-
Kültür ve turizm bakanlığı: Yabancı ziyaretçi sayısı şubat'ta yıllık %9,38 arttı önceki %5.3
bir halt olacağı yok.
-
*kültür ve turizm bakanlığı: Yabancı ziyaretçi sayısı ocak-şubat döneminde 3,21 milyon
bir halt olacağı yok.
-
*kültür ve turizm bakanlığı: Yabancı ziyaretçi sayısı şubat'ta 1,67 milyon
bir halt olacağı yok.
-
Kültür ve turizm bakanlığı: Yabancı ziyaretçi sayısı ocak-şubat döneminde %7,4 arttı
bir halt olacağı yok.
-
*(okullarda seçim tatili) 1 nisan pazartesi günü meb'e bağlı tüm okullar tatil edildi-ntv
bir halt olacağı yok.
-
Dolar/TL'deki yükseliş devam ediyor
Investing.com - Uluslararası piyasada swap faizlerinin tekrar düşmesi ile TL tarafında gerileme, borsada da hafif toparlanma yaşandı, ancak CDS ve tahvil faizleri yüksek seyrini koruyor.
Dün 5,30 seviyesinden 5,6250'ye yükselen USD/TRY kuru, günü 5,57 seviyesinde kapattı. Bugün ilk yarıda kur %2 kazançla 5,66'ya yükselirken EUR/TRY de 6,3550'ye yükseldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü konuşmasında kur ataklarının spekülatif olduğunu ve bunu batının özellikle ABD'nin operasyonu olduğunu belirtti. Erdoğan tek sorunun enflasyon olduğunu söyledi ve ''Bir sıkıntımız var o da enflasyon. Enflasyonda düşüş başladı. Burada asıl sıkıntı faiz konusu. Faizi düşürdükçe enflasyon düşecektir. Asıl mesele faizdir. Ben de bir ekonomistim. Benim iddiam şudur, Keynes ve Smith'in farklı yaklaşımları vardır. Ters orantılı yaklaşımda siz faizi düşürürseniz enflasyon çıkar. Doğru orantıda ise faizi düşürürseniz enflasyon düşer.'' dedi.
Hazine Bakanı Albayrak da ''Ekonomi ile ilgili bütün atılan adımlar ve her geçen gün daha güçlü bir güven ortamıyla Türkiye, para birimine güvenenleri mahcup etmeyecek, güvenmeyenleri herhalde daha fazla mahcup edeceği bir dönemi yaşayacağız. Buna da hep beraber şahit olacağız. Seçimden sonraki süreçte özellikle döviz hesaplarında Türk lirasına yönelik hareketin daha da hızlanacağı bir süreci gözlemleyeceğimizi düşünüyorum.'' açıklamasında bulundu.
Haftanın son işlem gününde ABD Dolar Endeksi küresel piyasalardaki yükselişine devam ederken dolar, majör ve gelişen ülke paralarının çoğu karşısında değer kazanıyor. Ancak en hızlı yükseliş günün ilk yarısında %2 ile USD/TRY kurunda yaşanıyor.
Dolar/TL'deki yükseliş devam ediyor
bir halt olacağı yok.
-
Borsa+Döviz beraber yukarı gidiyor
...yine ben bu işten bişicikler anlamadım
-
Cafe Trend&Trade
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri