Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 54/685 ÝlkÝlk ... 444525354555664104154554 ... SonSon
Arama sonucu : 5528 madde; 425 - 432 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. credit alýmlarý bana hsbc alýmlarýný hatýrlattý.. hemen hemen ayný taktikle aldý..

2.  Alýntý Originally Posted by ADORABLE Yazýyý Oku
    credit alýmlarý bana hsbc alýmlarýný hatýrlattý.. hemen hemen ayný taktikle aldý..

Ben de ayný þeyi düþünüyorum hatta borsavizyonla özelden de bu konuyu konuþtuk. Ben önce o olmayabilir dedim ama seans sonunu görünce o olma ihtimali yüksek dedim.

Çünkü Credit Suisse 2-3 hafta önce de almýþtý 50-55 bin lot ve o malý Citibank'a virmanlamýþtý ardýndan.

Sonrasýnda 3-5 gün sonra zararýna hepsini sattý. Bugün de aldýðýný görünce o olabilir dedim. Hatta ilk alýnan 12-13 bin lot o da olabilir.

Ama bu alýnan 75 bin lot yine seansýn son 30-40 dakikasýnda ortaya çýktý ve hisse artýya geçene kadar alýmlar sürdü. 75 bin lot net alýþa gelince de son 1-2 dakika iþlem yapmadý. Hisseyi artýya geçirmek için hem aktifden çizerek aldý hem de bazý kademelere 3000-4000 lot pasif alýþta býraktý. Hemen hemen ondan baþka alan da olmadý son 30-40 dakika.

Bazý satanlar dönüp aldý ama yeni katýlan olmadý.

HSBC , ilk 3-4 alýþýný hem 200-250'þer bin lot olarak yapmýþtý hem de saat 11 gibi baþlayýp saat 18'e kadar 350-400 lot arasýnda küçük parçalý robot emirlerle yapmýþtý. Kimi zaman aktif kimi zaman pasif.

Ama son 1-2 alýmýný , yani geçen hafta perþembe ve Cuma , seansýn bitimine az bir süre kala , hisse fiyatý gevþediðinde ortaya çýktý ve eksi olan hisseyi artýya çýkarana kadar aktifden çizerek aldý 100'er bin lot.

Ýlk 3-4 alýþýný 2 iþ gününde bir olarak yaptý. Yani 1 gün aldý 1 gün almadý. Son 2 alýþýný ard arda 2 gün yaptý ama toplamda yine 200 bin aldý.

Dün alým yapmadý. Ama bugün ortaya Credit suisse çýktý ve yine eksi olan hisseyi seansýn sonunda aktifden alarak artýya geçirdi. Bu sefer 75 bin aldý ama yine küsuratsýz aldý. Belli ki müþteri 200-250-100-75 bin gibi ordinolara veriyor ve tüm alýþýn o gün içinde fiyat gözetmeksizin alýnmasýný istiyor. Yada kendi bu þekilde alýyor.

Son 3 alýþ robot emirlerle deðil sanki dana manuel emirlerle alýndý bugünkü Credit Suisse dahil.

Eðer bugünkü Credit Suisse alýmlarý perþembe günü Ýþ bankasý takasýna giderse , bu alýmýn da HSBC ile ayný kiþi yada fon tarafýndan yapýldýðýndan emin oluruz.

Eðer Ýþ bankasýna gitmezse o zaman farklý kiþi olabilir deriz ama yine de farklý kiþi olduðundan emin olamayýz bence çünkü alým taktiði son 2 alým ile ayný idi.

Hisse HSBC'nin ilk alým yaptýðý 15 aralýk tarihinden sonra ya 2 yada 3 kere eksi kapadý. Onlar da borsanýn büyük çöküþ yaþadýðý ve %5-10 düþtüðü günler. Zaten o günlerde artý kapamak çok zordu.

Ama onun dýþýnda HSBC hisseyi hep artý kapatmaya çalýþtý. Tavan kapattýðýmýz gün hariç öyle ahým þahým artý da yapmýyoruz ama %1-2 civarý artý kapatmaya çalýþýyor hisseyi hep.

Hisse ne zaman güç kaybedip eksiye dönse , son yarým saatde ortaya çýkýp yine artý kapattýrýyor.

Eðer bu taktiði 1-2 kere daha görürsek emin olacaðýz ki endeksin çok büyük düþüþ yaþamadýðý günlerde HSBC yada Credit Suisse yada bu gizemli alýcý , mutlaka seans sonu hisseye destek atýp artý kapatacak. Zaten eðer bunu 1-2 kere daha yaparlarsa kimse satmaya da yanaþmaz bu senedi bir önceki gün kapanýþýnýn altýnda.

Çünkü bilir ki kapanýþýn altýnda satýþ yaparsa HSBC yada Credit Suisse yada belki bundan sonra bir baþkasý , gelip alacak ve hisse artý kapayacak. Bu satýcýlar üzerinde büyük bir baský yapar.

Eðer HSBC ve Credit Suisse ayný kiþi ise , bu kiþi yada kurumun yada fonun yabancý olma ihtimali de çok yüksek. Ancak yabancýlar bu kadar keskin ve istikrarlý alýþ yapar.

Valla bu iþ 2-3 kere daha tekrarlanýrsa , piyasa üzerinde büyük etki yapar. Yani bir kurum veya fonun istikrarli bir þekilde alým yapmasý ve hisseyi hep artý kapatmaya çalýþmasý mutlaka yanýnda baþka alýcýlarý getirecek ve satýcýlarýn da fikirlerini deðiþtirip satmamalarýna sebep olacaktýr.

Dün almadý , bugün aldý bakalým yarýn ne yapacak. Alým miktarlarý düþüyor ama bu iþin psikolojisi yeter zaten. Günde 50-75 bin alsýn ama her gün alsýn ve artý kapatsýn , satýþ emirleri otomatik azalýr ve hatta alým emirleri artar zaten.

Þimdiye kadar tahtada HSBC alýmlarýný görmek için bekliyorduk þimdi buna bir de Credit Suisse eklenmiþ olabilir. Artýk onu da görünce tetiklenecek alýcýlar. Ama bunun için dediðim gibi 2-3 kere daha bu iþin tekrar etmesi lazým ve bugünkü alýþlarýn da 2 gün sonra nereden çýkacaðýný görmemiz lazým. Belki de tamamen tesadüftür ve ikisinin birbiri ile alakasý yoktur. Ama zaten bizi alakalarý olmalarý ilgilendirmiyor. Ýstikrarlý þekilde almalarý ve hissenin yükselmesi ilgilendiriyor bizi.

Bu arada Cuma günü kapanýþa doðru HSBC2nin tüm alýþlarýna vermeye çalýþan Ziraate kýzmýþtýk. Yatýrým fonu çýktý o. Bugünkü takasta göründü. Zaten normal birisi olmasý zordu. Öyle bir günde ancak yatýrým fonu gibi satýþ emri alan birisi o kadar satýþ yapardý. Normal birisi o gün satýþ yapmazdý.

Valla önümüzdeki 2-3 gün önemli. Bu 2-3 gün içinde yine böyle gizemli 50-75-100-200 bin net alýþlar olursa bu filmin sonu nereye gidecek diye merak ediyorum.

Ýþ bankasý takasta 1 milyona yaklaþtý. Bugünkü 75 bin de onunsa 1 milyonu geçti de. Bu arada Cuma alýþý 100 bin deðil 99,483 görünüyor. Belki de son 517 lotu alamadý.

Ben güzel bir yere doðru gittiðimizi düþünüyorum. 2021 4. çeyrek kur artýþý nedeniyle net karýn çok iyi gelmeyeceði bir çeyrek olabilir. Ama bu çeyrek son kez iyi olmayan bir net kar açýklýyacaðýz. USD kuru daha stabil bir hale gelecek 1-2 hafta içinde. O zaman da 2022 ilk çeyreðinden itibaren rekor ciro , rekor EFK ve rekor karlar gelmeye baþlayacak Ýnþaallah.

Yani bundan sonra gelecek olan her çeyrek sonucu bir öncesinden çok daha iyi gelecek. Önümüzdeki 2 sene þirketin nerelere geleceðini hep beraber göreceðiz Ýnþaallah.

3. Takaslarý çok yakýn takip etmiyorum ancak bugün halka açýk iþlem gören miktar 34,11'e düþmüþ gözüküyor bende, acaba perea capital alým mý yaptý. En son takasýný hatýrlayan var mý?

4.  Alýntý Originally Posted by tugtarek Yazýyý Oku
    Takaslarý çok yakýn takip etmiyorum ancak bugün halka açýk iþlem gören miktar 34,11'e düþmüþ gözüküyor bende, acaba perea capital alým mý yaptý. En son takasýný hatýrlayan var mý?

Perea son 6-7 ayda toplam 3,6 milyon mal aldý ama son 2 aydýr hiç almadý.

Yani son 2 aydýr halka açýklýk oraný 34,22 görünüyor zaten. Bunda bir deðiþiklik yok þimdilik.

5. Haber mi var ?

6.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    Haber mi var ?
    Herhangi bir haber gözükmüyor bende Üstadým.
    Ne oldu bitti anlayamadým ben.

7. tahta sahibi yani görünen iþ yatýrýmdan-ziraatten iþlem yapan birileri (hesaplarýndan sadece birkaçý oldugunu düþünüyorum) bazý kararsýzlarýn dökülmesi için marj actý sanýrým. QNB ve global bu fýrsatta cýkýs yapmýþlar. ancak anlamadýgým bu harekete ne gerek vardý. cünkü ciddi bir toplanma görünmüyor normalde.
    Son düzenleme : alltimeinvest; 05-01-2022 saat: 13:24.

8. alýþ satýþlara bakýlýrsa , Ýnfo , Osmanlý , A1 ve Alnus ayný anda alýp yukarýdan satmýþ gibi görünüyorlar.

15-20 dakikada çok yüksek iþlem hacmi yaptýlar operasyon bitince köþeye çekildiler.

Ýnfo hariç diðerlerinin elinde mal kalmadý.

Olsun ortalamalar yükseldi iyi oldu.

Enteresan bir gün oluyor bakalým sonu nasýl bitecek. HSBC veya Credit yok ortada. Credit 4-5 bin lot aldý sabah ama gerisi gelmedi.

Hisse zora girmedikçe devreye girmiyor o. Bakalým akþama seviyeye göre ne yapacak göreceðiz.

Sayfa 54/685 ÝlkÝlk ... 444525354555664104154554 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •