Sayfa 534/931 İlkİlk ... 34434484524532533534535536544584634 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 4,265 - 4,272 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. ISYAT ilgili mevzuat hükümleri gereği maksimum %10 kar/zarar politikasıyla yönetilmektedir. kar payı dağıtım polikası parelelinde riski minimize eder. yıllık getirisi bu bağlamda mütevazıdır. burada öncelikli amaç sermayeyi korumak ve makul bir düzeyde artışı garanti altına almaktır. bu aslında hep tartışılmış bu platformda ama insan sabırsız olabiliyor işte yine de. fırsatların kaçtığı meselesine gelince: geçen yıl aselsan 47 çıkışı sonrası 30-34 bandında 6 ay civarı gezindi. 47 hareketinden önce Eylül-Ekim gibi ise 24-27 bandında hareket ediyordu. şimdi 1 yıl sonra yine aynı bantta hareket ediyor. bu dönemde al-sat yapabilenler güzel karlar elde ettiler. bir dönem ben de 0,70-2,00 aralığı ereğli aldım sattım. sadece elimde tutsam bile kat kat fazla kazanacakmışım ama işte bu bir tercih meselesi. burada olmakta bir tercih işte. daha önceleri de dile getirdiğim gibi ISYAT borsada uzun vade yatırım düşünenler için portföyünü profesyonelce yönetme imkanı sağlar, çünkü sermayenizi korur ve nakit akışı sağlar. burası önemli çünkü sermayenizin 2/3ünü erittiğinizde kendinizi çıkmazda buluveriyorsunuz. yine ütopik bir yazı oldu.[emoji4] neyse, kimi Mart ayında çıkar, kimi 5 yıl bekler. ama ISYAT iyidir iyi.[emoji847][emoji847]
    saygılar.

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    "Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

Yahu bunların ikinci Tüpraş olayı bu. Sürekli Tüpraş alıp zararına satmak gibi bir affiniteleri var. Yahu madem aldın tut elinde madem tutmayacaksın niye alıyorsun? Amatör müsün sen zirveden alıp sürekli zararına satıyorsun?

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

3.  Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    Ayrıca bunlar tekrar Tüpraş mı almış 141,85 maliyetli raporda gösteriyor hakikaten doğruysa embesillik.
    Madem tüpraşa gireceksin neden elindekileri satıp zararına tekrar yukarıdan mallanıyorsun.
    Bu mudur profesyonel yönetim ben daha iyi yöneteceğime eminim sayın kalvin işte demek istediğim bu yanlış yatırım demişsiniz bu kadar kolay yanlış yapılmaz tabiri caizse rüzgara karşı işenmez !
    Tüpraş alınmış maliyet 141.85 şu anki fiyatı 126.60 bu nedir ?
    evet pek akıllıca hareket değil gibi gözüküyor ama neyse ki bist30 için aldıkları kısa pozisyonla zararı nötralize edebilecekler.. bu arada tupras bugün günü +%5,53le 131,700den kapattı[emoji23][emoji23]

ama şu da var ki tupras portföyün sadece 0,81ine tekabül ediyor. yani tupras 160lira olsa bile edecekleri kar 200bin civarı olacak. son bir ayda portföy değeri 4milyon lira civarı arttı. ve bunda da en büyük pay eurobondların..

"Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

Alıntı Originally Posted by nostromo Yazıyı Oku
    evet pek akıllıca hareket değil gibi gözüküyor ama neyse ki bist30 için aldıkları kısa pozisyonla zararı nötralize edebilecekler.. bu arada tupras bugün günü +%5,53le 131,700den kapattı[emoji23][emoji23]

ama şu da var ki tupras portföyün sadece 0,81ine tekabül ediyor. yani tupras 160lira olsa bile edecekleri kar 200bin civarı olacak. son bir ayda portföy değeri 4milyon lira civarı arttı. ve bunda da en büyük pay eurobondların..

Önemli olan yapılan amatörlük. Hiçbir şey bilmiyorsan al Petkim, ttrak ya da TSKB at köşeye Yükselince sat. Sürekli yüksekten Tüpraş alıp da zararına satmak ne demek? Neden zararına satıyorsun? Ya bekle ya da beklemeye tahammülün yoksa git paranı vadelide değerlendir. Tam komedi.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

5.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Önemli olan yapılan amatörlük. Hiçbir şey bilmiyorsan al Petkim, ttrak ya da TSKB at köşeye Yükselince sat. Sürekli yüksekten Tüpraş alıp da zararına satmak ne demek? Neden zararına satıyorsun? Ya bekle ya da beklemeye tahammülün yoksa git paranı vadelide değerlendir. Tam komedi.

Oyayo dediğini yapıyor ama hisse portföy fiyatına göre pahalı.

6.  Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    Bu zarar olmasa totalde 55 m kar olacaktı 3. çeyrekte muazzam olabilirdi.
    arkadaşlar şu viop olayını çözemediniz gitti. viop zararı 37 milyon, bu zarar olmasaydı 55mil kar olacaktı diye bir mantık yok. viop neden yapılıyor? eldeki eurobond riskini azaltmak için. peki eurobond olmasa viop yaparlar mı? yapmazlar. demek ki eurobond ne kar getirmiş ona bakmak lazım. kur farkı geliri ne kadar? 44 milyon. viop zararı nedir? 37 milyon. topla ikisini senin kur farkı karın ortaya çıkar mı? 7 milyon kur farkından gelir elde edilmiş. Bence başarılı, o olsaydı bu olmasaydı diye düşünmek doğru değil.

7.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    arkadaşlar şu viop olayını çözemediniz gitti. viop zararı 37 milyon, bu zarar olmasaydı 55mil kar olacaktı diye bir mantık yok. viop neden yapılıyor? eldeki eurobond riskini azaltmak için. peki eurobond olmasa viop yaparlar mı? yapmazlar. demek ki eurobond ne kar getirmiş ona bakmak lazım. kur farkı geliri ne kadar? 44 milyon. viop zararı nedir? 37 milyon. topla ikisini senin kur farkı karın ortaya çıkar mı? 7 milyon kur farkından gelir elde edilmiş. Bence başarılı, o olsaydı bu olmasaydı diye düşünmek doğru değil.
     Alıntı Originally Posted by nostromo Yazıyı Oku
    sanırım riski minimize etmek adına bu pozisyonlar alınıyor.. yine de ara toplam artıda.

bu arada 31 Ekim vadeli USD ve bist 30 kısa pozisyonları karla kapatacaklar gibi. 2 iş günü kaldı bakalım...

çok güzel özetlemişsiniz sn Serkan74. daha önce burada önemli olanın ara toplam olduğunu ben de belirtmiştim.o da zaten 10milyon civarı artıda. önemli olan da bu. İsyat sonuçta her zaman riski minimize etme doğrultusunda hareket ediyor. ama insanların da sabrını ve kararlılığını test ediyor işte, olan bu[emoji4][emoji4]

8.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Bu dediğiniz bana göre tamamı ile saçma bir yatırım stili o zaman şu şekilde yapsınlar aynı şey sayılır.
    Hem short hem long açsınlar örneğin herhangi bir endeksde zararı minimize etsinler varmı böyle bir şey her halükarda kaybetmek var 2 seçenekte de hee açtığı viob kazançlı çıksaydı anlardım ama neticede net tutara bakarım. Bana şunu açıklayın viobda pozisyon açılmasaydı riski minimize etmemek için durum ne olurdu ? İşte önemli olan bu.

Sayfa 534/931 İlkİlk ... 34434484524532533534535536544584634 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •