Originally Posted by
onelle
Büyük fotoğraf için Aylık logaritmik USD/TL grafik daha iyi bir ölçek şu durumda ... Ben mavi ok işareti ile gösterilen medianın tam bar kopuş ile kırılamayacağını ve serbest piyasa rakamlarıyla 5.20 ler civarından dönüleceğini düşünüyordum... 5.20 civarında orta-uzun vade indikatörler zaten zirve yaptığı sırada daha da olağanüstü koşullar oluştu ve bunun getirdiği baskıyla indikatörlerdeki eski zirveler anlamsız duruma düştü . Beklentimin tersine sağlam direnç olacağını düşündüğüm üst çizgi kırıldı . Bu grafikte benim bakışıma göre önemli 2 pitchfork bulunuyordu. Birincisi 2001-2003 zirvesi ve 2002 dibi pivot alınarak çizilmiş kırmızı pitchfork. Bu kırmızı pitchfork'un üst kanalında aylık barlar 2006 yılına kadar gevşeyerek düşüş trendi devam ediyor .2006 da kanal üst çizgisini yukarı kıran barlar güç bulamayarak aynı yıl içinde tekrar gevşiyor . Akabinde kırmızı en üst median 2008 krizinde tekrar dokuşlarla test ediliyor. Bu önemli destekten güç toplayan barlar bugüne kadar seyahat edecekleri ve ikinci önemde olan yeşil pitchforku oluşturuyorlar. Barlar 2017 ye kadar yeşil pitchfork'un alt kanalında yükselen dipler yapıyor ve ivmeleniyor. 2017 yılında hem yeşil medianın üst kanalına geçiyor hem de alçalan kırmızı pitchforka ait nokta-nokta ile gösterilen çok önemli trigger çizgisine ulaşıp kırıyorlar. Kırmış olduğu orta medianı ve trigger çizgisini 2017 sonunda tekrar dokunuşlarla test eden barlar buradan onay alarak nihayetinde bu hafta en üst yeşil medianı yukarı kırıyor ve yükselen ince mavi medianın önemli duruma gelmesine sebep oluyor .Eğer en üst yeşil median bu ay yukarı kırılmış olmasaydı mavi pitchforkun çizilmesi gerekmeyecekti ve destek - direnç olarak yeşil pitchfork çizgilerini takibe devam edecektik. Şu an orta mavi median uzun bir barla kırıldı. Bu kırılım barların muhtemelen en üst mavi mediana dokunma hedefinde olduğunu gösterir. 8.50-9.00 civarı ... Artık orta-uzun vadede ilk önemli destek ise en üst yeşil median durumunda .Burası 2019 başına kadar 4.85-5.00 bandından geçiyor. İkinci önemli destek ince mavi en alt median olacak.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir... Sevgiler...Saygılar...
Yer İmleri