Artan

81,95 10 09:55
12,10 10 12:17
89,30 9.98 12:17
325,00 9.98 12:17
8,88 9.9 12:17
Artan Hisseler

Azalan

106,20 -10 12:17
257,75 -9.96 12:17
14,49 -9.94 12:16
34,22 -7.61 09:55
36,82 -6.88 12:17
Azalan Hisseler

İşlem

3.209.190.446,32 12:17
2.952.069.977,80 12:17
2.853.688.468,05 12:17
2.841.761.673,50 12:17
2.752.372.164,18 12:17
Tüm Hisseler
Sayfa 531/911 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 4,241 - 4,248 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet, kesinlikle doğru. O nedenle verilmesi gereken karar ve seçenekler şu şekilde:

1- Asgari ücreti bir teşvik unsuru olarak kullanıp milyonlarca vasıfsız işgücü stoğuna yeni milyonlar eklemek ve bu şekilde hayatta kalmalarını sağlamak.

2- Arz/talep dengesini gözeterek vasıfsız işgücü stoğunu insani olmayan şartlar ile sınayarak hayatta kalma içgüdülerini tetikleyip vasıf kazanmalarını tahrik etmek.

1. Seçenek insani ve sosyal ama sürdürülebilir değil.
    2. Seçenek sert ve acımasız ama gelişmiş bir toplum yaratabilmek için önemli bir şart.

Milyarlarca yıldır evrimleşen ve gelişen doğadan örnek almak gerekirse seçenek 2.

İnsanoğlunun yüzbinlerce yıldır kurguladığı medeniyet değerleri ile seçim yapacak olursak seçenek 1.
    Dikkat ederseniz stok var ve artıyor dedim. Bu bir sorun ve bunu düzeltmek lazım. Ama o zamana kadar ne yapılacağını konuşuyoruz.
    Diğer taraftan bu düzenin böyle devam etmesinden faydalanan hatta bunu doğrudan kurgulayan bir yapı/ görüş/ taraf ne ederseniz o var. Yani bu insanlar kuyruğunu yakalamaya çalışan kediler gibiler. Müsebbibi de onlar, mağduru da -büyük oranda-onlar. Ama nasıl sigara içip kendini kanser eden insanlara “ ne halin varsa gör, sana kamu kaynaklarından para harcayamayız, sigaraya parayı buldun, tedaviye de bul” demiyorsak bu duruma da öyle yaklaşabiliriz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ceylan aslana kafa tutsun hatta aslan olsun havada uçan kartal yerdeki tavşanı avlayamasın tavşan hava savunma sistemi ile kartalı vursun öküz başlı antiloplar nehirden geçerken timsahlara yem olmamak için istihkam taburu edasıyla köprü kurup karşıya geçsin ! İstenen bu galiba

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Ceylan aslana kafa tutsun hatta aslan olsun havada uçan kartal yerdeki tavşanı avlayamasın tavşan hava savunma sistemi ile kartalı vursun öküz başlı antiloplar nehirden geçerken timsahlara yem olmamak için istihkam taburu edasıyla köprü kurup karşıya geçsin ! İstenen bu galiba
    Hey allahım ne akıllar var.Dünyada sistemi kurgulayan en üst güçler zaten bunu istiyor.Böyle düşünelim evrim yasasına göre güçlüler hayatta kalsın güçsüzler yok olsun gitsin,bireysellik tavana vursun,insanlar habire birbiri ile kapışsın onlar da istediği gibi yönetsin.Bu forumda herkesin ingilizcesi var( en azından bu yorumları yapanların çoğunun yabancı dili var )ınvısıble people diye bir site var amerika ve ingilteredeki evsizleri anlatıyor ,bakın bakalım hikayelere suç o insanlarda mı sistemde mi.3.5 milyon evsiz var amerikada her yıl da sayı artıyor,uyuşturucu ve alkole bağımlı kendi hataları ile sistem dışı olanların oranı bu sayıda bence bir milyonu geçmez,geri kalanlar sistem kurbanı.Bu yanlışlar düzelmezse bizde de aynısı olmaya başlar.Global parababalarının tuzaklarına düşmeyelim,onların okuduğum bazı kaynaklara göre zaten değişen üretim sisteminde fazla nüfusa gerek olmadığı için hedefledikleri insan nüfusu sayısı 300 milyon.Unutmayın buraya yazan ve kendilerini eğitimli ,korunaklı ve güvende sayan bazı forumdaşlar bile dünya çapında yapılan bir sınıflandırmada ilk 300 milyona girmeye değer bulunmayabilir.Burada bizim memlekette aslansındır global ölçekte belki de ceylansın bu bilinemez.İnsanlığımıza sahip çıkalım,insan vahşi hayvan değildir.Farklı olmamız lazım.Fırsat eşitliğinin olmadığı ülkelerde okumaması kendini eğitmemesi o insanın suçudur denemez.Gavurlar onlarca yıldır bin türlü yöntemlerle zihin kontrolü üzerinde çalışıyor,sana tok kapılı alman arabasını ister iste ister isteme sonunda almanın rasyonel olduğunu işleyen akıl kimi seçeceğini sen istemesende empoze edemez mi,ya da her seçtiğin onun kendi adamı olamaz mı.Neyse bunlar uzun işler.Sen eğitimsizsin 1600 e yaşa,bak hayat pahalılandı başka ülkelerle rekabet etmemiz lazım artık sen 1500 e yaşa ucuza üretim yapalım ucuz işgücü olarak dünya ile daha rahar rekabet ederiz sen de ilerde 100 yıl sonra falan refaha erersin mi denecek insanlara.Millet aç arkadaşlar.Orta sınıf da alt sınıf olacak yakında.

4. Mevduat oranlarından ziyade kim kimi yesin başlığına döndü burası. Yazılarınızı severek okuyorum ama bunların konuşulması gereken başlık burası mı abilerim. Orandan başka yorum yapılmamalı, oran paylaşımları arada kaynamamalı

5.  Alıntı Originally Posted by gecceanduana Yazıyı Oku
    Mevduat oranlarından ziyade kim kimi yesin başlığına döndü burası. Yazılarınızı severek okuyorum ama bunların konuşulması gereken başlık burası mı abilerim. Orandan başka yorum yapılmamalı, oran paylaşımları arada kaynamamalı
    Haklısın [emoji16] 10 gün kadar önce paranın %70’i ile 5,41’den dolara girdim. Vakıfbank arı hesapta %3,5 günlük gidiyor. Kalanı ise aktif bank’ta %28’den bonoda. Şu aralar seyrediyorum yani.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by gecceanduana Yazıyı Oku
    Mevduat oranlarından ziyade kim kimi yesin başlığına döndü burası. Yazılarınızı severek okuyorum ama bunların konuşulması gereken başlık burası mı abilerim. Orandan başka yorum yapılmamalı, oran paylaşımları arada kaynamamalı
    Benim hem orancıları hem de yorumculrı memnun edecek bir önerim olacak. Gecceanduana kardeşimiz aslında satır aralarında benim önerimin ipucunu vermiş. Yorumları severek okuduğunu söylemiş yani yorumlarla ilgili bir bir rahatsızlığı yok ama oranların da arada kaynamasından rahatsız olduğunu haklı olarak dile getirmiş. Yani ne yardan ne de serden vazgeçmeyelim demiş kısaca.

Benim önerim, sabah saatlerinden itibaren çok önemli bir gelişmeyi bildirmek dışında iş günlerinde belli bir saate kadar yorum yapılmasından kaçınılması. Aklımdan geçen saat 16.00. Yani bu saate kadar yorumlarımızı ve diğer paylaşımlarımızı sınırlı tutalım, saat 16.00'dan sonra deyim yerindeyse "atış serbest" olsun. Bu şekilde başlığı kuru kuruya oranların paylaşıldığı ruhsuz bir ortam olmaktan çıkarırken başlığın asıl amacı olan oran paylaşımını da sekteye uğratmamış oluruz. (Aslında tatil günlerinde böyle bir uygulama konusunda konsensus sağlanmış durumda. Bu günlerde niye oran paylaşmıyorsunuz diyenin kafasına "bankalar kapalı, ne oranı" diye vurulup duruluyor zaten)

Naçizane önerimdir, amacım orta yolun bulunup başlığın ahengini sürdürmesini sağlamaktır. Önerim diğer forumdaşların katkılarına açıktır. Saygılar...
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

7.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Benim hem orancıları hem de yorumculrı memnun edecek bir önerim olacak. Gecceanduana kardeşimiz aslında satır aralarında benim önerimin ipucunu vermiş. Yorumları severek okuduğunu söylemiş yani yorumlarla ilgili bir bir rahatsızlığı yok ama oranların da arada kaynamasından rahatsız olduğunu haklı olarak dile getirmiş. Yani ne yardan ne de serden vazgeçmeyelim demiş kısaca.

Benim önerim, sabah saatlerinden itibaren çok önemli bir gelişmeyi bildirmek dışında iş günlerinde belli bir saate kadar yorum yapılmasından kaçınılması. Aklımdan geçen saat 16.00. Yani bu saate kadar yorumlarımızı ve diğer paylaşımlarımızı sınırlı tutalım, saat 16.00'dan sonra deyim yerindeyse "atış serbest" olsun. Bu şekilde başlığı kuru kuruya oranların paylaşıldığı ruhsuz bir ortam olmaktan çıkarırken başlığın asıl amacı olan oran paylaşımını da sekteye uğratmamış oluruz. (Aslında tatil günlerinde böyle bir uygulama konusunda konsensus sağlanmış durumda. Bu günlerde niye oran paylaşmıyorsunuz diyenin kafasına "bankalar kapalı, ne oranı" diye vurulup duruluyor zaten)

Naçizane önerimdir, amacım orta yolun bulunup başlığın ahengini sürdürmesini sağlamaktır. Önerim diğer forumdaşların katkılarına açıktır. Saygılar...
    güzel fikir ama bu seferlik beni affedin size gelesiye kadar çenem düştü bundan sonra dikkat ederim...
    HAYAT DEVAM EDİYOR...

8. Bugun icin oran alan var mi?

Sayfa 531/911 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •