Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 551/789 İlkİlk ... 51451501541549550551552553561601651 ... SonSon
Arama sonucu : 6423 madde; 4,401 - 4,408 arası.

Konu: ACSEL - Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by nilkiz Yazıyı Oku
    Özelden yaz anatoliene rica et yapar bilanço yorumunu birde grafik patlattirr yok pardon grafik neki al yat varken burdan çıkıp bir aydır para kazananlara cevap varmı yok 23 17 6 lira nerede yok hani yabancılar alıyordu takasta kayboldular 23 liradan milyon lot alanlar yok bir sayfa boş laf
    Senin para kazandığın yada kaybettiğin buradakilerinin çok mikinde sanki ,şimdi not olarak yazıyorum bu zati zungur bu yüzssüz eğer kağıt düşerse ki olabilir burası borsa sattığı yerden derhal kağıda girecek bu gün yerden yere vurduğu kbu kağıdı öve öve bitiremiyecek neredenmi biliyorum ,çünkü otistiklerde öyle yapar hep aynı hareketi tekrar edip dururlar bu asla değişmez ahanda buraya yazdım gelince bana hak vereceksiniz bakın o zaman nasıl övecek utanmadan bu yazıyı unutmayın düşerse gelecek ,düşmezde yoluna devam ederse ara sıra gelip otizim tiyatrosu yapacak ,aynı tas aynı hamam değişmezz dedimya tedavisi mümkü
    n değill henüz bakalım belki ileride olur inşallah bunu canı gönülden isterim ,engeliler okulunda uzman çalışmış birisi olarak .

2.  Alıntı Originally Posted by HORASANLI Yazıyı Oku
    Senin para kazandığın yada kaybettiğin buradakilerinin çok mikinde sanki ,şimdi not olarak yazıyorum bu zati zungur bu yüzssüz eğer kağıt düşerse ki olabilir burası borsa sattığı yerden derhal kağıda girecek bu gün yerden yere vurduğu kbu kağıdı öve öve bitiremiyecek neredenmi biliyorum ,çünkü otistiklerde öyle yapar hep aynı hareketi tekrar edip dururlar bu asla değişmez ahanda buraya yazdım gelince bana hak vereceksiniz bakın o zaman nasıl övecek utanmadan bu yazıyı unutmayın düşerse gelecek ,düşmezde yoluna devam ederse ara sıra gelip otizim tiyatrosu yapacak ,aynı tas aynı hamam değişmezz dedimya tedavisi mümkü
    n değill henüz bakalım belki ileride olur inşallah bunu canı gönülden isterim ,engeliler okulunda uzman çalışmış birisi olarak .
    Bu yazınızdaki otistik kelimesini kullanma şekliniz hiç hoş değil.

3.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Bu yazınızdaki otistik kelimesini kullanma şekliniz hiç hoş değil.
    amacım burada otizimli aileleri asla incitmek değil ,sadece benzerliği gördüğümden telafuz ettim ,kimseleri üzdümse özür dilerim onlara emek vermiş yıllarca yardımcı olmuş birisiyim .onlar için konferanslar organize edip ,bakanlıkla uzun uğraşılar sonucunda bu okulların açılmasında yıllarca mücadele ve emek vermişimdir ,ve çok şükür bu gün bu oklullar açıldı ,o zaman bu okullara yetişmiş öğretmenimiz bile tek tük ken bu gün bu okullara özel öğretmen yetiştiren okullar bile açıldı bundada emeğim var özetle ben o ailelerin dostlarındanım ve yanlarındayım dün oluğu gibi bu günde

4. ...Firma yine faaliyet raporunu sadece tarihlerini değiştirerek copy paste yapıp yollamış...Bu döneme özgü üretim rakamları ,kapasite kullanım oranı vs yok.Ne gereği var demişler yine....

Gelir gider tablosundan 3.çeyrek hasılatına bakarak kıyas yoluyla resmi net görmeye çalışalım biraz.

Satışların ivmesini reel bazda görmek için dolar bazlı incelemek gerek zira dışsatım oranı %84 lerde.

TL bazlı artmış görünse de aslında firma ne yurtdışı ne de iç pazarda bu yıl 2019 ilk 9 aylık hasılatını geçememiş görünüyor.

2019 Ocak-Eylül ayında 4,9 mil usd satış(Toplam) Bu yılın aynı döneminde ise 4,8 mil.Dolar kurunu dönem sonu baz aldım.

Ayrıca ihracatta önemli bir kalem tutan PAC yani sondaj-kuyu ürün satışı hiç yok son çeyrekte.

Olumlu gördüğüm husus,firma genel üretim giderlerini düşürerek brüt -net kar marjlarını bayağı iyileştirmiş.

Hasılattan brüt kar marjı geçen yılın 9 ayında %18 iken bu yıl %26 lara çıkmış.

2019/9 döneminde-Yatırım Faaliyet den aktarılan nakti-üretimsel olmayan arsa değerlemesini-hariç tutarsak ki doğrusu da bu,Vergi öncesi net kar marjı %12,4 iken bu yılın ilk 9 aylık döneminde kümülatif nerdeyse iki katına çıkarak %22 olmuş.

Net kar artışının nedeni genel olarak döviz kurlarındaki artış -İhracat ağırlık satışlar ve düşük kurdan temin edilen hammadde vs sonucu üretim maliyetini düşürme ...

Likit varlıklar 4,9 mil tl.Net döviz pozisyonu 6,4 mil tl.Düşük borçluluk oranı ve artan likidite varlıklar olumlu.

5.  Alıntı Originally Posted by Anatolien Yazıyı Oku
    ...Firma yine faaliyet raporunu sadece tarihlerini değiştirerek copy paste yapıp yollamış...Bu döneme özgü üretim rakamları ,kapasite kullanım oranı vs yok.Ne gereği var demişler yine....

Gelir gider tablosundan 3.çeyrek hasılatına bakarak kıyas yoluyla resmi net görmeye çalışalım biraz.

Satışların ivmesini reel bazda görmek için dolar bazlı incelemek gerek zira dışsatım oranı %84 lerde.

TL bazlı artmış görünse de aslında firma ne yurtdışı ne de iç pazarda bu yıl 2019 ilk 9 aylık hasılatını geçememiş görünüyor.

2019 Ocak-Eylül ayında 4,9 mil usd satış(Toplam) Bu yılın aynı döneminde ise 4,8 mil.Dolar kurunu dönem sonu baz aldım.

Ayrıca ihracatta önemli bir kalem tutan PAC yani sondaj-kuyu ürün satışı hiç yok son çeyrekte.

Olumlu gördüğüm husus,firma genel üretim giderlerini düşürerek brüt -net kar marjlarını bayağı iyileştirmiş.

Hasılattan brüt kar marjı geçen yılın 9 ayında %18 iken bu yıl %26 lara çıkmış.

2019/9 döneminde-Yatırım Faaliyet den aktarılan nakti-üretimsel olmayan arsa değerlemesini-hariç tutarsak ki doğrusu da bu,Vergi öncesi net kar marjı %12,4 iken bu yılın ilk 9 aylık döneminde kümülatif nerdeyse iki katına çıkarak %22 olmuş.

Net kar artışının nedeni genel olarak döviz kurlarındaki artış -İhracat ağırlık satışlar ve düşük kurdan temin edilen hammadde vs sonucu üretim maliyetini düşürme ...

Likit varlıklar 4,9 mil tl.Net döviz pozisyonu 6,4 mil tl.Düşük borçluluk oranı ve artan likidite varlıklar olumlu.
    Sayın Anatolien @

üstadım eline emeğine sağlık ,çok faydalı oldu verdiğin bilgiler ,çok teşekkür ederim allah sana sağlık ve uzun ömür versin versinki buradan bizlerde senin ışığından faydalanalım, hakkını helal et ,sağ ol varol

6.  Alıntı Originally Posted by HORASANLI Yazıyı Oku
    Sayın Anatolien @

üstadım eline emeğine sağlık ,çok faydalı oldu verdiğin bilgiler ,çok teşekkür ederim allah sana sağlık ve uzun ömür versin versinki buradan bizlerde senin ışığından faydalanalım, hakkını helal et ,sağ ol varol
    ...Teşekkür ederim,iyi dilekleriniz için.Çok bilinmeyenli karmaşık bir bilançosu yok zaten,ortalama finansal okur yazar olan herkes benim gördüğüm tespitleri rakamları rahatlıkla yapabilir.Borçsuz harçsız mütevazi kendi yağında kavrulan bir firma...Bir de şu atıl duran gayrımenkulu Verusa grubu kendi içinde maden şirketlerinden biriyle takas falan yaparsa bambaşka bir boyuta ivmelenir...

Hani aklımdan geçen bir senaryo...Takaslarla ilgili de bir bilgi vereyim;Yurtdışı hesaplardan alınan lot miktarında 100 bin civarında bir eksilme oldu geçen hafta ama pek mal çıkışı görünmüyor şimdilik...

İzlemeye devam...

7.  Alıntı Originally Posted by Anatolien Yazıyı Oku
    ...Teşekkür ederim,iyi dilekleriniz için.Çok bilinmeyenli karmaşık bir bilançosu yok zaten,ortalama finansal okur yazar olan herkes benim gördüğüm tespitleri rakamları rahatlıkla yapabilir.Borçsuz harçsız mütevazi kendi yağında kavrulan bir firma...Bir de şu atıl duran gayrımenkulu Verusa grubu kendi içinde maden şirketlerinden biriyle takas falan yaparsa bambaşka bir boyuta ivmelenir...

Hani aklımdan geçen bir senaryo...Takaslarla ilgili de bir bilgi vereyim;Yurtdışı hesaplardan alınan lot miktarında 100 bin civarında bir eksilme oldu geçen hafta ama pek mal çıkışı görünmüyor şimdilik...

İzlemeye devam...
    Sayın Anatolien @ evet herkes az çok bilançodan anlar ancak ben sizin hiç kimsenin göremediği bulamadığı bilgileri bulup çıkarmanıza hayranım buna defalarca şahit oldum ,o zaman şu kanıya vardım sizin asıl işiniz araştırmayı bilip öğrenmek olmuş ,dolaysıyla bzim yada daha dorusu kendimden bahsedeyim benim gibi üstün körü araştırma ve bilgilerle sizin detay ve çok enteresan bilgileri dip notları ,takasları geçmişe dönük haberleri ve bilgileri bulup çıkarmanız arasında dağlar var alçak gönüllülük etmişsiniz tekrar tekrar teşekkür ederim.

Şimdi sen burada pineklerken ki acı hiç yok 15 ve 21 den yarı yarıya sattığım kağıt 17 TL ege ki senin grafik bilmediğin için Cook onceden sattgin kağıda 747 den girip bir haftada 947 den satmakla acı oluyorsa olsun bir yerde sert ve ani çıkışlar oluyorsa kumardir bak 2 yıl ismen tutuyorum 18 ayda bu kağıdı tuttum ama senin gibi pinekleyerek degil neyse anatolien bey yine söylemiş benimle aynı kendi yaginda kavrulan akmaz kokmaz bir şirket çıkışlar kumar düşüşler faiz şuan 15 ise fk 15 doğru bir yolculuk

Neyse sen pineklemeye devam bilmediğini itiraf ederken bile kibirinden odun vermiyorsun aynen devam

Sayfa 551/789 İlkİlk ... 51451501541549550551552553561601651 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •