Sayfa 531/969 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon
Arama sonucu : 7748 madde; 4,241 - 4,248 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by makifkara Yazıyı Oku
    Numnuma yatırdığımız para 18 milyon dolar zaten 20m iyi bir rakam olmasa gerek 6 yıldır elimizde tuttuğumuzu varsayarsak.
    Bugun iyi baska bir zaman kotu. Nakit paranin onemi doneme gore degisir. Ekonomi gerginken nakit kraldir. Su an degerli buluyorum. Arsayida tam ters sekilde tehlikeli buluyorum. Zaman degerine gore islontolu gorunebilir ama gelecekteki potansiyeline gore iyidir. (Ha bide piyasa degerimiz 28 m$ sirket olarak. 20 m$ lik satis iyi olur inan hem hisse fiyatina hem sirket performansina guzel yarar)

Ama arsa olarak hicbir halta yaramaz gorusundeyim

Num num arsa karşılığı satılma ihtimali var demişti neroply isimli arkadaş.bende fiyat konusunda bilgi var mı dedim kendi tahmini 20-30 milyon dolar dedi.yani ortada resmi bir haber yok.velevki neroply in tahmini ortalama olarak tutsun 25 milyon dolar olsun 120 milyon TL gibi bir rakam çıkar borsa degerimiz kadar ve num num iştiraklerin içinde sıralama yapılırsa bana göre 6 iştirak içerisinde ya 5 ncı olur ya 6 ncı.

Tabi bu ihtimal piyasa karışmadan önce genel kurulda konuşulmuş yani güncel değil bende alıcı kafaya koydu ise bir şekilde almak için çalışır vazgeçmez diyerek hissede ki hop oturup hop kalkmayi o ihtimalle bağladım. en kötü iştiraki num num piyasa değeri kadar ediyorsa yıllık %65-40 büyüyen diğer iştirakler nekadar eder diyerek vakıf riskin 10 kat pirim yapmadan önce buna benzer hareket ettiğini söyleyip büyük bir hareket yakın gibi bir yorum çıkardım. Yatırım tavsiyesi değildir kesinlikle.

4.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    Num num arsa karşılığı satılma ihtimali var demişti neroply isimli arkadaş.bende fiyat konusunda bilgi var mı dedim kendi tahmini 20-30 milyon dolar dedi.yani ortada resmi bir haber yok.velevki neroply in tahmini ortalama olarak tutsun 25 milyon dolar olsun 120 milyon TL gibi bir rakam çıkar borsa degerimiz kadar ve num num iştiraklerin içinde sıralama yapılırsa bana göre 6 iştirak içerisinde ya 5 ncı olur ya 6 ncı.
    %80 üstü olan butun iştiraklar eşit riskli bence(6 nın 4 ü). patronmusun yatırımcımı belli degil.
    esnaf adam bilir para vermeyle iş yonetmek olmaz diye.
    emlak ta balon ondan arsa kotu diyorum. kimse senin şirket 25 milyonluk arsası var diye 25 e fiyatlamaz. 8 milyon dolar der gecer arsa fiyatına hisseyi degerlendiren( gyo ların pd dd ye bak halk iş hepsi o fiyatlamada. toprak balondur.) ha 28 piyasa degeri olan sirkete 8 gelse gene olumlu etkiler sirketi %25 arttırır degerini hissenin
    ha acil para gerekse 5 yıl da o arsayı satmayı beklersin (işgyo ya kaktırırsa o ayrı :D onun dısında buyuk arsa satmak sirket satmaktan zordur)

%80 üstü iştirak ortaklığı iyidir yönetim hakkı normal hisseden daha pahalı gider.2009 da atakule GYO şimdi sahibine satılırken normal hisse 1 TL ye satıldı yönetim hakkı bulunan hisse 3.6 TL'ye satıldı

6.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    %80 üstü iştirak ortaklığı iyidir yönetim hakkı normal hisseden daha pahalı gider.2009 da atakule GYO şimdi sahibine satılırken normal hisse 1 TL ye satıldı yönetim hakkı bulunan hisse 3.6 TL'ye satıldı
    %80 üstü demek batıyordu,patron para koymadı ben koydum demek. (bkz batan şirkette patron anahtarı bırakır ceketini alır cıkar. ).
    bir şirketi kuruyorsun çok guzel buyuyor ve 3 kuruş sermaye arttırımıyla hisse cogunlugunu kaptırıyorsun. akıl alıyor mu? senden hisseyi alan
    burdanda başka bakış acısı. Yuksek % ile iştirakı olan tek şirket mars sinema %60 kusur. bunların hepsi başarılı şekilde ortak olunup satılan şitketlerde %30 lardayken ortaklıklar max, %80-90 ortagı oldugu şirketleri 5-6 yıldır satamıyor. bir gariplik yokmu acaba ortamda?
    hamur açmayı bilmeyen adam ekmek fırını açıp kasaya oturursa o fırın batar. (perakende bilmeyen adam iştirakında buyuk patron benim, son sozu ben soylerim diye inat edersede aynısı kacınılmaz)

ben bu şirketlerin 4 ü de batmaz herhalde diyerek alıyorum riskimi. 1 i batmazsa burdaki fiyatı hala ucuz.
    hepsi birden batarsa zaten çöldeki bedeviyiz demek.

7. UNNyN2mI.jpg

piyasayla inatlaşmayın ama ucgenin uzerinde oldukca gorunum bu şekilde. ucgenin ici oynak bolge. ben anlık bakar kucuk pos um car diye rahat stoplarım iceri girer cıkarsa herkezi risk algısı kendisine ve portfoyune gore.

Hedef kaç benim telefon da okuyamadım

Sayfa 531/969 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •