Artık hareket başladı gibi, çook baskıladılar
Artık hareket başladı gibi, çook baskıladılar
Sayın alpcan1@
kesin emin olmadığım konularda konuşmak yada yazmak tarzım değildir bu konuda sadece kişisel görüş belirtebilirim oda şu; son günde yapılan bir işlem yıldırım hızıyla bilançoya geçecek hali yok ya diye düşünüyorum ,o yüzden en sağlıklısı yıllık bilançoda belli olacaktır görüşündeyim
sayın horosan .bugün 9 aylık bilançoları inceledim ve aynen tahmin ettiğim gibi son gün yapılan işlemle şirket uçmuş..
bilançoyu inceleyebirsiniz finansal araçlar 17 numarada şöyle der
sayın horosan bu son dakika bilançoda yer almıştır.bilançoda finansal raçlar 17.maddede şöyle der
(*) Ä¡irket‟in, gerçeğe uygun değer farkı kar/zarara yansıtılan giriÄ¢im sermayesi yatırımı olarak sınıflandırdığı
Pamukova Elektrik Üretim A.Ä¡. 30 Eylül 2020 tarihinde Bomonti Elektrik Mühendislik MüÄ¢avirlik Ä*nÄ¢aat
Turizm ve Tic. A.Ä¡.‟nin (Bomonti) %‟80 lik payını 21.842.000 TL‟ye satın almıÄ¢tır. 30 Eylül 2020 tarihinde
Bomonti paylarının borsa rayicine göre gerçeğe uygun değeri hesaplanıp Pamukova Elektrik Üretim A.Ä¡. rayiç
değerine eklenmiÄ¢tir. Ä¡irket‟in, Pamukova Elektrik Üretim A.Ä¡.‟nin Ä¢irket pay oranında rayiç değeri
192.756.831 TL olup, Ä¢irketin değerleme çalıÄ¢masında yer alan değerler baz alınarak hesaplanmıÄ¢tır
yani son dakika bu işlemle tam da yukrda yazdığım kadar bir değerleme karı oluşmuş
bilançoda değerleme eklenmiştir sayın horosan ..
Bomonti paylarının borsa rayicine göre gerçeğe uygun değeri hesaplanıp Pamukova Elektrik Üretim A.Ä¡. rayiç
değerine eklenmiÄ¢tir.burda açıkça yazmakta,yani deli gibi değerleme karı yazmış son günde akşam saati 1.6 değerle nakitte alınan pay 9.larda değerleme görmüştür .
burdaki önemli sözcük şu borsa rayicine göre gerçeğe uygun değer hesaplanıp pamukova değerine eklenmiş
9 aylıkta bomanti kapanış 9.06 bugün 24.06 tl varın değerlemeden gelecek karı siz düşünün 12 aylıkta .bomanti ne kadar yukarı atarsa vertunun karı o kadar artacak .tabi %51 oranında pamukovaya ortak olduğu miktarda
31 aralık kapanışı farz edelim 29.06 olsa bomanti elektriğin son 3 aylık değerleme karı şu olur ..20 tl *13.600.000 lot=272,000,000 olacaktır . bununda %51 i vertunun payına düşen olcak buda 138.720.000 tl ilave kar demek kağıt üzerinde gelen tamamen değerleme farkı olacaktır..
Yer İmleri