Algılama problemin var sanırım. Kar süper burda sorun yok. Sorun bu karın neden hisse fiyatına etki etmemesi ? Buda acaba halka arz edilecek şirketin, arz öncesi müşteri çekmek için yüksek kar açıklaması mi acaba diye aklımıza soru getiriyor. Tekrar söylüyorum kar süper, peki sende bunu cevapla, neden bu süper kar hisse fiyatına etki etmiyor ? Bekliyorum cevabını..
Kar süperse tüm forumlarda dile getir. Değer yatırımı yapıyorum fiyatla ilgilenmem şirket büyüyor kar ediyor karını büyütüyor FK DÜŞÜYOR PD/DD düşüyor gerisi önemli değil. Fiyata çok takılıyorsun Rta nın pandemi yükselişinde dipten zirveye 32 tavan yaptı 1.5 ayda 24 kat arttı bunun 22 sini yakaladım (Kap haberini geç gördüm) 8 kat katladım Güler Rta bunlar küçük şirketler hareketleri sert yapartlar 1.5 ayda 24 kat değerlenebilen bir şeyin fiyatı sence önemli mi. Benim yatırım stratejim bu temel analize inanır potansiyel gördüğüme yuvalanırım her çiçekten bal almaya çalışmam.
Bundan saptığım anda kaybediyorum rta da kazandıktan sonra değerlemesine göre ucuz kalan Ereğli, Arçelik, Enka, Şişe ye böldüm parayı ancak sonra al sat yapma hevesine dow yüzde 5 düşünce bizde onu takip ederiz deyip sattım sonra Tcell in varlık fonu haberi düştü yılların ortaklık sorunu çözülüyor deyip atladık süründüde süründü habere aldandık en az enka gitti 4.5 kat en çok arçelik gitti 7 kat onlarda kalsam 1 yılda 5 kat ondan önce de rta 8 kat 2 sene de 40 kat olacaktı o yüzden ne haber ne teknik ne kademe analizi sürdürülebilir kar için tek gerçek temel analiz benim için. Sende kalıplardan kurtul şu olursa şu olur bu olursa bu olur şu haber geldi şu gitti papaz her gün pilav yemiyor. Ama ucu z hisse elinde sonunda değerine ulaşıyor.
A1 arzına gelince arz başvurularında yığılma var başvuru yapan tonla firma var az araştırırsa nhalka arzı beklenen diye haberi yapılan yıl olmuş firmalarda sırada bekliyor n11, tapdi geçen sene 52 halka arz oldu haftaya 1 yapar son 10 yıl içinde en yüksek rakam 26 halka arzla 2012 yılı bu yüzden olabilir KY sabah akşam komplo teorisi üretip daldan dala atlıyor al sat yapmaya çalışıyor Algoritmaların döenmi başlamışken KY nin al-sat ile sürdürülebilir kar yapması mümkün değil. bu yüzden millete dalaşıp durma şirketin büyüyor mu kar ediyor mu karı artıyor mu otur bekle 2 yıl gitmeyen fiyat 1 ayda 2 yıllık gider
Pardus halka arza başvurusunu 2022 mar ayında yaptı, 3 ay ıcınde halka arz oldu, ayrıca yayla, kıler holdıng, kımpur, makım, kocaer bunlar ılk aklıma gelenler. bak bakalım kac ay ıcında halka arz basvurusu yapıp onaylanmıslar. bu sıra bır tek a1 kapıtale mı var. besbellı surecı bılerek uzatıyorlar.. bu saydıgım sırketler 3/5 ay ıcınde basvuru yapıp işlem görduler, sen hangı yogunluktan bahsedıyorsun. seker gyo bak bakalım ne zaman basvuru yapmı... mılletı aptal yerıne koyma, çok şey yazmışsın ama içi boşş.. ben bu karların gerçek olduguna ınanmıyorum, gerekçemde çok basıt. a1 kapıtalı halka arz edeceklerı ıcın bılancoları yuksek tutuyorlar.. yogunluk muiş, yukarıda saydıgım ılk aklıma gelen sırketlere neden yogunluk işlemıyor ?? 3 senedır hısse fıyatı dusuyor, kar payı vermez, ustune bedellı parası alır.. tekrar soruyorum yıgılma yukardakı fırmalara yok mu = a1 tam 10 ay bıtecek bır hafta sonra 11 ay olacak. hala yogunlukmuss
Ne boş adamsın inanmıyorsun sat git inandığını bos herif fino gibi her yere saldırma A1 ile Pardus bir mi A1 bir çok denetime tabi ekstra dana bir ihtimali söyledik hiç bir bok bilmediğin için her şeyin altında bir şey arayan boş adamsın gidecek hemdi kol gibi inşallah sen o sırada olmazsın hissede birde rta da olumlu güler de olumsuz algı yapıp rta ya adam çekecek ne mal adamsın bıktım aylardır forumda finoluklarindan milleti kaçırdın ben kaçmam sabah akşam sövecegim sana mal cahil
Yer İmleri