Sayfa 533/1013 İlkİlk ... 33433483523531532533534535543583633 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 4,257 - 4,264 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    kaç görüldü dostum?

saygılar/başarılar
    5734......

2.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    5734......
    alem adamsın vesselam
    illa yoracan adamı

düzeltilmiş ifade;3,57xx den %20 takviye yapıldı

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Dolar kuru düştükçe, sisteme, yönetime güven azaldıkça, yöneticinin inandırıcılığı düştükçe, dolar almayanlar da dolara bulaşacaklardır.

Toplum iyice dolarize olacaktır.
    Bende bu gidisatin sonunu gercekten merak ediyorum. Benim icin tarihi bir deneyim olacak. Halkin en az %80 dolarin daha cok yukselecegine inaniyor ve firsat buldukca dolar aliyor.
    Yilbasindan bu yana dolar mevduatlari 13-14 milyar-$ artmis..Birde bu sure zarfinda bunun en az bir o kati kadar vatandas serbest piyadan alip yastik altina koymustur....

Su anda basta emlak sektoru olmak uzere piyasayi durgunlastiran sebeplerin basinda bu dolarizasyondur.

Ben sahsen dolarin hem TL hemde diger dunya pariteleri karsisinda gordugu en yuksek zirve degerlerinin otesine gecmesine pek ihtimal vermiyorum.
    2008 yilindan beri dolar butun dunya pariteleri karsisinda yukseliste. Bu trendin daha ne kadar devam edecegini bize en iyi zaman gosterektir tabi.

4. Para dövizden çıkıp borsaya giriyor galiba.
    Döviz bazında borsa ucuz kaldı. Bunun avantajını kullanıyorlar sanırım.
    Bir müddet borsa yükseldikten sonra....en coşkulu yerinde tekrar borsadan çıkış...dövize dönüş...

Hep aynı film....sar başa devam et.. !!
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

5. bugün 3,59 ve 3,57 den şarjörün %40 nı ateşledik
    kalan %60 ı da 3,48 e sakladık..
    görür mü görmez mi bilmem
    oraya yaklaştıkça kalan cephaneyi boşaltacam kefere ordusunun üzerine

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

6.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

abbas kırdı aşağıya

(en geç iki gün içinde 3.63- 3.64 üstüne atmayı başaramazsa) artık %5- 10 bir marj açılmış durumda..
    yani iyi ihtimalle 3.45 civarı tutunur, daha büyük ihtimalle 3.30 kadar yolcudur abbas
    Sn KaraKemal,
    Haftaya 3 Mayısda Nisan aylık enf rakamı açıklanacak, Aralık-Ocak -Şubat-Mart-Nisan son beş ayın toplam enflasyonu ne olur sizce, Nisan hariç diğerlerinin toplamı 5.93, yani Nisanla birlikte toplamda mesela 7 olması şaşırtıcı olmayacaktır.

Demek istediğim paylaştığınız grafiğe göre Aralıkta 3.30'ları gören dolar seviyesine geri döneceğiz..

%7 enflasyon indirgemesini yaparsak aslında Aralıkta 3.08 seviyelerini görmüş gibi hissedebilirmiyiz ,

yada tersten düşünürsek Aralıktaki 3.30'un enflasyon pararlelindeki bugünkü değeri 3.53 olma mı, hıımm bu rakamı bi yerden hatırlıyorum yaww ��

Alıntı Originally Posted by priceless Yazıyı Oku
    Bence şimdi aşağıda paylaştığım bu grafiklere bakıp yazıyı okusanız daha anlamlı olur.

Benzer bir kaç daha sayfayı inceledikten sonra ve özellikle GDP(%) oranlı olarak bu emisyonlar incelendiğinde benim anladığım BOJ en büyük sıkıntıda gibi. Digerlerinde baskın sıkıntı görünmüyor hatta makul seviyelere çektikleri veya GDP'ı assetlere uygun seviyelere çıkarmış oldukları için pek göze batmadığını anlıyorum.

https://www.ft.com/content/c0a97026-...d-f9f2dcece12e

http://globaleconomicanalysis.blogsp...what-will.html
    Doğrudur, daha öncede bahsetmiştim....FED ve ECB'nin GDP'sine bakaraktan, BOJ'a oranla alanları daha geniş..ancak önemli bir husus ECB'nin ileride BOJ'a benzeyip benzemeyeceği..

Burada benim gözlemlediğim bir iki konu var..birincisi AB'nin, Trump, dolayısıyla güçlü dolar sayesinde şu sıralar toparlanabildiğini düşünüyorum..Güçlü dolar global sistemin sağlıklı devam edebilmesi için olmazsa olmazı..dolar zayıfladığında AB'nin teklemesi kaçınılmaz duruyor..

İkincisi..Tıpkı FED gibi ECB'ninde %2 enflasyon hedefi var..geçen aya kadar %2 amacına ulaşıldığı için AB'de kutlamalar yapılıyordu..ancak Mart ayı için tüketici enflasyonu senelik bazda %1.5'a düştü..hemde onca QE işlemine rağmen..birde taper yaptığını düşünsek..

Üçüncüsü ise güney AB ülkelerinin borçluluk oranlarının yüksek ve halazırda artıyor olması..özellikle İtalya..İtalyan bankalarının bilinen kötü kredileri ne oldu..çözüldümü...

Bence AB'de Japonya'nın yolunda ilerliyor..Japonya'nın ise durmaya niyete yok..şimdilerde %2 enflasyon hedefine ulaşacağım diye yırtınıyor..selamlar..

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bende bu gidisatin sonunu gercekten merak ediyorum. Benim icin tarihi bir deneyim olacak. Halkin en az %80 dolarin daha cok yukselecegine inaniyor ve firsat buldukca dolar aliyor.
    Yilbasindan bu yana dolar mevduatlari 13-14 milyar-$ artmis..Birde bu sure zarfinda bunun en az bir o kati kadar vatandas serbest piyadan alip yastik altina koymustur....

Su anda basta emlak sektoru olmak uzere piyasayi durgunlastiran sebeplerin basinda bu dolarizasyondur.

Ben sahsen dolarin hem TL hemde diger dunya pariteleri karsisinda gordugu en yuksek zirve degerlerinin otesine gecmesine pek ihtimal vermiyorum.
    2008 yilindan beri dolar butun dunya pariteleri karsisinda yukseliste. Bu trendin daha ne kadar devam edecegini bize en iyi zaman gosterektir tabi.
    Bence içeride ne olduğunun pek bir önemi yok..bizler gelişmelere göre tavır alamıyoruz genelde..zaten biz tavır almaya başladığımızda atı alan Üsküdarı geçmiş oluyor..bu işin kaymağını yabancılar yiyor, biz değil..

Küresel Piyasalar: Fransa'daki seçimlerin ardından risk iştahı arttı..

http://www.bloomberght.com/haberler/...k-istahi-artti
    Esasen Fransa seçimleri bahane edildi..çünki para var huzur var ortalıkta..

Ayrıca piyasayı durgunlaştıran şeyin dolarizasyon olduğunu yazmışsınız..şimdi dolar düştü diye yarın piyasa açılmaz..çünkü halk böyle bir durumda kolay çıkartmaz dolarını elinden..en azından bir kaç ay daha..bence siz, bu geçici ferahlama biraz daha devam ederse, faizleri düşürün nakaratlarının ne zaman geleceğini düşünün..

Sizinle alakası yok fakat söylemeden geçemiyeceğim; enterasan dolar düştü ya, vur beline kazmayı..3.30'ler felan..bu hep böyle olur..yükselirken daha yukarılar, düşerken daha aşağılar..
    Son düzenleme : enki; 24-04-2017 saat: 22:55.

Sayfa 533/1013 İlkİlk ... 33433483523531532533534535543583633 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •