Sayfa 539/1024 İlkİlk ... 39439489529537538539540541549589639 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 4,305 - 4,312 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Geniş para arzı kabaca 1700 milyar TL
    Dolaşımdaki kağıt para 90-100 milyar TL

Siz elektronik parayı banknota çevirmek isterseniz bu zor bir iş değil tcmb'ye talep açılır. Matbaa basar verir. Bu para basmak değildir ki. Sadece kağıt maliyeti ve saklama zor olur diye ihtiyaç kadar kağıt para basılıyor.
    Yani bu durumun likidite sıkışıklığı ile uzaktan yakından ilgisi yok. Sn jondowes 'un likidite ile ilgili çok detaylı yazılarını forumdan aratabilirsiniz. Likidite sanıldığından daha karmaşık kümülatif iç içe geçmiş bir döngünün sonucu

Ancak şöyle de bir durum var. 500 milyon TL yi yıllık %23 faiz ile alabilecek *teminatınız* var ise bu parayı size banka çok kısa bir süre içinde banknot olarak verebilir. Darphane aranır. 500 milyon TL nin basılması yaklaşık çift offsetli tamburlu makinada 3-4 saat kadar sürer. Sayımı kontrolü en fazla 2-3 güne banknotlarınızı alırsınız.

Ancak burada başka bir sorun var. O parayı banknot olarak istediğinizde banka bunu masak'a bildirecektir. Yani böyle bir şey pek tavsiye edilmez.

Kanun maddesi: (hayatın doğal akışına aykırı hareketler sergilemek, şüphe uyandırmak)
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
    Aktifbank Nkolay bono faizleri çok demode kaldığı için , birebir görüşen müşterilerine 250 bin üzerine 15,75 faiz veriyormuş..
    bugün parayı aktiften burgan a 14.75 le taşıdım. ama kısa zamanda aktiften de anlamlı bir yükseliş geleceğini bekliyorum

Bugün odea da faizlerin düştüğüne dair bir duyum aldım...Klasik MT muhabbeti midir...Bilgisi olan forumdaşlardan yardım bekliyorum...Not; en yüksek 14 imiş...

4.  Alıntı Originally Posted by mavsaro Yazıyı Oku
    bugün parayı aktiften burgan a 14.75 le taşıdım. ama kısa zamanda aktiften de anlamlı bir yükseliş geleceğini bekliyorum
    Nkolay da; 100 bin mevduat garantisi gibi bi güvence yok değil mi ?

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by Empyrium Yazıyı Oku
    Nkolay da; 100 bin mevduat garantisi gibi bi güvence yok değil mi ?

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    maalesef yok

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Marc Faber, Türk Lirası'nın güçleneceğini ve dolar/TL'nin 3,10 seviyesine geleceğini öngördü- Business HT

Business HT internet sitesinde yayınlanan habere göre; Dünyaca ünlü yatırımcı Marc Faber, Türk Lirası'nın güçleneceğini ve dolar/TL'nin 3,10 seviyesine geleceğini öngördü.

Bloomberg'den İnci Özbek'e konuşan Faber, TL tahvil ağırlığını artmayı düşünmediğini de belirtti.

Faber, Türkiye'deki banka ve şirketlerin tahvillerine sahip olduğunu, bununla birlikte portföyündeki TL bazlı tahvil miktarını şu aşamada artırmayı düşünmediğini açıkladı.

Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.businessht.com.tr/piyasal...olartl-tahmini

CRASH tum hiziyla yolda.

Syg,
    dudu abi 3.10 a su sekillerde dusebilir = 1 - tl mevduat oranı %20 ve ustu olur bunu goren vatandas 40-50 milyar dolarını bozar duser...2--turkiyede cok olumlu bisey olur mesela petrol mesela katma degeri yuksek maden rezervleri buldum bunları cıkartıp isleticem ihrac edicem der ettikce duser..3--yine turkiyede cok olumlu olacak birseyle borsa tarihindeki en yuksek seviye olan 5.1 cente gider dolar duser...4--katma degeri yuksek teknolojik urunler imal edilir her sektorde...mesela savunma sanayide cok yok katedildi...birzamanlar askeri uniforma yı bile yurtsıından alan turkiye simdi kendi savas helikopteri savas gemisi uzun meznilli fuzeler obus vs vs ...savas ucagı ve ucak gemisi haric herseyi uretip yurtsına ihrac edip doviz kazanıyor...teknolojik olarak vestel cep telefonu uretip ihrac etmeye basladı..boyle urunler uretilip ihracat devamlı artarsa doviz girisi cogalacgından tl deger kazanır

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Marc Faber, Türk Lirası'nın güçleneceğini ve dolar/TL'nin 3,10 seviyesine geleceğini öngördü- Business HT

Business HT internet sitesinde yayınlanan habere göre; Dünyaca ünlü yatırımcı Marc Faber, Türk Lirası'nın güçleneceğini ve dolar/TL'nin 3,10 seviyesine geleceğini öngördü.

Bloomberg'den İnci Özbek'e konuşan Faber, TL tahvil ağırlığını artmayı düşünmediğini de belirtti.

Faber, Türkiye'deki banka ve şirketlerin tahvillerine sahip olduğunu, bununla birlikte portföyündeki TL bazlı tahvil miktarını şu aşamada artırmayı düşünmediğini açıkladı.

Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.businessht.com.tr/piyasal...olartl-tahmini

CRASH tum hiziyla yolda.

Syg,
    "... bununla birlikte portföyündeki TL bazlı tahvil miktarını şu aşamada artırmayı düşünmediğini açıkladı."

Her nedense açıklama gereği duyduğu öngörüsü ile eylemi tutarsız.

8. bazen burda kucuk bankaları kucumseyen oluyor bunlar turkiyede faliyet izni alıpta faliyettemi evet bddk devamlı kontrol ediyormu evet kucuktede buyuktede garanti 100 000 mi evet ..buyuk bankaların oranalr kucuklere yaklastı cunku onlar buyuk daha cok kredi dagıtıyor daha cok tl ye ihtayacları oluyor kucuklerin biresyel tarafları sınırlı ...ben bi fark gormuyorum 12 altında sermaye rasyosu olan banka yok...12 altına duserse zaten bddk hemen sermayeni artır kardesim diyor...hatta burgan odea tbankta rasyo 15 lerin ustunde ..serbeset piyasa ekomomisi adam nere isine geliyorsa oraya gider ...bilgisiz bilmeden atıp tutulmasın

Sayfa 539/1024 İlkİlk ... 39439489529537538539540541549589639 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •