valla eksi kapatacak gibi. devreye alındığı ne kadarlık bir ilave ciro ve kar bekleniyor bu tesisten? bunun hakkında bir bilgi var mı?
valla eksi kapatacak gibi. devreye alındığı ne kadarlık bir ilave ciro ve kar bekleniyor bu tesisten? bunun hakkında bir bilgi var mı?
Güven kaybolmuş Tatgd favok beklentisini paylaşıyor %5 yukarda.Bizimkisi fabrika açıyor -2 yazık
Mayıs ayındaki geleceğe dönük beklentiler sunumlarını göz attım. Fabrikanın 2025de tamamen devreye gireceğini varsayarak 2026da toplam 4.5 milyar favök öngörüyor. Son bildirimde sadece 5 hatta test üretimi başladığı belirtilmiş. Karamsar bir senaryo ile tüm tesisi devreye alınıp üretim başlaması 2026 ilk çeyrek sonu olur diye düşünüyorum. Bu durumda 4.5 milyar favök beklentisinin gerçekleşmesi bence zor.
2026 için 3milyar favök öngörürsek, 8 fd/favök oranı ile 24milyar şirket değeri çıkar. hisse başına fiyat aşağı yukarı 22lira seviyelerinde olur. dolar kurunun da bu dönemde 53lira olacağını varsaysak dahi şirket değerlemesinde dolar bazında kazanç imkanı mümkün gözüküyor. ancak yatırım süresince geleceğe dönük değerlendirmeleri sürekli hatalı çıkan bir şirkete güvenip yatırım yapmak zor. riski minimize etmek için en mantıklısı 2026 ilk bilançoyu görmek olur diye düşünüyorum.
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
*YYLGD-Yayla Agro 2025 yılı 9 aylık konsolide olmayan net dönem karı 830.550.820 TL (Önceki 1.126.305.029 TL)
Bilanço fena değil. Marjlar artmış, finansal gider net karı engelliyor ama borcu da azaltmışlar.
Bu şirketteki en büyük sorun güven olmaması. 2024 analist toplantılarında yatırım 2024 yılında bitecek deniyordu. 2025 bitiyor hala bir hat bile devreye alınmış değil. 5 hatta deneme üretimleri başladı demişlerdi 1-2 ay önce. Google haritalardan tesisin temmuz fotoğraflarına bakınca hala kısmen kaba inşaat devam ediyor gözüküyor. Tesis girişi ve kantar binası bile tamamlanmamış. Bu durumda nasıl oluyor da eylülde deneme üretimi yapılmaya başlanmıştır deniyor anlamadım. Açıkçası şüpheci yaklaşıyorumüretim başladı kap açıklaması gelmeden ve bilançoda görmeden değerleme değişmeyecek gibi duruyor.
Yer İmleri