Asgari ücret genel ücret oldu. Asgari ücret yok. Unutun.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Asgari ücret genel ücret oldu. Asgari ücret yok. Unutun.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
BBHT'de emlak programında konuğa sunucu soruyor, yüksek duvarlar arkasında pahalı sitelerde oturmak mantıklı mı diye. Eskiden mantıksız ve pahalı idi şimdi gitgide gerekli oluyor ihtiyacı ve imkanı olan oralardan alsın dedi.
Emlak GYO bu dönemde artmadı, bence projeleri hep şehir dışında ve ucuz arazide lüks konut yaparak maksimum kazanç elde etme gayretinden kaynaklanıyor. Projeler düzgün olsa o hisse ucuz kaldı derdim ama görüntü dipsiz kuyu gibi. Muhtemelen piyasa da aynısını düşünüyor.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Asgari ücretin kaç TL yapılacağının hiçbir önemi yok.. fazla takılmamak lazım..ister 3.000 TL yapsınlar ister 4.000 TL yada 5.000 TL çok fazla farketmez.
Önemli olan adamın alım gücü ne olacak ? Bu parayla Ocak ayında kaç lt ayçiçek yağı kac kilo peynir alacak Haziran ayında ne kadar alıcak? aynısını alabilecek mi? Öyle bir para basılır ki enflasyon patlar %100 olur paran pul olur..Baştan 10 litre yağ alırken sonra 5 litre yağ alamaz olabilirsin..
Yunana ilk gezmeye gittiğimde türk bir garson vardı belediyede memur 1000 yada 1200€ymuş maaşı hatırlayamadım, sonra hükümet 600e düşürmüş ev kredsi olduğundan ek iş olarak garsonluk yaptığından bahsediyordu. Maaş indirme işi baya garip gelmişti.
Hamdolsun euro ile maaş alamadığımız için o şekil indiremiyorlar bizde[emoji3]
TV'de söylene göre bakıcı aylık ücreti 20 bin olmuş ve bulunamıyormuş. Tabi o ücreti veren bakıcının güvenilir, eğitimli, yabancı dil bilmesi, çocuğa örnek olmasını ister.
Memlekette %1 düzgün yaşıyor diğer %99 onlara hizmet ediyor bir şekilde ekonomi dönüyor.
Eşitlik filan istendiği anda hepden ekonomi çökebilir.
Berber ücreti en gerçekçi ekonomik gösterge deniyor. Tasarruf için berbere gitme ertelenince berberler de geçinebilmek için fiyatı indiriyor arz talep dengeleniyor muhtemelen. Çok fazla gelen olmaya başlayınca zam yapılıyor.
Şimdi zincir berberler çoğaldığı için eskisi kadar geçerli mi bilmiyorum.
TIR şoföründen önce berberler Avrupa'ya kaçabilir, orada çok pahalı deniyor.
Ekonomi kötü olduğundan berber ücretleri genel ortalamanın altında kalmış. Ücret artışları berber zammını tetikleyebilir.
Madde Ağırlık Yılık% Aylık%
Erkek Berberi 0.2659 15.19 2.44
Kadın Berberi 0.2173 14.91 1.65
Berber verisinden bile kirpmislar.
Yer İmleri