Sayfa 554/716 İlkİlk ... 54454504544552553554555556564604654 ... SonSon
Arama sonucu : 5726 madde; 4,425 - 4,432 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. 10 f/k biraz iyimser olur .Daha da fazlasını hak eden temel verileri var ama ama ayağındaki zincirleri sebebi ile 10-11 f/k ancak plumlu konjonktürde olabilir.Bu hava düşen enflasyon,pozitif MB rezervi,düşen cari açık ve %5 üzeri büyüyen ekonomi.Yani M.Şimşek'in başarılı ekonomi yönetimi ile yabancı fonların tahvillere girişine ilave BİST'e de girişin başlaması.Ekonomide rasyonellik tamam ama siyasi politikalarda normalleşmeyi ve hukuka uymayı henüz göremiyoruz.Bu olmadan da kurumsal yabancı fonlar kolay kolay gelmez.Bu fonlar halka açık veya emekli fonları olduğu için bu konularda hassasiyetleri vardır.

2. Bu EM belası ile içinde bankaları barındıran holdingler bile 10 f/k üstünden fiyatlanmaya başlandıysa eğer Deva için 10 f/k gayet makul bir değer şu süreç içinde

20-30 f/k lar bile normal sayılacak önümüzdeki süreçte. Halka açık 550 şirketin içinde iki elin parmağını geçemeyecek kadar şirket karlılığını koruyabilecek ancak. Deva bu şirketlerden biri olacak bence

3. Bugün ki borsaya vergi gelecek dedikodusunu araştırdım biraz. Bence şimşek daha 3 ay önce dediğini yutmaz. Böyle bir girişim olmayacaktır. Aşağıdaki video 3 dakikalılık, neden olmayacağını kendiside söylemiş

Piyasaları tedirgin edecek adımlar atmayız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Ne borsada ne de başka alanda piyasayı bozacak vergi düzenlemesi gündemde yok!

https://youtu.be/DEtlcfwMYBE?si=rrZIf2VAZfXDH4Qt

4. vergi olacaksa günlük al satçıların canını yakacak vergi olsun, bir kağıtta 3 ay ve daha fazla kalana vergi şartı filan getirmesinler. kağıtlardaki günlükçülerin hacimleri azalar, bence bu aracı kurumların işini bozacak bir gelişme.

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Bugün ki borsaya vergi gelecek dedikodusunu araştırdım biraz. Bence şimşek daha 3 ay önce dediğini yutmaz. Böyle bir girişim olmayacaktır. Aşağıdaki video 3 dakikalılık, neden olmayacağını kendiside söylemiş

Piyasaları tedirgin edecek adımlar atmayız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Ne borsada ne de başka alanda piyasayı bozacak vergi düzenlemesi gündemde yok!

https://youtu.be/DEtlcfwMYBE?si=rrZIf2VAZfXDH4Qt

5. Birgün gecikmeli yaptı yapacağını... Bildiğimiz Deva...

6.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    vergi olacaksa günlük al satçıların canını yakacak vergi olsun, bir kağıtta 3 ay ve daha fazla kalana vergi şartı filan getirmesinler. kağıtlardaki günlükçülerin hacimleri azalar, bence bu aracı kurumların işini bozacak bir gelişme.
    alım satım komisyonu gibi bir vergi düşünülüyormuş..gayet güzel olur...yatırımcı için bir etkisi olmaz...al satçı tayfa ve robot-spek ekibi düşünsün. 1000 de 1 bir işlem vergisi gelse, gayet güzel olur.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7. isterse fk 3-4 e düşsün yine benzer hareketler yapacak, uçacak kaçacak,tüh kaçırdım mal nasıl alacağım diyecek bir kağıt değil, önyargılı bakabilecek bir kağıt ama benim uzun vadeli tek kağıdım. bağlandık bir kere sevsekte sevmesekte bu deveyi güdeceğiz.
     Alıntı Originally Posted by kazanmaliyim Yazıyı Oku
    Birgün gecikmeli yaptı yapacağını... Bildiğimiz Deva...

8. mantıklı bencede, borsa genelinde olumlu karşılanmalı. 1 milyonluk kağıt aldın yüzde 5 kazandın 50k üzerinden yüzde 2 igeçmeyen vergi olsa ve bunu elinde 3 ay ve fazla tutandan almasa kağıtların uzun vadeci sayısı artar. ama devaya özel bir durum olmaz, kağıtın uzun vadeci yatırımcıları dinazor döneminden kalma.

borsaya en önemli gelişme eskisi gibi yüzde 20 lik sistemin gelmesi ve kademelerin eski haline gelip kuruşların kalkması. borsaya en büyük zarar bu kuruşların gelmesi oldu.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    alım satım komisyonu gibi bir vergi düşünülüyormuş..gayet güzel olur...yatırımcı için bir etkisi olmaz...al satçı tayfa ve robot-spek ekibi düşünsün. 1000 de 1 bir işlem vergisi gelse, gayet güzel olur.

Sayfa 554/716 İlkİlk ... 54454504544552553554555556564604654 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •