Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 541/564 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,321 - 4,328 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Teşekkürler Sn Hakem, bilgi vermek isterseniz alacağınız tarihi beklemenize gerek yok benim için, şimdi de öğrenmek isterim. Sizin global beklentilerinizi de hesaba katarsak alacağınız zamana daha vardır, unutabiliriz diye düşünüyorum.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sn Hakem, bu mesajımı gördünüz mü acaba ?

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Kusura bakmayın bu forumda aksa ile ilgili daha fazla yazmak istemiyorum malum nedenle.Alacağım tarihte nedenleri ile beraber size de özelden bilgi veririm sayın miriel.Aksa borsada geleceğin apple dır o kadarını yazayım sadece.
    Aksa benim de portföyümde olan, düşmesiyle birlikte ağırlığını da artırdığım ve karbon fiber beklentisiyle beraber olumlu beklentilerimin olduğu bir kağıt. Her ne kadar yazmayacağım demiş olsanız da sorum aksa özelinde değil. Bu kadar ciddi beklentiniz olan bir kağıttan bahsediyorsunuz 5-7 liralarda çok ciddi pozisyon açacağım diyorsunuz. Fiyat oralara gelir gelmez bunu bilemeyiz ama beklentinize bakınca 50-100 kat hatta daha fazla artacak gibi bir hava oluşuyor, belki bu da mümkündür onu da kesin olarak bilemeyiz. Bu belirsizliklerden bir strateji çıkartırsak beklentilerinizle yorumlarınız pek örtüşmüyor gibi. Mevcut fiyatı yuvarlak olarak 10 lira dersek 100 kat beklentide fiyat 1000 liraya tekabül ederken, yok ben 5 liradan alacağım 200 kat kazanacağım stratejisi pek rasyonel gelmiyor bana. Ya beş liraya gelmez de 20 ve üstüne giderse bu durumda getiriniz de 50 kata inecek ve belki de hiç alamayacaksınız 5 lira beklentinizden dolayı. Eğer bu kadar ciddi beklenti var ise ki iddianız o yönde, alım öngördüğünüz tutarın en az %30'u gibi bir meblayı bağlamak gerektiği kanaatindeyim. Burada bir çok uvy savunuru arkadaşı eleştiriyorsunuz ama sizin de yaptığınız ile beklentinizin uyuşmadığını düşünüyorum. 200 kat 100 kattan iyidir gibi bir cevap vermeyeceğinizi ümit ediyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Aksa benim de portföyümde olan, düşmesiyle birlikte ağırlığını da artırdığım ve karbon fiber beklentisiyle beraber olumlu beklentilerimin olduğu bir kağıt. Her ne kadar yazmayacağım demiş olsanız da sorum aksa özelinde değil. Bu kadar ciddi beklentiniz olan bir kağıttan bahsediyorsunuz 5-7 liralarda çok ciddi pozisyon açacağım diyorsunuz. Fiyat oralara gelir gelmez bunu bilemeyiz ama beklentinize bakınca 50-100 kat hatta daha fazla artacak gibi bir hava oluşuyor, belki bu da mümkündür onu da kesin olarak bilemeyiz. Bu belirsizliklerden bir strateji çıkartırsak beklentilerinizle yorumlarınız pek örtüşmüyor gibi. Mevcut fiyatı yuvarlak olarak 10 lira dersek 100 kat beklentide fiyat 1000 liraya tekabül ederken, yok ben 5 liradan alacağım 200 kat kazanacağım stratejisi pek rasyonel gelmiyor bana. Ya beş liraya gelmez de 20 ve üstüne giderse bu durumda getiriniz de 50 kata inecek ve belki de hiç alamayacaksınız 5 lira beklentinizden dolayı. Eğer bu kadar ciddi beklenti var ise ki iddianız o yönde, alım öngördüğünüz tutarın en az %30'u gibi bir meblayı bağlamak gerektiği kanaatindeyim. Burada bir çok uvy savunuru arkadaşı eleştiriyorsunuz ama sizin de yaptığınız ile beklentinizin uyuşmadığını düşünüyorum. 200 kat 100 kattan iyidir gibi bir cevap vermeyeceğinizi ümit ediyorum.
    sn.dıvıdent bence bırbırınızı anlamamaktan zıyade tarzlarınız farklı..sız yatırımcısınız sn.hakem borsacı.. ıkısıde aynı sey degılmı demeyın.. degıl..yatırımcı guvendıgı bır hısseyı er fiyattan alır..borsacı almaz..borsacı bır hısse uzunda ne kadar potansıyel barındırırsa barındırsın kısa ve orta vadede krız beklıyorsa o hısseyı bekler krızde alır...yatırımcı uzun vadede bellı bır oranla devamlı kazanır..borsacı ıse bazen kazanır.. ama kazandığında çok kazanır...bır borsacı ıcın para kaybetmekten daha kotu olanı fırsat kaybetmektır...borsa bellı aralarda fırsatlar sunar..1993...1999 ve 2008 yılında olduğu gıbı..sn. hakem anladığım bu surecı bır düzeltmeden zıyade krızın başlangıcı olarak goruyor ve ona gore pozısyon alıyor..ongorusune katılır veya katılmayız ayrı konu..ama burada yaptığı ongorusune gore çok tutarlı ve doğru...lafın kısası ıkınızde doğru bıldıgınızı yapıyorsunuz..tek farkınız bırınız yatırımcı bırınız ıse borsacısınız...ıkınızede bol sanslar…..

Alıntı Originally Posted by mavıbeyez Yazıyı Oku
    sn.dıvıdent bence bırbırınızı anlamamaktan zıyade tarzlarınız farklı..sız yatırımcısınız sn.hakem borsacı.. ıkısıde aynı sey degılmı demeyın.. degıl..yatırımcı guvendıgı bır hısseyı er fiyattan alır..borsacı almaz..borsacı bır hısse uzunda ne kadar potansıyel barındırırsa barındırsın kısa ve orta vadede krız beklıyorsa o hısseyı bekler krızde alır...yatırımcı uzun vadede bellı bır oranla devamlı kazanır..borsacı ıse bazen kazanır.. ama kazandığında çok kazanır...bır borsacı ıcın para kaybetmekten daha kotu olanı fırsat kaybetmektır...borsa bellı aralarda fırsatlar sunar..1993...1999 ve 2008 yılında olduğu gıbı..sn. hakem anladığım bu surecı bır düzeltmeden zıyade krızın başlangıcı olarak goruyor ve ona gore pozısyon alıyor..ongorusune katılır veya katılmayız ayrı konu..ama burada yaptığı ongorusune gore çok tutarlı ve doğru...lafın kısası ıkınızde doğru bıldıgınızı yapıyorsunuz..tek farkınız bırınız yatırımcı bırınız ıse borsacısınız...ıkınızede bol sanslar…..
    Hay allah razı olsun sn mavibeyaz sanki bu mesajı kendim yazmış gibi gördüm ve kabul ettim.Benim gibi düşünen birimisiniz yoksa empati yaptığınız için mi bunları yazabildiniz bilmiyorum ama her kelimesi doğru yazdıklarınızın.Benim beklediğim zamanlarda aksa 5 e düşünce misal ford da 15 20 olacak biri de ben ford alırım arkadaş ne aksası diyecek.Zaten o fiyatları bekleyip ford alacağını yazan otomotiv sektöründen bir arkadaş da vardı zaten.

Benim yaşım 53 yıllarca beklemeye ne zamanım var ne de tarzım ona uygun.Rasyonel davranmam şart, kendi koşullarımda.Aksaya gireceğim zaman elimde mümkün olduğunca çok nakit olması lazım.Zamanlama hatalarımı ,zaman mutlaka affeder neticede ,(doğru temel ve teknik analizi yaptıysam tabi), ama o affı bekleyecek zamanım olmayabilir)))))))))

Neticede bu bir forum bilgiye ve emeğe de saygı gösterilmesi lazım.Forum müdavimleri arasında bilgi ve emeğe saygı göstermeyen arkadaşlar var ve pek de tepki de almıyorlar doğrusu.O nedenle foruma genel olarak bilgilendirme yapmayı gereksiz buluyorum.Anlayış göstereceğinizi düşünüyorum arkadaşlar.

http://www.hisse.net/topluluk/showth...43#post2216943

Haftalık Hisse Yarışmamızda Final Haftası
    Son hafta tahminlerinizi alalım.
    bir halt olacağı yok.

8. Aksa 5 leri Fordda 20leri 17-25 aralık sonrası 2014 başında görmüş, bu fiyatlardan alacaklarını söyleyenler o zamanlar neyle meşguldü acaba daha da dibi mi bekliyordu?
    YTD

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 541/564 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •