Sayfa 547/1002 İlkİlk ... 47447497537545546547548549557597647 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 4,369 - 4,376 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yurtdışı finansal yatırımcılar kolayca bizdeki mutual hisse fonları , lokal hisse senetlerini alırken, ülkemizde bir tane doğru dürüst ( yok demiyorum var ama yok gibi neredeyse, finansinvest onda da mutual fon yok, masraflar çok fahiş ) yurtdışı etf, mutual fonlar ve hisse alımı için regüle bir finansal kurumun, aracı kurumun olmaması çok can sıkıcı.
    Yurtdışı fonları alırken ki prosedür, masraflar , süreç bezdiriyor gerçekten. Astarı yüzünden pahalıya geliyor. Bir iki kurum bunu bir dönem yaptı, talep azlığından ya kapandı ya atıl kaldı. Belki bitcoin cüzdanları ile coin kullanımı yaygınlaşması ile bu işler de kolaylaşır. Ünlü menkul, bu yurtdışı işine bir dönem bu konuya eğildi ama o da ucunu bıraktı. Neden talep yok bizde acaba.
    Paypalın kapalı olması başlı başına sorun. En ucuz gönderimler hep o şekilde. O da yasaklı. Bazı fx firmaları var etf ve fund alınabilen, onlar da yasaklı.
    Bütün dünya buraya sıcak para ile yatırım yapabilirken, bizim yurtdışı finansal yatırım yapmamız neredeyse imkansız. Çok can sıkıcı.
    Oysa dolar bazında 10 yıldır düzenli %20 üstü getiren onlarca, yüzlerce fon ve fırsat var.
    Eşi Ab vatandaşı olan arkadaşımın 5 hint mutual fonundan yaptığı sepet yılbaşından beri dolar bazında %37 getirdi. Adam çerez alır gibi alıyor, satıyor, yatırıyor, çekiyor. Coğrafya kader hakkaten.
    Aynen katılıyorum.

Bunu bırakın, mesela aft ve yay en çok değere sahip 2 fon iken ve talep olduğu bu kadar belli iken mesela işbank ve garantinin en azından bunlara benzer tür fonlar kurmaması çok garip geliyor, yine de halihazırda en çok seçenek ak portföyde var.

Tacirler tkf gibi aktif yönetttikleri bir yurtdışı hisse fon kurabilse ne iyi olurdu...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Gerçekten bilmediğim /aklıma gelmediği ve öğrenmek istediğim için soruyorum. Sonuçta fon, toplam portföy üzerinden yönetim komisyonu alıyor. Fonların satılmasından sonra iyi getiri yapmanın ne avantajı olabilir ki ?
    Ben de bilmiyorum ama müşteri satınca bu fonları fon yönetimi geri almış olmuyor mu? Yani ucuza alıp tekrar yüksekten satmaktan kar ediyor olabilirler diye düşündüm...

3. tursg,dohol, petkim artıdalar bugün tkf den iyi bir artı görebiliriz umarım...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Aynen katılıyorum.

Bunu bırakın, mesela aft ve yay en çok değere sahip 2 fon iken ve talep olduğu bu kadar belli iken mesela işbank ve garantinin en azından bunlara benzer tür fonlar kurmaması çok garip geliyor, yine de halihazırda en çok seçenek ak portföyde var.

Tacirler tkf gibi aktif yönetttikleri bir yurtdışı hisse fon kurabilse ne iyi olurdu...
    Guh bakabilirsiniz...

5.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Ben de bilmiyorum ama müşteri satınca bu fonları fon yönetimi geri almış olmuyor mu? Yani ucuza alıp tekrar yüksekten satmaktan kar ediyor olabilirler diye düşündüm...
    mantıken portföyü büyüterek alacakları komisyon artacaktır ancak dediğiniz gibi al sat ile fon satışı ile de kar yazıyor olabilirler. Ancak fon da ciddi bir satış olursa bunu karşılacak sermaye sıkıntısı yaşayacakları için fon içeriğindeki varlıklardan da satış yaparlar diye düşünüyorum. Sonuçta fonu taşımanın da bir sermaye gerekliliği olur.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6. SUA uzun bir aradan sonra aylıkta EIB'nin üzerine çıkmış.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by paravarhuzurvar Yazıyı Oku
    Guh bakabilirsiniz...
    Sağolun hocam, aslında bunun ve işbankasındaki tmg ve ipj'nin farkındayım ama yani çeşit olarak çok azlar demek istedim. Mesela akportföyde aft, afa, aoy, afs ve afv olarak 5 çeşit varken diğerlerinde 1 ya da en fazla 2 çeşit var.

En önemlisi de tkf, mac, mps gibi aktif yönetilmiyorlar, ona sitem ettim biraz...

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    tursg,dohol, petkim artıdalar bugün tkf den iyi bir artı görebiliriz umarım...
    https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=915349198

Suradan goruluyor. Fena degil. TCD coskun son bir kac gundur.
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

Sayfa 547/1002 İlkİlk ... 47447497537545546547548549557597647 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •