IPB yi 100 gün elimde tuttum %1,5 kar ile verdim. Son 3 günde %3 e yakın arttı benim çıkamımı bekliyormuş ******** fon
Benim degisken klasmaninda en begendigim fon.1 yildan fazladir tutuyorum.Tufan beyi de basarili buluyorum.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
@myfinans yanlisim var ise duzeltir tahvillere fisildayan adam olarak benim gorusum asagidadir
10 yillik tahviller bu faiz indiriminin uzun vadede fiyatini kabul etmedi 17.80 yukari yonlu oldu Normal sartlarda faiz indirildiginde uzun vadeli tahvil faizinin de dusmesi beklenir ama normal veri seti baz alinip bu faiz indirimi yapilmadigi icin tabir caiz ise doku uyumsuzlugu oldu ve uzun vadeli tahviller yukari yonlu hareket etti. Zarar yazmanizin sebebi bundan kaynaklidir.
Ben hem enflasyon hem de global faiz hareketlerini baz alip gercekten genis bir faiz inidirm patikasinda oldugumuzu dusunmuyorum ( 7-8 puanlik ) Veri setine uyumsuz faiz indiriminin sonuclari ortada hem kuru ziplatti hem uzun vade tahvillerin oranlarini.
Cekirdek enflasyona gore sadece 2 puan alan var gibi kaba taslak olacak faiz indirimi maksimum bu oranda olur diye dusunuyorum.
Uzun vadeli tahviller faiz oranlari faiz indirimi oncesinin altina gelirse pozitife gecebilirsiniz. Takip etmeniz gerekli
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen sn corbaciyan’ın dediği gibi.
Güya faiz indirimi yapıldı ama fiiliyatta faiz artıyor
Herhalde bin yılda bir olacak şeyler bunlar
Şu şartlarda ne dense boş
Piyasada uzun vadelilerin faizi düşmezse htt ve dzt’den bir şey beklememek lazım
Ne zaman piyasadada faiz düşer o zaman bu fonlar artı yazar
mb faiz indidp parasal genleşmeye gidince enflasyon beklentileri arttı ayrıca risk primi arttı. tahvil faizleri enflasyon ve risk priminden oluşuyor. tahvil faizleride yukarı çıktı . HTT DZT falan bunlar riskli fonlar uzun vadeli tahviller var. kısa vadeli tahvillere göre durasyonları yüksek olduğu için faiz artışından çok daha fazla etkilenirler.
yatırım tavsiyesi değildir
Yer İmleri