Sayfa 545/557 İlkİlk ... 45445495535543544545546547555 ... SonSon
Arama sonucu : 4456 madde; 4,353 - 4,360 arası.

Konu: ZOREN - Zorlu Enerji

1.  Alıntı Originally Posted by beski Yazıyı Oku
    Şakir hocam,

Kaynağınız nedir?
    Burada yazdığınız bilgilere nereden ulaştınız?
    Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin dağıtım işini mi 1,5 milyar $ ‘a almışlar?

Öyle olsa da, dağıtım işine iyi zam yaptı Sayın Hükümetimiz, orası karlı bir alan; bir de bu tip ihaleler inceden inceye hesaplanmıştır, kaç yıl, kaç abone, birim fiyat vs..

İyi baktınız mı, bir yanlışınız olmasın; dağıtım işinden zarar yazamaz zoren!.

Haaa yatırım olur, kaz gelecek yerden, tavuğu esirgemez ANZ, kayıp kaçak, verimlilik vs bir sürü zavazingosu vardır bu işlerin..

Burdan bi’şey tutturamayız gibi geliyor bana da; bu yurtdışı yatırım, batırımlar, satımlar midemi bulandırmıyor değil hani😉

Al-sat tut değildir
    Kaynagim 2024 faaliyet raporu 16 ile 20. Sayfalar arasinda dagitima 2017 den sonra aldiktan sonra 19.6 milyar lira yatirim yaptik diyor . 7 yilda. Simdi 7 yilin ort kurunu alirsan ort yatirim miktari cikar.

Ustune satin alma bedelini ekleyeceksin. Ceo bu sene sonuna kdr 5 milyar yatirim yapacagz dedi buda 125 milyon usd birde bunu ekle maliyeti cikar.

Burasida minimum 1.5 milyar usd cikar cok rahat bana gore 2.5 milyar usd ye variyor.

Ben bura zarar ediyor demedim yapilan yatirimin karsiligi verilmiyor dedim.

1.5 dan alsak bile 1.5 milyar usd yatirimin donusumu 8 yilda 100 milyon usd net kar olmuyorsa niye yatirim yapiyor diyorum .

Kayip kacak bedelide orda yaziyor %6

2. Sonuc isler super gitsede %650 dagitim zam aldi sonuc bu yatirim bu. Santrsllerde durum belli calustigi max karlilik %12 bu sene 30 milyar ciro yapsa 3.6 milyar faaliyet karı getirir. 2 milyar yonetim gideri 200 milyon arge gideri dus . Gerisi Allaha emanet.

Ne zaman 1 milyar usd ciro 200 250 milyon usd faaliyet kari getirir ozaman bir toparlanma olur .

Elektrk dagitim destek atsa okdr yatirims zamma ragmen bu oran rahat yakalanir .

Ilk ceyrek %5 brut . Boyle yurumez.

Sonra ciro arttikca faaliyet %20 de kalsa bile 300 milyon usd lere cikabilir . Belli seviyeye ulastirir

Şakir Hocam,

Zoren’in
    2024/03
    2024/06
    2024/09 dönem faaliyet raporları var.
    2024/09’a baktım ama göremedim, siz hangi dönem raporundan baktınız?

Gerçekten, ben de merak ettim.

Teşekkürler

4. https://www.zorluenerji.com.tr/tr/ya...porlari-yillik

Ara donemde hicbirsey yazmazlar . Yillik bakacaksin bu sirkete. 17. Sayfa

5. Tekrar ediyorum . Yatirim yapilir para harcanir guzel yatirim yapmis kotu demiyorum . Altyapi icinde para harcamis her sene . Ve yatirim bedeli cok acaip seviyelere gelmis. Uzerine son 4 yilda %650 gibi ciddi zam yemis

Bunlara ragemn nasil 100 150 m usd net kar yazamiyor diyorum . Bunu yapsa selamete cikar .

Ama ben her sene yapilan yatirimi masum gormuyorum . Ceo nasil alelacele bu sene 5 milyar yatirim yapacagz diyor 🤣🤣🤣

4 ay da . Her sene zaten yatirim yapiliyor buraya .

Alıntı Originally Posted by Şakir Yazıyı Oku
    Tekrar ediyorum . Yatirim yapilir para harcanir guzel yatirim yapmis kotu demiyorum . Altyapi icinde para harcamis her sene . Ve yatirim bedeli cok acaip seviyelere gelmis. Uzerine son 4 yilda %650 gibi ciddi zam yemis

Bunlara ragemn nasil 100 150 m usd net kar yazamiyor diyorum . Bunu yapsa selamete cikar .

Ama ben her sene yapilan yatirimi masum gormuyorum . Ceo nasil alelacele bu sene 5 milyar yatirim yapacagz diyor 🤣🤣🤣

4 ay da . Her sene zaten yatirim yapiliyor buraya .
    Haklısınız Sayın Şakir,
    OEDAŞ’a yaklaşık 20 milyar yatırım yapmış😏
    Firmaya bakar mısınız?
    Toplam hacim içinde küçük sayılabilecek bir lokasyon için 19,4 milyar modernize, verimlilik bilmem ne yatırımı yaptım diyor, ama zoren’in şirket ederi (pd) 16,5 milyar!.

Nasıl bir kumpasın içine düştük lan(!) biz?

Teşekkür ederim Şakir Hocam, emeğinize sağlık

Al-sat tut değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by beski Yazıyı Oku
    Haklısınız Sayın Şakir,
    OEDAŞ’a yaklaşık 20 milyar yatırım yapmış😏
    Firmaya bakar mısınız?
    Toplam hacim içinde küçük sayılabilecek bir lokasyon için 19,4 milyar modernize, verimlilik bilmem ne yatırımı yaptım diyor, ama zoren’in şirket ederi (pd) 16,5 milyar!.

Nasıl bir kumpasın içine düştük lan(!) biz?

Teşekkür ederim Şakir Hocam, emeğinize sağlık

Al-sat tut değildir.
    Rica ederim . Burda ki amac parayı ezmek . Parayı cikarmak . Yani her sene yatirim yapilan yere 4 ay da tahvil +eurbond faiz odemen 7 8 milyar varken , alelacele para geldi diye 125 m usdbyatirim yapmasinin mantigi belli zaten.

Paravan yapmislar burayı . O gordugunuz 19.4 milyar bugunun degil 7 yilin toplami . Yani bugunden baksan zaten 500 m usd ort baksan burasi 1.5 milyar usd ort kur 13 den alirsan .

Maliyeti simdiki 125 m usd derken burasi 2 milyar usd nin uzerinde.

Suranin 8 yil sonra okdr zamdan bu yatirimdn sonra 100 150 m usd net kar cikaramiyor . Cunku okdr ciro bile yok ortada .

Duzelecek.durumda yok

8. 8 10 milyar usd cikan para net borc 1.5 milyar usd, ustune birde sayisiz bedelli artirimlari.

Duzenege bak . Elde ne var. Oedas birde santraller satsan kac eder siz hesaplayin .

Bukdr basit hersey .

Sayfa 545/557 İlkİlk ... 45445495535543544545546547555 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •