Sirket tanimlamasinda öyle görünmüyor da, REIT sinifina sokmus olabilirler.
Yoksa gercekten mantiksiz bir durum da, vergilendirme de mantik aramak da biraz abes.![]()
Sirket tanimlamasinda öyle görünmüyor da, REIT sinifina sokmus olabilirler.
Yoksa gercekten mantiksiz bir durum da, vergilendirme de mantik aramak da biraz abes.![]()
Sormayın valla şu vergideki mantıksızlığıO kadar saat araştır vergi yasalarını oku, başka insanların vergi deneyimlerini araştır. Vergisel avantaj elde edecem diye yatırım yap, sonra withholding tax kesilsin.
En iyisi gidip Index ETF almak ve vergi konusunuda çok kafaya takmamak galiba. Boşta kalan zamanlarda da başka konularda mantık ararım.![]()
Vergi de isin icinden cikilmaz. Ancak bulundugunuz ülkenin vergi sistemi ile bir yere gelinebilir.
Yurt disi yatirim yapacaksaniz sadece ETF degil hisse de alabilirisiniz tabii de hisse secmek zor (benim icin).
O yüzden sahsen portfüyümün (su anda) %50 civari ETF, geri kalani eurobond (%6) ve hisse (%44). 2 yil öncesine kadar %90 hisse tutuyordum.
Secebildiginiz ve büyümesinden emin oldugunuz hisseleri de vergisel boyutunu düsünmeden almak lazim.
Ancak bu durum yas ile de ilgili.
Belirli bir yastan sonra temettü hisseleri daha önemli konuma geliyor.
UK şirketi neden UK deki borsada değil de ABD'de listeleniyor sadece? İpucunu veren bu bana göre.
Bu şirketi çok aradınız mı o da başka meseleYüzlerce binlerce şirketin içinden bunu bulabilmek büyük başarı.
Konunun başlarında konuşulmuştu benim hatırladığım şirket hem UK'de listelenecek, hem de hq UK'de olacak diye konuşulmuştu ama şimdi kaynak bulmaya uğraşamam. Yukarıdaki şirket UK'de listelenmiyor. Bence sebebi budur.
ytd
GB sirketi olarak görünüyor bence. Belki baska bir sikinti vardir .
Belki Patrick Bateman'in yazdigi daha dogrudur da, bayagi ilginc bir durum.
https://sec.report/CIK/0001601072
İngiliz şirketi olduğuna şüphem yok aslında. Şirketin okumadığım SEC Filing'i ve websitesinde bakmadığım yer kalmadı. Ama bazı durumlar komplikasyon yaratıyor galiba.
Birincisi, bu bir YieldCo şirketi bununla alakalı kendine özel yasalar var.
İkincisi de normalde şirketler karının çoğunu 'Ordinary Taxable Dividend' olarak dağıtıyor. Bu şirket Return of Capital olarak dağıtıyor. Kendi sitesinden indirdiğim aşağıdaki dokümanda bunu onaylıyor. Onlar 'Non Dividend Distribution' olarak ifade etmişler kendileri pdf'te.
Benim anladığıma görede ABD'de bu şekilde temettü dağıtma bir takım avantajlar yaratıyor Amerikan yatırımcılara. Ama galiba, başka bir komplikasyon yaratıyor bu durum ve normalde ABD tarafından withhold edilmeyen dividend bir nevi form değiştirdiği için tax ediliyor.
Bunu onaylayabilecek bir iki yorum da okudum birkaç yerde ama ABD vergi yasalarında uzmanlaşmaya niyetim yok o yüzden daha fazla başımı ağrıtmamak için bıraktım araştırmayı.
Tabi sayın Bateman'in dediği gibi İngiltere'de listelenmediği için oluyor gibisinden bir şey olabilir.
https://www.atlantica.com/wp-content...stribution.pdf
Yer İmleri