-
Alman ressam Johann Reinhard von Marées’in dogum yildonumu (24 Aralik 1837)
Die Schwemme, 1864

Die Ruderer, 1873
-
Alman - Danimarkali ressam Friedrich Bernhard Westphal'in olum yildonumu (24 Aralik 1844)
The Reception of Thorvaldsen on Toldboden in Copenhagen the 17th of September 1838, 1839 – 1841

The Huntsmen's rest, 1843
-
Fransiz ressam Fernand Cormon’un dogum yildonumu (24 Aralik 1845)
Murder in the Seraglio, 1874

A Harem, c.1877
-
Ingiliz asilli Amerikali roman ve oyun yazari Frances Eliza Hodgson Burnett’in dogum yildonumu (24 Aralik 1849)
“Okuldayken cografya ogretmenimiz bize dunyanin portakal biciminde oldugunu soylemisti. Daha on yasina gelmeden once bu portakalin bir kisiye ait olmadigini, herkese ait oldugunu kesfettim. Hic kimse kendine ait kisimdan daha fazlasina sahip degil bu portakalin. Bazen adim atacak yer bile bulamazsin onun uzerinde. O nedenle hicbiriniz portakalin tamamina sahip oldugunuzu dusunmeyin, boyle dusunurseniz yanilirsiniz ve isin dogrusunu cok agir bedeller odeyerek ogrenirsiniz.” Gizli Bahce

“When I was at school my jography told as th' world was shaped like a orange an' I found out before I was ten that th' whole orange doesn't belong to nobody. No one owns more than his bit of a quarter an' there's times it seems like there's not enow quarters to go round. But don't you - none o' you - think as you own th' whole orange or you'll find out that you're mistaken, an' you won't find it out without hard knocks.”
-
Fransiz klasik liberal kuramci, politik ekonomist ve Fransa Meclisi eski uyesi Claude Frédéric Bastiat’nin olum yildonumu (24 Aralik 1850)
“Bunun adi kardeslik: Sen urettin, ben uretmedim; biz dostuz; haydi paylasalim, sen bir seye sahipsin; ben bir seye sahip degilim; biz kardesiz; haydi paylasalim.”

"Cela s’appelle Solidarité, Fraternité. Tu as produit ; je n’ai pas produit ; nous sommes solidaires ; partageons. Tu as quelque chose ; je n’ai rien ; nous sommes frères ; partageons."

“Herkes devletten gecinmek ister. Unuturlar ki devlet herkesten gecinmektedir.”
-
Ispanyol ressam Eliseu Meifrèn i Roig'un dogum yildonumu (24 Aralik 1858)
Patio de Premià (Courtyard in Premià), Courtyard (1910)

El Marne (The Marne, 1932)
-
Ingiliz roman yazari, gazeteci ve karikaturist William Makepeace Thackeray'in olum yildonumu (24 Aralik 1863)
"Icinde bulundugumuz yuzyilin daha yirmi yasini doldurmamis oldugu siralardaydi. Haziran ayinda gunesli bir sabah, Miss Pinkerton'in Chiswick Cikmazi'ndaki ozel kiz okuluna, basi peruklu, sapkasi uc koseli, sisman bir arabacinin saatte dort kilometre hizla surdugu, kosum takimlari paril paril goz alan bir araba geldi."

"While the present century was in its teens, and on one sunshiny morning in June, there drove up to the great iron gate of Miss Pinkerton's academy for young ladies, on Chiswick Mall, a large family coach, with two fat horses in blazing harness, driven by a fat coachman in a three-cornered hat and wig, at the rate of four miles an hour."

“Kadinlar yalniz fethetmeyi degil, fetholunmayi da severler.”

“Toplum icinde giyilebilecek en guzel elbise, iyi bir espri anlayisidir.”
-
Ingiliz ressam Charles Lock Eastlake'in olum yildonumu (24 Aralik 1865)
The Celian Hill from the Palatine, c.1823

Classical landscape, 1825 – 1830
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri