Sayfa 537/1000 İlkİlk ... 37437487527535536537538539547587637 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 4,289 - 4,296 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by wazdano Yazıyı Oku
    Merhabalar
    Bir konuda tecrübeli arkadaşlardan fikir tecrübe paylaşımı rica edeceğim. İlk kez eurobond yatırımı yaptım. Tecrübesiz olduğum için yardım rica ediyorum.
    29 haziran tarihinde teb'ten 2040 vadeli eurobond'u 957,94 dolar karşılığı aldım. Amacım vade sonuna kadar beklemek değildi ortalama 4 yada beş kupon ödemesi aldıktan sonra 1000 dolar civarında satmayı düşünüyordum. Şuanda satış emri girdiğimde 1046,63 dolar gösteriyor 24 Kasım da hesabımda olacak şekilde lakin onay vermedim. Şuanki kura göre tl bazında %21 civarı getiri mevcut. Uzun süre mevduat yatırımı yapan bir vatandaş olarak getiri cazip geliyor. İhtiyacım olan bir para değil. Cds ler düşüyor bu noktada biraz daha beklemek daha mantıklı geliyor. Diğer tarafta dolar kuru biraz daha gevşeyecek gibi duruyor. Ne yapsam bilemedim.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bunun cevabını bilen tecrübeli arkadaş yoktur. Ancak size al tut sat şeklinde tavsiye verilebilir.
    Bunu da verebilecek kişi var mı bilemedim...
     Alıntı Originally Posted by wazdano Yazıyı Oku
    Al sat tut beklemiyorum sadece mevcut şartlarda hesabım doğru mu. İlerleyen pozitif dönemde eurobond fiyatı 110 lara doğru gitmesi beklenebilir mi? Ben kimseden sat veya satma tavsiyesi beklemiyorum.

İlerleyen pozitif dönemde eurobond fiyatı 110 lara doğru gidip gitmemesi aslında tavsiye girer.
    Diğer yandan bunun cevabını tam olarak bilen olacağını da sanmıyorum.
    Aslında sorunuz küresel dolar faizleri ve Türkiye risk primi düşer mi şeklindedir. Bunu bilirsek sizin sorunuzun yanıtı çıkar...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by wazdano Yazıyı Oku
    Merhabalar
    Bir konuda tecrübeli arkadaşlardan fikir tecrübe paylaşımı rica edeceğim. İlk kez eurobond yatırımı yaptım. Tecrübesiz olduğum için yardım rica ediyorum.
    29 haziran tarihinde teb'ten 2040 vadeli eurobond'u 957,94 dolar karşılığı aldım. Amacım vade sonuna kadar beklemek değildi ortalama 4 yada beş kupon ödemesi aldıktan sonra 1000 dolar civarında satmayı düşünüyordum. Şuanda satış emri girdiğimde 1046,63 dolar gösteriyor 24 Kasım da hesabımda olacak şekilde lakin onay vermedim. Şuanki kura göre tl bazında %21 civarı getiri mevcut. Uzun süre mevduat yatırımı yapan bir vatandaş olarak getiri cazip geliyor. İhtiyacım olan bir para değil. Cds ler düşüyor bu noktada biraz daha beklemek daha mantıklı geliyor. Diğer tarafta dolar kuru biraz daha gevşeyecek gibi duruyor. Ne yapsam bilemedim.

2.el satışlarda elde edilen kar (kupon geliri harici TL bazlı ana para ve alım satım karı) hiçbir istisna gözetmeksizin gelir vergisine tabi.

Karın mikarına göre %15-%40 arası vergi söz konusu. Bu detayı iyi hesaplayıp işlem yapmanızda fayda var.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    2.el satışlarda elde edilen kar (kupon geliri harici TL bazlı ana para ve alım satım karı) hiçbir istisna gözetmeksizin gelir vergisine tabi.

Karın mikarına göre %15-%40 arası vergi söz konusu. Bu detayı iyi hesaplayıp işlem yapmanızda fayda var.
    Peki bu yüzde gelir değişimi hangi bant aralığında bilginiz var mı

4.  Alıntı Originally Posted by wazdano Yazıyı Oku
    Peki bu yüzde gelir değişimi hangi bant aralığında bilginiz var mı

https://www.vergidegundem.com/pb_gelir_vergisi_oranlari

5. Bu durumda tl bazında mevcut kura göre %18 lere gelmiş olacak [emoji34]

6. yabancı paranın aldığınız gün ki kur değeri ile sattığınız gün ki kur değeri arasındaki farkın da vergisi olması.........

ne garip bir ülkeyiz

7. en iyisi vadeyi beklemek. ona göre de eurobond seçmek..

8.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    en iyisi vadeyi beklemek. ona göre de eurobond seçmek..
    Uygun kazanç sağlıyorsa satılır uygun yer pozisyon tekrar kollanır.

Sayfa 537/1000 İlkİlk ... 37437487527535536537538539547587637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •