Sayfa 546/1002 İlkİlk ... 46446496536544545546547548556596646 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 4,361 - 4,368 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by Blackhawk48 Yazıyı Oku
    NNF fonu bugün rahatlıkla alınabiliyor. Geçen hafta alamamıştım, bugün az daha ilave ettim.
    evet bugün ben de aldım. 200 liralık yolladım geldi ilk defa
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sanal fon sepetinin dünkü getirisi yüzde 2,047 olmuş.
     Alıntı Originally Posted by mask543 Yazıyı Oku
    Hafta sonu boş kalmışken biraz fon çalıştım. Tefas verilerinden hareketle popüler fonlarla (stopaj düşülmüş net tutarlar) dolar ve altının geçmiş 6 ay, 1 ve 3 yıllık getirilerini mukayese ettim.

Hesaplamaları yaparken,

Döviz- eurobond (Tdg, ıpv);
    Yerli hisse senedi (Tkf, mps, tte);
    Yabancı hisse senedi (Aft, yay);
    Altın (Fıb);
    Sabit getiri-fon sepeti (Fıl, yac)

olmak üzere 5 ana kategoride 10 ayrı fondan aynı anda eşit miktarda (1000/10=100 TL) alım yaptığımızı farzediyorum. Söz konusu 1.000 TL,

6 aylık vadede: Fonlar (1.475 TL), Usd (1.180 TL), altın (1.389 TL)

1 yıllık vadede: Fonlar (1.598 TL), Usd (1.350 TL), altın (1.650 TL)

3 yıllık vadede: Fonlar (2.418 TL), Usd (2.200 TL), altın (3.130) TL olmuş.

Kendi adıma ve genel olarak şu sonuçları çıkardım:

-Yazdığım fonların bir kısmı halen portföyümde, bir kısmını daha önce alıp sattım, fakat getiri oranım bu sanal fon sepetinin altında. Söz konusu fonların tamamını bu forumda okuduklarımdan ve tefas verilerinden öğrendim. Biriktirme mantığını yavaş yavaş oturttuğum için doğru fonları tespit etsem de, sabırsızlık ve acemilikten yeterli getiriyi elde edemedim. (Zararda satmamaya çalışıyorum, fakat geriye doğru bakınca bir kısım fondan -Tte, aft, mps- oldukça erken çıktığımı, altın fonlarına da oldukça geç girebildiğimi açıkça görüyorum.)

-Genel olarak bakıldığında ise hiç bir finansal bilgi ve yeterliliğe sahip olmadan yapılabilecek altın yatırımının neredeyse kategorisinde en iyi olan fonlardan oluşan bir sepeti üç yıllık vadede net bir şekilde yendiğini, bir yıllık vadede sepetin bir miktar üzerinde getirdiğini, 6 aylık vadede ise bir miktar gerisinde kaldığını görüyoruz. (Yazdıklarımdan; forumdan edinilen bu kadar bilgi, yapılan analizler değersiz, hadi paramızın tamamıyla altın alalım gibi bir sonuç çıkmasın. Şahsi olarak, portföyde her zaman bir miktar altın bulundurulması gerektiğini, fakat altının uzun döngüsel hareketleri olduğu unutulmadan kişinin risk algısına göre hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum.)

Geçmişe dair bu verilerden hareketle geleceğe dair nasıl hareket edilmesi gerektiği hususunda değerleri yorumlarınızı iletirseniz memnun olurum.

*Hesaplamaları manuel yaptım, bir kısım yuvarlamalar var, hatalı veriler içerebilir, acemiyim, dolayısıyla YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Canlı yayın tartışmasına kısa bir süre kala Biden Trump'ın yüzde 2 önünde

ABD'de yapılan ankette, canlı yayın tartışmaları öncesi, Trump'ın rakibi ile arayı kapatması dikkati çekti
    ABD'de başkan adayları Donald Trump ve Joe Biden'ın yapacağı ilk canlı yayın tartışmasına kısa bir süre kala yayımlanan bir ankette, Biden'ın, Trump'ın sadece yüzde 2 önünde olduğu, Trump'ın ise rakibiyle arayı kapadığı belirlendi.

Go go Trump. Diğer türlü elimizde mal ile bekleyeceğiz. Bugün alım yapacaktım fakat Çarşamba sabahını bekleyceğim.

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    evet bugün ben de aldım. 200 liralık yolladım geldi ilk defa
    Bu sefer de ben alamıyorum

5. Yurtdışı finansal yatırımcılar kolayca bizdeki mutual hisse fonları , lokal hisse senetlerini alırken, ülkemizde bir tane doğru dürüst ( yok demiyorum var ama yok gibi neredeyse, finansinvest onda da mutual fon yok, masraflar çok fahiş ) yurtdışı etf, mutual fonlar ve hisse alımı için regüle bir finansal kurumun, aracı kurumun olmaması çok can sıkıcı.
    Yurtdışı fonları alırken ki prosedür, masraflar , süreç bezdiriyor gerçekten. Astarı yüzünden pahalıya geliyor. Bir iki kurum bunu bir dönem yaptı, talep azlığından ya kapandı ya atıl kaldı. Belki bitcoin cüzdanları ile coin kullanımı yaygınlaşması ile bu işler de kolaylaşır. Ünlü menkul, bu yurtdışı işine bir dönem bu konuya eğildi ama o da ucunu bıraktı. Neden talep yok bizde acaba.
    Paypalın kapalı olması başlı başına sorun. En ucuz gönderimler hep o şekilde. O da yasaklı. Bazı fx firmaları var etf ve fund alınabilen, onlar da yasaklı.
    Bütün dünya buraya sıcak para ile yatırım yapabilirken, bizim yurtdışı finansal yatırım yapmamız neredeyse imkansız. Çok can sıkıcı.
    Oysa dolar bazında 10 yıldır düzenli %20 üstü getiren onlarca, yüzlerce fon ve fırsat var.
    Eşi Ab vatandaşı olan arkadaşımın 5 hint mutual fonundan yaptığı sepet yılbaşından beri dolar bazında %37 getirdi. Adam çerez alır gibi alıyor, satıyor, yatırıyor, çekiyor. Coğrafya kader hakkaten.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

6. Gecen gün ünlü menkulle konustugumda yurtdisina odakli bir fon kurulacagini soylemislerdi.Icerik olarak hisse, emtia vs.
    Saygilar.
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yurtdışı finansal yatırımcılar kolayca bizdeki mutual hisse fonları , lokal hisse senetlerini alırken, ülkemizde bir tane doğru dürüst ( yok demiyorum var ama yok gibi neredeyse ) yurtdışı etf, mutual fonlar ve hisse alımı için regüle bir finansal kurumun, aracı kurumun olmaması çok can sıkıcı.
    Yurtdışı fonları alırken ki prosedür, masraflar , süreç bezdiriyor gerçekten. Astarı yüzünden pahalıya geliyor. Bir iki kurum bunu bir dönem yaptı, talep azlığından ya kapandı ya atıl kaldı. Belki bitcoin cüzdanları ile coin kullanımı yaygınlaşması ile bu işler de kolaylaşır. Ünlü menkul, bir dönem bu konuya eğildi ama o da ucunu bıraktı. Neden talep yok bizde acaba.
    Paypalın kapalı olması başlı başına sorun. En ucuz gönderimler hep o şekilde. O da yasaklı. Bazı fx firmaları var etf ve fund alınabilen, onlar da yasaklı.
    Bütün dünya buraya sıcak para ile yatırım yapabilirken, bizim yurtdışı finansal yatırım yapmamız neredeyse imkansız. Çok can sıkıcı.
    Oysa dolar bazında 10 yıldır düzenli %20 üstü getiren onlarca, yüzlerce fon ve fırsat var.
    Eşi Ab vatandaşı olan arkadaşımın 5 hint mutual fonundan yaptığı sepet yılbaşından beri dolar bazında %37 getirdi. Adam çerez alır gibi alıyor, satıyor, yatırıyor, çekiyor. Coğrafya kader hakkaten.
    SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Gecen gün ünlü menkulle konustugumda yurtdisina odakli bir fon kurulacagini soylemislerdi.Icerik olarak hisse, emtia vs.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Evet güzel ama benim kastım mutual fonları direk seçip alabilmek, onlara yatırım yapan fon epey var zaten piyasada. Orada sıkıntı yok
    Ama benim kastım bizdeki hisse fonların yurtdışı muadillerine direk yatırım yapaiblmek.
    Bizdeki talep hep etf üzerineymiş genelde. Yani borsada işlem gören tipte hisse gibi fiyatı anlık değişen fonlar. Oysa mutual fonların muazzam getirileri var. Yani bizdeki normal fonlar gibi bunlar günde tek fiyat açıklayıp, aktif oalrak içeriği yönetiliyor.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    dövizin ateşi içimizi de dışımızı da fazlasıyla yakıyor, derinden üzülüyoruz. ama benim bundan daha büyük bir üzüntüm var. halâ bir çok dostumuz, bunun dış güçlerin her geçen gün şiddetlenen saldırılarından kaynaklandığını ve tüm dünyanın üzerimize üzerimize gelmesinden kaynaklandığını ve ekonomi yönetiminin iyi bile dayandığını söylüyorlar. diyorum ki: mikrobun zayıf insanları hasta etmesi misali, biz ekonomi politikamızı sağlam temellere oturtamaz, bünyeyi zayıf bırakırsak dış güçler de saldırır, hoş güçler de. hiç bir kul, hatasız değildir. aklı başında ekonomistler köşe yazılarında adeta yalvarıyorlar. muhalefet olsun diye değil, bu ülke hepimizin, aklı başında ekonomistlerle bir istişare toplantısı yapıp nerede yanlışlar olduğuna dair, ya da bu sıkıntının nasıl çözümlenmesine dair farklı önerileri de dinleyin ve bir şeyler yapın diye adeta kendilerini yırtıyorlar ama tık yok. takım tutar gibi parti tutuyoruz. öyle akıl tutulması yaşıyoruz ki toplum olarak, doğru ve güzel icraatleri taktir edince yandaş, yapılan hataları iyi niyetle dahi eleştirince vatan hayini ilân ediliyoruz. bu halimiz, doların artmasından da üzücü ve yıkıcı. Hz. Ömer (ra), halifeliği sırasında bir danışma kurulu oluşturmuş hata yaparsa kendisinin uyarılması için ama kuruldakiler, hazret ne yaparsa güzel, ne söylerse doğru demişler. sonunda Haz. Ömer dayanamamış:
    benim hiç mi hatam olmuyor da her yaptığıma ve söylediğime doğru diyorsunuz, gidin başımdan, istemiyorum sizi demiş. camilerde bunları dinleyen bir kısım kardeşlerim dahi sevdiği kişileri dünyada asla hata yapmayacak kullar olarak görüyorlar. böyle bir mantık olur mu? yapıcı eleştiriler, insanı en doğruya ve güzele yöneltir ama günümüzde bırak hatayı gözünün üstünde kaşın var demek dahi sıkıntı. halbuki gözümüzün üstünde kaşımız var ama bunu dahi karşımızdakine diyemiyoruz artık. düşündükçe, yazdıkça içim kararıyor. Allah yardımcımız olsun
    Sn Hayrani,

Bu herşeye dış güçler diyen andavallılara ekteki linki izletin, malum şahısın zamanında dış güçler için söylediği veciz sözleri duyup öğrensinler:

https://mobile.twitter.com/politikal...48019347931136
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 546/1002 İlkİlk ... 46446496536544545546547548556596646 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •