İslam Memiş isimli bir analist var , bazı basın organları ne derse çıkıyor diye sürekli parlatıyorlar , açın bakın youtube videolarına 3 ay önceden başlamış gümüşü 26 yukarısını almam ama aşağısını kademeli olarak alırım diyor , sonraki videolarına bakın adam önce diyor ki , aldın bir emtiayı hemen para kazanmayınca olmaz falan diyorsan bu işi bilmiyorsundur git faize yatır paranı diye güzelce fırça atıyor üzerinden para kazandığı takipçilerine (bu vatandaşın ,youtube ve twiter hesapları yoruma kapalıdır hem de hesap kilitlidir)
gümüş bu ara düşmeye devam ediyor tabi sonraki videoya bakıyorsun kademeli toplamaya devam edin diyor ben de alıyorum falan da filan
Netice de uzatmayım son videolarına bakıyorsun siz diyor gümüşü ekranda bilmem kaç görüyorsunuz ama ,ben kapalı çarşıdan ucuza alıyorum (vallahi böyle diyor)
ve bu adam çok izlenen geçim kaynağı da muhtemelen youtuba kanalından aldığı video paralarıdır ama gerçekten gümüşe yatırdıysa bu paraları gitti onlar

Şimdi , gümüş biraz hareketlenirse hah ben demiştim diyecek, malum basın medya yine bildi diyecekler
La adamın parası 3 ayda hem gümüşten , hem de enflasyondan erimiş bitmiş zaten
Bunu niye anlattım , videolarında hangi emtia hangi şartlarda yükselir /düşer bahsetmiyor , laf salatası yapıyor
Önemli olan kısım bir emtia niye yükselir niye düşer sebebini bulabilmektir
neyse uzatmayalım
Yer İmleri