Üstadlar,
Vertu hissesini nasıl bilirsiniz kalp gözünüzle bakın bakalım birBir arkadaş öyle dedi de dedim ustadlarla danışayım....
Faaliyet raporuna baktım da dikkatimi çeken şey bomonti elektriği hisse başı 1.6tlye almışlar ama şirket borsada 12tl civarından işlem görüyor. Ama küçük bir şirket hani pay satsa da pek gelir elde etmez vertu.
Şirket 3tl civarından bayağı kendi payını geri almış. Şu an 8tl.
Yazılım şirketleri var 2 tane. Unicorn olurlarsa patlayabilirler.
foça_beyi baksa iyi olur hisseye ama sanki fiyatlanmış gibi.
ytd.
yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.
Arkadaşlar muhtemelen içinizde borsada en yeni ve en aceminiz olan benim. Yorum yapacak ne uzmanlığı ne de haddi kendimde görürüm.
Ancak şunu emin bir şekilde söyleyebilirim ki tarihte hiç bir "tüyo" ne at yarışında ne iddaada ne de loto da tüyoyu alanlara kazandırmıştır. Borsada da bunun farklı olacağını düşünmüyorum.
Sizlere çevrenizden veya arkadaşlarınızdan veya herhangi bir yerden bir hisse hakkında "tüyo" gelmiş ise eğer bence bunun işaret ettiği tek şey elinizde o kağıt varsa satma zamanı geldiği, elinizde yoksa da kesinlikle uzak durmanız gerektiğidir.
Şu kısa zamanda binlerce KAP bildiriminden gördüğüm ve emin olduğum bir konu da "kağıdın sahiplerinin" zaten olacak olan olumlu yada olumsuz haberleri önceden haber aldığı ve fiyatlamanın da KAP'a bildirim düşene kadar yapıldığıdır.
Tüyo ve kağıt sahiplerinin aldığı haber birbirlerinden tamamen faklı iki olgudur. Bunları birbirine karıştırmazsak yaş tahtaya basmadan yolumuzda yürürüz.
Şu fakir kardeşinizin de konu hakkındaki görüşleri budur.
Saygılar efenim.
Yer İmleri