Sayfa 54/96 İlkİlk ... 444525354555664 ... SonSon
Arama sonucu : 763 madde; 425 - 432 arası.

Konu: TUPRS - Tüpraş

1. 2037 yılı öngörüsü bana ait değil. Tüpraş yöneticilerinin daha tutarlı öngörü yapacaklarını (en azdan bize göre) düşünüyorum. Araba satış rakamları ortada. Hava yolu kullanma artış hızı ortada. Oto tamircileri doktordan,profesörden fazla kazanıyor şu anda. O kadar talep varki saatlik ücretleri hepimizden fazla.

2.  Alıntı Originally Posted by Serkalgo Yazıyı Oku
    Karşıt tezler kıymetlidir,yeterki böyle düzgün üslup ve argümanlar ile donatılı olsun.Ben Miami arkadaşın temelde rafinaj ile alakalı fikirlerine katılıyorum ancak dünyada fosil yakıtların 2045 senesinde pik yapacağı dünyanın tüm ülkeleri maksimum hızda mevcut altyapısını dönüştürme hızıyla hareket etse dahi ancak fark yaratacak bir dönüşümün sağlanabilme gerçeği var.Bu iş kaynak meselesi,her ülkede de bu dönüşüm için kaynak yok.Herkes maddi gücüne göre bir strateji ve dönüşüm planı takvimlemeye çalışıyor.Miami işte burada yanılıyor.

Bizim de burada olma sebebimiz zaten dönüşüm.Bu dönüşüm için maddi yeterliliğe sahip Tüpraş.Ha yok ben dönüşüm işinide boş bir iş görüyorum diyorsa o halde örnek verdiği shell şirketi başta tüm küresel devlerin hızla sıfır karbon elektrik dönüşüm yatırımlarınıda boş görüyordur anlamı çıkar ki o durumda da sn miami insanlık enerji olmadan yaşayamaz,o durumda da kendisinden için taş devrine özlem duyuyor olmalı dememiz icap eder sanırım.Bu özlemde ise kendisine Gazze’ye gitmesini tavsiye ederim.

Bu arada Shell şirketinin de 2030 hedefli tıpkı Tüpraş gibi birebir dönüşüm stratejisi açıklayıp uyguladığının linkini aşağıya bırakıyorum. Shell ilaveten geçtiğimiz hafta 3,5 milyar $ lık hisse geri alımı da açıkladı.

Bir şeyler yazıyorken bir doğru yanına 2 yanlış koyuyorsanız amacınız sorgulanır. Bu şekilde bilgi ve belge ile yazdıklarınız çürütüldüğünde de rezil olma durumunuz belirebilir.

Gerçi eminim bu yazıma cevap olarak yine bir kaç doğru içine 3-5 kasti yanlışı serperek cevap verecektir sn miami, benim böyle ard niyetli yazılara 1 den fazla verecek cevap ve vaktim yok. Niyeti halis olana bu yazı ve iPhone aracılığıyla gönderildi
    Aksine yazdıklarınız benim söylediklerimi destekliyor.
    Ben Shell kendi hissesine yatırım yapmıyor, yenilenebilir enerji yatırım yapmıyor mu dedim?

Adamlar ölü fiyatına rafinerileri satıyor.
    Akaryakıt dağıtımdan ümitlerini tamamen kesmişler, ne kurtarsak kardır diye bakıyorlar.

Çok net bir soru, bırakın Enteki ve diğer küçük iştirakleri yarın rafineriyi satmak isterse kaça satabilir?

Alıcı bulur mu?

Dünyada son satılan rafineri değerlemeleri ne kadar?

Saygılar

3. TUPRS - Tüpraş

Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Aksine yazdıklarınız benim söylediklerimi destekliyor.
    Ben Shell kendi hissesine yatırım yapmıyor, yenilenebilir enerji yatırım yapmıyor mu dedim?

Adamlar ölü fiyatına rafinerileri satıyor.
    Akaryakıt dağıtımdan ümitlerini tamamen kesmişler, ne kurtarsak kardır diye bakıyorlar.

Çok net bir soru, bırakın Enteki ve diğer küçük iştirakleri yarın rafineriyi satmak isterse kaça satabilir?

Alıcı bulur mu?

Dünyada son satılan rafineri değerlemeleri ne kadar?

Saygılar
    Shell tabi ki elinde ki rafinelerileri hızla azaltmak isteyecek. Tüpraş’ta var 4 tane rafineri, Shell’de var 138 tane rafineri. Bu kadar rafineri karşılığı dönüşüm yatırım yapmaya 100 tane Shell olsan paran yetmez[emoji1] Adamlar panikle haraç mezat satmaya çalışıyorlar[emoji23]

Yine milleti zehirlemeye çalışmışsınız, tamda tahmin ettiğim gibi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Cahillik mutluluktur!

4.  Alıntı Originally Posted by Salih Karakaya Yazıyı Oku
    2037 yılı öngörüsü bana ait değil. Tüpraş yöneticilerinin daha tutarlı öngörü yapacaklarını (en azdan bize göre) düşünüyorum. Araba satış rakamları ortada. Hava yolu kullanma artış hızı ortada. Oto tamircileri doktordan,profesörden fazla kazanıyor şu anda. O kadar talep varki saatlik ücretleri hepimizden fazla.
    Ben zaten o sunumu yapana laf attım.
    Dünya üzerinde 14 yıl sonrasına göre medyumlar bile analiz yapamaz.

Byd ve Çinli diğer elektrikli araç üreticilerinin son 1 yıldaki satışlarını hiç kimse tahmin edemezdi. Yeni pillerin menzilleri dudak uçaklatiyor.

2035 şaka gibi
    Hatta Entek ile ilgili bir favök tahmini koymuşlar, güler misin aglar mısın
    ;)

5.  Alıntı Originally Posted by Serkalgo Yazıyı Oku
    Shell tabi ki elinde ki rafinelerileri hızla azaltmak isteyecek. Tüpraş’ta var 4 tane rafineri, Shell’de var 138 tane rafineri. Bu kadar rafineri karşılığı dönüşüm yatırım yapmaya 100 tane Shell olsan paran yetmez[emoji1]

Yine milleti zehirlemeye çalışmışsınız, tamda tahmin ettiğim gibi.

Ne zehirlemesi?
    Ben soru soruyorum.
    Rafineriler şu an satılsa ne kadar eder?.
    9.5 milyar dolarlık piyasa değerini doğrulayacak bir rakam eder mi?

2 sene önce Mittal F/k=1.5 dan işlem gördü
    Piyasa almadı hisseyi.
    Fiyat hala aynı ama f/k yukarı gitti.

Piyasa , büyük para herseyi bilir..

Kısa vadede ne olur bilemem dedim.
    Ama uzun vadede sektör üzerinde büyük riskler var gibi gözüküyor.

Bunları görmezden gelmek size kalmış.

Kaldı ki bence ortada sorun yok demek , insanların bu riskleri görmezden gelmesine neden olmak daha büyük vebal.

Saygılar

6. Ayrıca önümüzdeki dönem kazanma devri değil, korunma devridir. Hükümet, enflasyonu düşürmeyi göze alırlarsa, zaten büyük gelir dağılımı dengesizliği ve çoğunluğun aşırı fakirleşmesi sebebi ile öyle bir durgunluk gündeme gelir ki , kredi batıkları, iflaslar gündeme gelir. Bu durum her sektörü farklı derecelerde etkiler. Bu durumda en az etkilenecek ve elinde nakit fazlası olan sağlam şirketlerde durmak gerekir. Ne gerek var altında dururum kafam rahat denilebilir. KKM ve döviz tutma yüzdesi %60’tan aşağılara çözülmedikçe dolar kontrolü devam edecek. Ki enflasyonu doğrudan etkilediği içinde kontrol devam eder. Bu dönemde riski olmayan yatırım enstrümanı yok. Faizi kısa dönemli isteyen değerlendiriyor zaten. Ama dış açık devam eder ve kontrol bir kaybedilirse devalüasyon gündeme gelir , aldığınız faiz çerez olur.
    Sözün kısası güvenli liman arıyoruz. Şartlar değiştiğinde farklı seçenekler gündeme gelir. O yüzden Tüpraş bu dönem için iyi görünüyor. Kesin yargılar kullanmıyorum. Bu ülkede geleceği öngörmek neredeyse imkansızdır.

7. TUPRS - Tüpraş

Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Ne zehirlemesi?
    Ben soru soruyorum.
    Rafineriler şu an satılsa ne kadar eder?.
    9.5 milyar dolarlık piyasa değerini doğrulayacak bir rakam eder mi?

2 sene önce Mittal F/k=1.5 dan işlem gördü
    Piyasa almadı hisseyi.
    Fiyat hala aynı ama f/k yukarı gitti.

Piyasa , büyük para herseyi bilir..

Kısa vadede ne olur bilemem dedim.
    Ama uzun vadede sektör üzerinde büyük riskler var gibi gözüküyor.

Bunları görmezden gelmek size kalmış.

Kaldı ki bence ortada sorun yok demek , insanların bu riskleri görmezden gelmesine neden olmak daha büyük vebal.

Saygılar
    Burası Shell forumu değil, sizin bahsettiğiniz şeyler Shell’in sorunları. Elinde ki devasa rafineri stoğu ve düşen değeri de onların sorunu. Bak sana 2045 e kadar kafalar rahat, Tüpraş’da 2035 e, yani dünyada petrol talebinin en noktasına çıkacağı 2045 yılından 10 yıl önce dönüşümünü tamamlayacak diyorum, belgeleriyle konuşuyorum sizin gibi içine yorum katmıyorum. Neyse haddinden fazla cevap verdim. Saygılar benden, İyi günler.

Cahillik mutluluktur!

8. Bu socar firmasının hiç kafası basmıyor. Milyarlarca dolar harcayıp ülkemizde rafineri kurdular. Zaten bu yüzden ellerinde avuçlarında birşey yok. Halbuki mamamiiiii arkadaş engin bilgisi ile servetine servet katmıştır. Mamamiii kardeş bizi, tupraşı, socarı kurtar bu fakirlikten...

Sayfa 54/96 İlkİlk ... 444525354555664 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •