Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 552/1003 İlkİlk ... 52452502542550551552553554562602652 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 4,409 - 4,416 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by w€d@t Yazıyı Oku
    MKK e-yatırımcı sitesi
    üyelik de aldım ama bulamadım sitede. sadece genel toplam yazıyor. ayrı ayrı portföy getirilerine nereden ulaşıyoruz acaba?

2.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    üyelik de aldım ama bulamadım sitede. sadece genel toplam yazıyor. ayrı ayrı portföy getirilerine nereden ulaşıyoruz acaba?
    E-yatırımcı sitesinde detaylı bilgiler yok. Fonun piyasa değeri pay sayısına bölünerek güncel değeri bulunuyor. Bulunan değer ile önceki değer karşılaştırılarak artış oranı hesaplanıyor.

3.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Sn tradestop,

Borsadaki gmstr gümüş fonu 43,10TL den kapattı bugün. Güniçi 42,90 en düşük değer. Ekteki siteye bakınca net aktif değer 39,73 olarak gözüküyor. Arada epey fark var. Bu fark her zaman olan normal bir fark mıdır yoksa şu anda bir anomali durumu mu var?

Yani kısaca ben bugün en düşük 42,90TL'den dahi almış olsam halk tabiriyle kazıklanmış mı olurdum? Yoksa yanlış bir hesaplama mı yapıyorum?

http://www.gumustr.com/gumus-fonu-fon-bilgileri
    Geçmişini inceledim gümüş fiyatıyla karşılaştırdım, birkaç kere daha böyle fiyat farkılılığı oluşmuş. Piyasanın bug'ı diyelim.
    15 ocakta viopta gümüş kontratları işlem görmeye başlayacak, ondan sonra bir daha böyle olmaz.
    Çünkü ciddi arbitraj fırsatı veriyor, bir daha böyle olursa gümüş fonu ve viopta pozisyon alarak anında kar yazabilirsiniz, bunu kaçırmayacağı için insanlar artık böyle bir fark oluşmaz.
    Şu anda da mümkün olabilir, gümüş varantlarıyla yapılabilir sanırım.

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Geçmişini inceledim gümüş fiyatıyla karşılaştırdım, birkaç kere daha böyle fiyat farkılılığı oluşmuş. Piyasanın bug'ı diyelim.
    15 ocakta viopta gümüş kontratları işlem görmeye başlayacak, ondan sonra bir daha böyle olmaz.
    Çünkü ciddi arbitraj fırsatı veriyor, bir daha böyle olursa gümüş fonu ve viopta pozisyon alarak anında kar yazabilirsiniz, bunu kaçırmayacağı için insanlar artık böyle bir fark oluşmaz.
    Mesela altın viopta işem görüyor, altın fonunu altın fiyatıyla karşılaştırdım orada öyle bir fark açılmamış hiç.
    Benzer şekilde dolar byf de de olmaması lazımdır.
    (Güniçinde ufak farklılıklar olabilir, komisyonlar arbitraj karını eritir pek birşey kalmaz, gümüşteki gibi büyük fark açılmaz)

5.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Güzel bilgiler şu Borsa İşlem Platformu nu bir türlü aktif edememiştim. İstediği bilgileri girdiğim halde olmadı. Ben de vazgeçmiştim.
    Başlarda öyle sorun çıkartıyor ama girdikten sonra güzel program olduğunu göreceksiniz. Esas sıkıntı sanırım tarayıcı kaynaklı oluyor ve arka planda bir program falan yüklüyor. Özellikle ilk başta Explorer'la girmeye çalışın, başka tarayıcılarda açmadığında buradan açabildiğim durumlar olmuştu.

6.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Mesela altın viopta işem görüyor, altın fonunu altın fiyatıyla karşılaştırdım orada öyle bir fark açılmamış hiç.
    Benzer şekilde dolar byf de de olmaması lazımdır.
    (Güniçinde ufak farklılıklar olabilir, komisyonlar arbitraj karını eritir pek birşey kalmaz, gümüşteki gibi büyük fark açılmaz)
    GMSTR deki sorun fiziki piyasada gümüşün karaborsaya düşmüş olmasıydı.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Haydar Acun yabancı medyaya borsa hakıında beyanat vermiş, google çevirisi ve linki aşağıda:

Riskli varlıklara karşı gelişen küresel iştah ve daha geleneksel para politikasına hoş bir geçiş yatırımcıları cazip değerlemelerde piyasa işlemlerine çekerken, Türk hisse senetleri 11 yılı aşkın süredir haftalık kazançlarının en uzun dönemini kaydetti.

Borsa İstanbul 100 Endeksi, Ocak ayının ilk haftasında% 4,3 artarak rekor seviyeye yükseldi ve 10. hafta yükselişini gördü. Bu, Türkiye’nin üst düzey ekonomi yönetiminin elden geçirilmesinin ardından Kasım ayı başlarında başlayan mitingi Mayıs 2009’dan bu yana en uzun süredir yapıyor.

Yabancı yatırımcılar İstanbul hisse senetlerinden 1,6 milyar dolar satın aldı ve lira, Türkiye hazine ve maliye bakanını değiştirdiğinden ve piyasa dostu mesajlarla kredibiliteyi yeniden tesis etmeye çalışan yeni bir merkez bankası başkanı kurduğundan beri lira dolar karşısında yüzde 13 değer kazandı. -back oranı artar. Aynı zamanda, koronavirüs aşılarının sağlanmasında kaydedilen ilerleme konusundaki iyimserlik ve büyük ekonomilerdeki teşviklere bahse girilmesi, gelişmekte olan pazarlara hücumu teşvik etti.

Marmara Başkent'in İstanbul'daki yönetici ortağı Haydar Acun'a göre, uzun yükselişten sonra bile, gösterge borsa endeksindeki ağırlıklar olan bankalar ve büyük holding şirketleri cazip bir şekilde değerleniyor.

Acun, yerel halkın hisse senetlerine olan ilgisinin neredeyse kesin olarak azalacağından, Türk hisse senetlerine ilişkin görünümün büyük ölçüde yabancı yatırımcıların tutumuna bağlı olduğunu söyledi.

“Neredeyse tüm küçük kapaklardaki kolay kazanımların ardından yerel yatırımcılar arasında bir coşku yaşandı, ancak bu bir noktada sona erecek†dedi. "Bu, ya marj ticareti kurallarının sıkılaştırılması, açığa satış yasaklarının kaldırılması ve günlük fiyat marjlarının% 10'dan% 20'ye çıkarılması yoluyla - ya da büyük olasılıkla yerel yatırımcıları kısıtlayacak başka bir faiz artışından sonra gerçekleşecek. "hisse senedi iştahı."

https://finance.yahoo.com/news/turki...103902507.html
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 552/1003 İlkİlk ... 52452502542550551552553554562602652 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •