Sayfa 543/931 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553593643 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 4,337 - 4,344 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Aslında yapmak zorunda bu veya buna benzer bir şey. Yıllardır yedek akçeleri kullandı, yedi bitirdi parayı. Dolar bazlı hesaba hiç girmiyorum.
    Bunu ilk gördüğümde, yurtdışı piyasalarda yatırım yapma izni almıştı yeni bir açılım diyerek bekledim , döviz bazlı yatırımlar olacak diye . Yapmış olsaydı şimdi 20 kuruş değil 20 cent alıyor olurduk , Amerikan borsasının rallisi daha sonra oldu çünkü. Baktım tadı kaçıyor 7 yıllık kağıtlarımın yüzde 90 'nını çıktım. İyi etmişim. Faizlerin tek haneli olduğu zamanlarda 20 kuruş temettü tatlıydı ama şimdi anlamsız.
    Ama haksızlık etmeyim çok güzel para kazandım bu hisseden .Ev , araba alırken çok destek oldu .
    Tekrar bir denge kurarsa alıp uzun yıllar beklemeyi çok isterim , çünkü rahat ferah bir hisse heyecan yok . Bazan bakıyorum arkadaşlar teknik falan konuşuyor. Özür dilerim ama bana komik geliyor bu hisse için teknik )) Tabiki herkesin bir yoğurt yiyişi var umarım herkes kendi metoduyla kendi başarısına ulaşır. YTD
    benimde beklentim oydu. "yabancı hisse senedine" yatırım yapsa getirimiz muazzam olurdu o dönemlerde.
    yatırımcı ilişkilerine e-mail attım zaten. Bir ortak olarak hakkımızı aramak lazım.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    arkadaşlar bir şey sorucam ama içtenlıkle cevap yazın yazarsanız.portföy büyüklüğünün artması ve gelecekte daha sağlam bir şirket bünyesinde yer almak için bu sene temettü dağıtmamasını istermisiniz.ben bütün samimiyetimle isterdim.yaptıgı karı dağıtmasın ve öz sermayeye eklesin ama bu parayı kullanırken risksiz ve kemiksiz yerlerde değerlendirsin
    dediğin mantıken doğru. ama kişisel olarak emekli olduğum için düşükte olsa karpayı yatırması iyi olurdu.
    genel sıkıntımız özkaynak. Yatırımları doğru yere yönlendirseler sorun kalmıcak. İş portfoy yabancı hisse fonuna %10-20 para koysalar şimdi bunları konuşmazdık
    blogumda listedim. yabancı hisse gibi bir avantajı niye kullanmazlar anlamış değilim .Bide sözde portfoyü iş yatırım menkul a.ş yönetiyor.
    https://dividendexpert.blogspot.com/...yatirim-3.html
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

3.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    dediğin mantıken doğru. ama kişisel olarak emekli olduğum için düşükte olsa karpayı yatırması iyi olurdu.
    genel sıkıntımız özkaynak. Yatırımları doğru yere yönlendirseler sorun kalmıcak. İş portfoy yabancı hisse fonuna %10-20 para koysalar şimdi bunları konuşmazdık
    blogumda listedim. yabancı hisse gibi bir avantajı niye kullanmazlar anlamış değilim .Bide sözde portfoyü iş yatırım menkul a.ş yönetiyor.
    https://dividendexpert.blogspot.com/...yatirim-3.html
    evet haklısınız büyük eksiklik yabancı fonlara yatırım yapmamak.açıkçası bende yönetimin yaptığı yatırımlardan memnun değilim ama şöyle bir bakıldığında bu sene çokta iyi geçmedi piyasalar açısından buna rağmen karımız geçen senenin üzerinde seyrediyor eger bir aksilik olmaz ise geçen senenin portföy büyüklüğünü geçeriz diye umuyorum önümüzde kalan 1,5 ay içersinde.

4.  Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Ne oldu sattınız heralde, aylık %2,5–%3 mevduat neredeymiş, Faizler yüksekken isyat cazip değil gibi söylemler haklı çıkacak mı göreceğiz.

faizler yükseliyorsa isyat portföyüne yükselmiyor mu? isyat portföyüne de doping etkisi yapıyor, marta 4 ay kalmış bu fiyatlardan satamam beklerim.
    yoo satmadım. satıp satmamak sizin kararınız ama uçacak kaçacak beklentilerine girmeyin. geçen yıl 1.05 oldu bu yılda olur sanmayın. ben hesabımı mart sonu .91-.92 olur diye yapıyorum. bu da bana yetiyor.

Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    faizler yükseliyorsa isyat portföyüne yükselmiyor mu?
    faizlerin yükseldiği dönemi bir inceleyin işyat portföyü nasıl 20 milyon TL küçüldü? ondan sonra tekrar sorun bu sorunuzu.

5.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    yoo satmadım. satıp satmamak sizin kararınız ama uçacak kaçacak beklentilerine girmeyin. geçen yıl 1.05 oldu bu yılda olur sanmayın. ben hesabımı mart sonu .91-.92 olur diye yapıyorum. bu da bana yetiyor.

faizlerin yükseldiği dönemi bir inceleyin işyat portföyü nasıl 20 milyon TL küçüldü? ondan sonra tekrar sorun bu sorunuzu.
    peki temettü beklentiniz 0,187 üzeri mi?temettü öncesi 0,91-0,92 olursa, temettü sonrası 0,60lı rakamlara merhaba diyebiliriz o zaman..

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    "Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

6.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku

20 milyon küçülmenin asıl nedeni bana göre temettüye eklenen yedek akçedir.
    Son düzenleme : kalvin; 16-11-2018 saat: 15:36.

7. Portföy neden mi eridi çünkü sene başındaki Eurobondlar eridi. Şimdi dibe göre %15ten fazla değerlenmesine rağmen hala sene başındaki değere ulaşması için %10 civarında yükselmesi gerek eurobondların.

Örneğin XS1760780731 kodlu vakıfbank eurobondu %5,75 kupon ödemeli ve iskontolu haliyle 9.53% faiz veriyor.

90 kuruş tahmininizi düşük buluyorum, daha geçen bir alım geldi senet 0,88leri gördü.

Mevduat aylık %2 lere denk geliyor, 82 kuruştan alan 88–89 kuruşa satabilirse mevduatı geçer, değilse mevduat geçer.

projeksiyon yapın. bunu çok basit bir şekilde excel'de yapabilirsiniz.

uzun vade için en ideali, hisse fiyatının en düşük ve temettünün en yüksek olduğu durumdur.

hisse değerinin çok artmasının benim için zararı vardır yararı yoktur.

kısa vadeci iseniz, hisse senedinin fiyatının artmasını beklemeniz doğaldır.

Keşke 20 kuruş temettü veren kağıdı 60 kuruştan alabilsek daha ne isteriz ki?

Sayfa 543/931 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553593643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •