Değerli arkadaşlar USD biraz düşünce bakıyorum TL cilere bir güven gelmiş.. Evet bende 3,62 TL de 5K USD mı sattım... FULL TL deyim ama bu denli bazılarınızın cahil cesaretine de hayran oldum...
Olacakları buraya yazayım da 2017 Aralık ta elimde delil olsun...
Şu an mevcut hükümet için ekonomi adına birşey yapılmıyor. Örtülü olarak Ocak ayında itibaren TCMB fazileri 300 baz puan artırdı.. Tıpkı 2014 Ocak ayında 500 baz faiz artırmak gibi...
Elbette bu TL mevduat hesaplarına da yansıyarak faizler %11 lerden %15 lere kadar 400 baz artış olarak yansıdı.. Buna faiz artışına USD dayanır mı? Dayanamaz..
Kanımca %15 mevduat faizi USD ı 3,49 TL ye kadar boğabilir. Ayrıca Haziran-Temmuz ve Ağustos ta yataya saran 3,49-3,60 TL lik USD kuru TCMB sının kendine olan özgüvenini getirecektir...
Ref Kaynak;
https://www.bloomberght.com/haberler...an-kaynaklandi
Mesela gelmeye başladı... Dakika 1 Gol 1...
Ağustos Toplantılarında FAİZİ İNDİRİN sesleri gelicek ve hükümet için bu önümüzde 3 aylık son derece kritik olan zaman makro ekonomik önlemeler alınmadan, pervasızca harcandığı için; MB da faiz indirme cüretinde bulunacak...
Ayrıca TCMB elindeki Banka Senetleri karşılığında çatır çatır para da basacak..
TL de baraj duvarı ardında duran basınçlı su moduna sokulacak; öngörüsüz bir nakit likitide ve de TL emisyon hacmi olucak...
Yani;
Mevduat faizleri Mayıs sonu zirve yaptıktan sonra Ağustos da indirimler gelicektir.. Bak ekonomi şahlandı 3,45 TL ye geldi USD mevduat faizleride %10 a politika faizi %7 ye geldi açın büyük Türkiye'nin önünü "Ver Mehteri Ver Çoşkuyu" derken
USD 3,45 TL den bir TSUNAMİ ile nefessiz 4,25 TL ye vurur...
Ortalık Eylül Ekim gibi panik moda girer.. "Allahım ne olacak bu memleketin hali? Ne olucak bu USD? 4,05 TL den USD alsam mı? lar gene sorulacaktır...
Gene USD 5 TL 6 TL yok 7 TL olucak filan derken Aralık ta 3,90 TL den kapatırız...
Mevduat faizleri mi sanırım %10 nun altına asla inmez... Mümkün değil...
Sesli Düşünme ve beyin fırtınasıdır.. İster TL de Ister USD da kalın.. Ama kazanın...
YTD
Yer İmleri