Sayfa 548/1002 İlkİlk ... 48448498538546547548549550558598648 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,377 - 4,384 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. Yani nasıl bir piyasa dönemine denk geldik anlamadım, hisse yoğunlar dışındaki bütün fonlar aylardır yerinde sayıyor veya zararda, hisse yoğunlara da düzeltme gelecek diye cesaret edip fazla giremedik, emtia, altın, gümüş, döviz fonu, yabancı fon, ne varsa satıp sağlam bir düzetme olursa hisse yoğunlara gireyim diyorum başka türlü olmayacak herhalde.

2. Elimdeki BİST fonlardan bir süre çıkıp düzeltme gelirse alttan tekrar girmeyi düşünüyorum ama parayı nerede tutacağımı bulamadım. Döviz desek makası, vergisi, baskılanması derken zarar yazıyor. Para piyasası, mevduat vb zaten malum. Altın, gümüş belirsiz.

Hisse yoğunlardan çıkış yapan arkadaşlar, parayı nerede değerlendiriyorsunuz?

3. ZBF deki matriks hissesi (bu fonda yüklü miktarda bu hisse var, bu gün 1.43 getiri yaptı bu hisse olmasa , en az 20 puan daha yukarı gelirdi ) 7 gün üst üste taban olmuştu , sabah serbest alım gönderdim taban açtı , tavana gitti
    hisse brüt takasta inşallah bozmaz
    intikam bazen iyi duygular oluşturuyor

4.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    Tacirler'in fonlarına ne oldu böyle falan denmiş... bu beni şaşırttı... fona tefastan baktım, son 1 ay getirisi 15.34, son 3 ay 25.65, son 6 ay 64.72, son 1 yıl 108.96... burada 2 ihtimal var... ya arkadaşlarımız bu getirileri beğenmiyor, daha fazlasını istiyor, ya da ben yanlış bir yerden yanlış rakamlar alıyorum... enteresan... ama tefastan baktığıma eminim... ya d++++++cü bir ihtimal, ben fon getirilerini değerlendirmeyi bilmiyorum...
    +++++++++
    malesef üçüncü ihtimal, yani siz fon getirilerine bakmayı bilmiyorsunuz. fonlara yatırım yaparken bist endeksini geçip geçmemesine göre karar vermelisiniz. tacirlerin yıllık yüzde 108 getiri sağladığını yazıyorsunuz ama sadece xu100 endeksine pasif olarak yatırım yapan deniz portföy bist100 endeksi fonu dahi yıllık yüzde 136 getiri sağlamış. tefaşın amacı, bütün fonları katagorelerine göre inceleyerek daha başarılı olanları bulabilmek. herkesin bildiği nnf fonunun yıllık getirisi yüzde 178 olmuş. 108 nire, 178 nire. eskiden tacirler fonları da böyle mükkemmel getiriler sağlıyorlardı. bistyüzün yüzde 136 getiri sağladığı yerde yüzde 108 getiri, o fonun çöp bir fon olduğunu gösterir.
    sürçü lisan ettiysem affımı rica eder, bol kazançlar dilerim

5.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    İslam Memiş isimli bir analist var , bazı basın organları ne derse çıkıyor diye sürekli parlatıyorlar , açın bakın youtube videolarına 3 ay önceden başlamış gümüşü 26 yukarısını almam ama aşağısını kademeli olarak alırım diyor , sonraki videolarına bakın adam önce diyor ki , aldın bir emtiayı hemen para kazanmayınca olmaz falan diyorsan bu işi bilmiyorsundur git faize yatır paranı diye güzelce fırça atıyor üzerinden para kazandığı takipçilerine (bu vatandaşın ,youtube ve twiter hesapları yoruma kapalıdır hem de hesap kilitlidir)
    gümüş bu ara düşmeye devam ediyor tabi sonraki videoya bakıyorsun kademeli toplamaya devam edin diyor ben de alıyorum falan da filan

Netice de uzatmayım son videolarına bakıyorsun siz diyor gümüşü ekranda bilmem kaç görüyorsunuz ama ,ben kapalı çarşıdan ucuza alıyorum (vallahi böyle diyor)

ve bu adam çok izlenen geçim kaynağı da muhtemelen youtuba kanalından aldığı video paralarıdır ama gerçekten gümüşe yatırdıysa bu paraları gitti onlar
    Şimdi , gümüş biraz hareketlenirse hah ben demiştim diyecek, malum basın medya yine bildi diyecekler

La adamın parası 3 ayda hem gümüşten , hem de enflasyondan erimiş bitmiş zaten

Bunu niye anlattım , videolarında hangi emtia hangi şartlarda yükselir /düşer bahsetmiyor , laf salatası yapıyor

Önemli olan kısım bir emtia niye yükselir niye düşer sebebini bulabilmektir
    neyse uzatmayalım
    memişimi ben de takip ediyordum. ayrıca Google uygulamasını açıyorum, memiş şöyle dedi memiş böyle dedi. ne memişmiş anlamadım. ayrıca bu memiş temmuz ağustos döneminde gram altında 1200 liraları bekliyordu. dediğiniz gibi her yeri yoruma kapatmış. Twitter hesabı da korumalı. sonra çıkıyor konuşuyor. birileri de pohpohluyor. takip ettiğimiz yorumcuları dikkatli seçmeliyiz vesselam. aklı başında birkaç kişi yeter, fazlası da kafa karıştırır

6.  Alıntı Originally Posted by kerem_goksoy Yazıyı Oku
    Elimdeki BİST fonlardan bir süre çıkıp düzeltme gelirse alttan tekrar girmeyi düşünüyorum ama parayı nerede tutacağımı bulamadım. Döviz desek makası, vergisi, baskılanması derken zarar yazıyor. Para piyasası, mevduat vb zaten malum. Altın, gümüş belirsiz.

Hisse yoğunlardan çıkış yapan arkadaşlar, parayı nerede değerlendiriyorsunuz?
    Ben de aynı durumdayım bugün ve yarın sattıklarımın dönüşleri olacak ne yapacağımı bilemedim, aylardır yerinde sayan fonları da satmak istiyorum ama dönen parayı ne yapacağım diyorum, bist düzeltme falan yapmıyor ki biraz oraya aktarsak, ppf den iyidir diye 23,50 den nkolay'a gönderiyordum yine öyle yapacağım herhalde, gerçi orası da 1 puan düşürmüş ama aklıma başka şey gelmiyor.

7.  Alıntı Originally Posted by manevracı Yazıyı Oku
    Ben de illallah dedim tkfden ayni gun ayni tutar aldigim mac 70 bine 52 bin tl kar, tkf ise tam yarisi kadar 26 bin tl kar yazmis(nisan-eylul 5 ay) nasil sovmesinler. Yani mac dagitmis gecmis iki kati kar getirmis.
    Tkf dengi mac nnf x2 kati getiri saglamis tabi ki begenmez kimse cunku piyasada ralli var kistas tabi ki bist100 ve rakip fonlari. Eski tcd asigiydim nrc aldim yine nisanda nrc 6 aylik 100% tcd 60 sen nasil begendin bu getirileri. tkfyi sattigim gibi bir daha suratlarina bakmam tacirlerin.
    İşte MAC'in geçmişini bilmiyorsunuz da böyle konuşuyorsunuz. Çok değil 1,5-2 yıl önce de birileri gelip, MAC bankalara kafayı takmış, böyle fon mu yönetilir, Tacirler uçuyor, bunlar uyuyor diyordu. Marifet o dönem Tacirlerde takılırken, sonra MAC'e geçmeyi bilenlerde.

8.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    İşte MAC'in geçmişini bilmiyorsunuz da böyle konuşuyorsunuz. Çok değil 1,5-2 yıl önce de birileri gelip, MAC bankalara kafayı takmış, böyle fon mu yönetilir, Tacirler uçuyor, bunlar uyuyor diyordu. Marifet o dönem Tacirlerde takılırken, sonra MAC'e geçmeyi bilenlerde.
    işte o ben oluyorum zaten yıllarca tek fon TCD takıldım. 2022 nisan'da ise artık bist30 ve banka rallisi geliyor diye tcd satıp sepet yaptım ama NNF ve MAC ve NRC karlarına bakınca TKF dağıldı diyorum. Yani 3 tane fonun ortalamasının altında kalması Tacirlerin ayıbıdır benim değil zira TKF de banka ağırlıklıydı bir aralar.
    zaten bu sepet yapma amacım birisinin hızlı gidişini kaçıracağını düşündüğüm için yapılmıştı. iyi ki yapmışım yoksa tek fon tkf alsaydım şimdi kafayı duvarlara vuruyordum. zira şu anki toplam portfoy rallide 7 rakama gelmek üzere.
    diğer pişmanlığım da hala kkm'de %33 paramın olması onu nisan'da sokmamıştım biste ancak ilk 3 ay kkm borsa eşit gidiyordu borsa çaktı geçti. iyi ki amerikan fonlarına bulaşmamışım o da diğer tesellim zira kkm kısmını kkm yerine aft-afa-yay vs yapmayı düşünüyordum.

Tkf dün geceki dağılımına göre 5200 adet adet short açmış durumda viop30. maliyet 3650. hacim 190milyon tl yani aslında geri kalmasının sebebi bu saçma sapan kendini hedge etmiş olması. 2 ay önce de bir günde endeks %5 yapmıştı o gün karı %1altında gelmiş ayın son günüydü yine. mail vs attım ama saçma bir şekilde sürekli defansif takılıyorlar.

Sayfa 548/1002 İlkİlk ... 48448498538546547548549550558598648 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •