aracı kurum raporu yok rapor düzenlenmiş olsa işye emsal olarak milyar dolarlar ama işte saçma sapan enflasyon muhasebe bahane edilip böyle kul hakkına giriyorlar tek kelime ile müsebihlere haram olsun

Yaw yıllardır aynı şeyleri yazmaktan bıkmadın helal olsun liman arsa ne kadar değerli olursa olsun patronu adam olacak ben kağıda girdiğimde düşük sermaye diye girmiştim 10 Du sermaye onu bile parçalı böldü ekmek yemeyin diye grafik bak öğren al sat yap sende o yapıyor

5. Nilkız kardeşim haklısın da şimdi tüm patronlar kapitalist hani biz talep etmemiz gerekiyor yatırmcı dostu kararlara sevk etmemiz lazım sürekli arayıp mail atıp patron durup dururken iyilik hiçbiri düşünmez ama mesela arsa güncellese tahta boyut atlar düşünsene üstadım pd dd kaç olur 0.01 olur belki daha az ve piyasada pd dd 20-30-40 üstü var millet o hisseleri baş tacı bizi keşfetseler şu anda bile pd dd 1 ve 2008 dile kolay 16 sene önceki değerinde ve dolar enflasyonu da var onuda hesaba katarsak 2008 değerininde altında

Bilanço ister zarar etsin ister kar sonuçta liman var mı var piyasa onu nasıl yok sayar o Çinliler hayran kalmış limana ama bizden yerli gören yok sanki yok

Patron diyorsunuz haklısınız savunmak için değil çok hataları var onu yazacağım ama o patron en az Alsancak Limanından daha değerli dedi yanl 1:5 milyar dolar dan yaklaşık daha fazla dibi o denek öyle dedi bu mesajı verdi blr malın değeri ni en iyi sahibi bilir ama an itibari borsa değeri 123 milyon dolar burda sorun patron değil hani patrona göre 400-500 aralığı hisse fiyatı na işaret en az Alsancak limanı ki bu rakamda Alsancak Limanı 2007 ihale değeri oda çok eski şu amda en az Alsancak limanı derken yeni değer çok daha yüksek çıkar ama neyse Bursa sorun bu değeri görmeyen spekülatör yatırmcı aracı kurumlar halka arzda pd dd 30 40 kat pekinde koşan kltle Eggub pd dd 1 iken görmeyen burda Nilkız Üstadım olağan üstü gizli kalmış keşfedilmemiş blr hazine adeta düşünsenize o eleştirdiğiniz patron bile en az Alsancak limanı kadar hatta Alsancak limanından daha değerli diyor bu bence iyi niyetli bir dostane açıklama sorun demekki patron değil ama işte bu anormaliyi seyrediyor hatası orda mesela buyback yapması lazım niye yapmıyor kchol şişe sasa cs herkes yapıyor sonra işte arsa sı güncel exoertlz yapsa buna da karşı çıkıyor birde diyor siz arsa güncellesek bir de bedelsiz istersiniz diyor bu dostane ve vicdanlı değil kul hakkına giriyor burda hatalı blz düşman mıyız sonra ısrarla gübreden 10 senedir zarar bu demek ki iyi yönetilmiyor kamu kurumu gübrf bile kar ederken zarar madem yapma liman a çevir ve liman büyütme çok ağır kaldı nemport çabucak bitirdi ama blz kağnı gibi işte burda yapıcı eleştiri patrona iletmek lazım alacağı aksiyon ile yatırmcı dostu mu o zaman belli olur ama işte talep etsin herkes

Tamekspertizlelimaniarsayigüncelleseozamanbirmilya rvergiçıkar.kimyaparbudeğerlemeyi[emoji852]

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Liman doğru yerinde duruyor fakat eskisi kadar değerli değil.ege gübre limanının büyümesine itiraz edip kendi limanını büyüten nemport 1 milyon 500 bin ten kapasiteye ulaşmış,şu an aliağadaki konteyner elleçlemesinin yarısından fazlasını yapar hale gelmiş.
    Ege gübrenin vakit geçirmeden iskeleyi büyütüp büyük gemileri çekmesi gerekiyor.eski gemilerini de nemport a kaptırma hatta küçülme tehlikesi var. Aliağada ki elleçleme artışı nemport limanının kapasite artışından kaynaklanıyor.
    Patron sermayeyi yavaş yavaş artırarak dolaşımdaki lotu artırdı dolayısıyla Ege gübrede ki manüplatif düşük sermayedeki şirketlerdeki yükseliş zor.Liman büyürse işlerin artması da gözlenip Ege gübre de buralarda kalmaz.

8. Bırakın yeni kapasite geleceği şu anda gelinen noktada Liman ın en ufak mevcut kapasitesinin 1 teu kapasitesi bile an itibari ile fiyatın içinde yok düşünsenize dile olay 16 sene bir ömür yani daha liman yok iken ki dolar bazı değerde ki doların da enflasyonu var onu da dolar enflasyonu da hesaba katacak olursak 2008 değerinin de altında bırakın yeni yatırımı büyük gemileri yeni kapasiteyi geleceği an itibari ile geçmişi o uluslararası Çinliler in hayran olduğu limanı yok sayan hatta limandan önceki piyasa değerimde adeta zaman içinde yolculuk gibi böyle blr liman hiç varolmamış gibi ve enflasyon var gübre fabrikasını bile temsil etmekten uzak her şeye zam geliyor buna indirim şimdi gerçek hayatta sahibinden com da 2008 yılına ait bir satılık. Liman ilanı hemde 2008 değeri ile güncellenmemiş hali ile bulmak mümkün mü sizce imkansız ve yeni kapasite ile piyasa değeri çok daha yüksek olacak değeri artacak ama zaten bırakın geleceği geçmiş bile yok ki hali hazırda var olan. Liman en az Alsancak limanından daha değerli diye patron ifade etti 1.275 milyar dolar nerde blz an itibarei 123 milyon dolar burda haklısınız ama hisse gerçek değeri bulmasın. Aman değerlenmesin diye sanki yatırım bile geciktiriyorlar diye insan huylanıyor bu kadar ağır kalınmaz burda bu akıl tutulası piyasa değeri iskontolu bu kapanması için firma kchol şişe Sasa vs glbş buyback yapmalı sonra o arsa çok kıymetli o güncellenmeli ki itlbar onur şeref gurur demek hisse değer artışı ama hisse yi gerçek fiyatına taşıyacak her şeyden imtina ediyor patron ama birileri rica etmeli düşman değiliz tatlı dille anlatmalı o yatırım acil aksiyon alınmalı Nemport tan çok daha verimli bir liman olacak inş ama işte firma ile irtibatta olalım mail atalım arayalım konuşalım dostane konuşalım vicdana davet edelim kul hakkını hatırlatalım

Sayfa 530/905 İlkİlk ... 30430480520528529530531532540580630 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •