Pınar hanımla konuştum, rus doğalgazının depolanmasıyla ilgili aksene dair hiç bir şey yokmuş...
Pınar hanımla konuştum, rus doğalgazının depolanmasıyla ilgili aksene dair hiç bir şey yokmuş...
Bilgilendirme için teşekkürler sn. Cido,
Ben enerji depolama tarafında çok geç kalmadan şirketin aksiyon almasını ve yatırım açıklamasını tercih ederim şahsen. Elektrikli araçların ülkemizde de artarak yaygınlaşacağı ve bu sebeple şarj yerlerinde özellikle şehir dışındaki ücra yerlerde bu tarz teknolojik ihtiyaçların büyük oranda artacağını düşünüyorum.
Ki bu tarz bir teknolojik koz elde etmemiz durumunda ihracat bacağı da şirketin globalleşmesine major artı değer katacaktır.
Selamlar,
19.10.22 tarihiydi yukarıdaki notu yazdığımda, çok geçmeden enerji depolama ile ilgili kap haberi geldi...
Şimdi bu enerji depolama haberini destekleyen bir de yenilenebilir enerji yatırım haberi gelse müthiş olmaz mı?
Umarım yakın vadede yeni gelişmeler duymaya devam ederiz,
Fiyat afyondur, biz şirketin faaliyetlerine odaklanalım bence... Gerisini zaten fiyatlayacaktır zamanla...
Selamlar, saygılar.
Selamlar herkese,
Daha önce forumda yazdıklarımı takip eden arkadaşlar belki hatırlarlar, enerji depolama işinin genel konjonktürde gelecek için oldukça önemli olduğunu ve şirketin bu kanalda yatırım geliştirmesinin çok fayda sağlayacağını paylaşmıştım. Naçizane yatırımcı görüşü olarak.
Yine daha önce de belirttiğim gibi Yenilenebilir Enerji ile Enerji Depolama Yatırımı desteklenirse müthiş olabilir diye fikir beyan etmiştim burada.
Yanılmıyorsam 25.10.22 tarihinde ise Enerji Depolama Yatırımı ile ilgili şirket bilgi paylaşmış idi.
Dün 31.10.22 tarihinde EPDK Başkanı Yılmaz tarafından yeni düzenleme bilgisi paylaşıldı ve enerji depolama tesislerine yönelik yapılan düzenlemenin, yenilenebilir enerjide çığır açacağını iletti. Bizimle ne alakası var diyebilirsiniz belki ancak düzenleme okuduğum kadarıyla şu şekilde.
-EPDK'nin, Elektrik Piyasası Kanunu çerçevesinde depolamalı elektrik üretim mevzuatına ilişkin onayladığı değişikliklere göre, depolama tesisi kurmayı taahhüt eden yatırımcılar kuracakları depolama kapasitesi kadar rüzgar ve güneş enerjisi santrali kurmak için Türkiye Elektrik İletim AŞ tarafından herhangi bir yarışma yapılmaksızın EPDK'ye ön lisans başvurusunda bulunabilecek.
-Kısmen veya tamamen işletmede bulunan üretim tesislerinden elektrik depolama tesisi kurmayı taahhüt eden lisans sahibi tüzel kişilere, kurmayı taahhüt ettikleri depolama tesisinin kurulu gücünü aşmayacak şekilde rüzgar ve güneşe dayalı kapasite artışının da önü açıldı.
İlgili haberin linki: https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ruz...-donem/2725228
AKSA Enerji Üretim tarafından atılan kap bildiriminde ise "Başvurular kapsamında, toplam 1813 MWe yeni kurulu güç depolama kapasitesinin oluşturulması planlanmaktadır. Sürdürülebilir yüksek büyüme ve yenilenebilir enerji teknolojilerine daha fazla yatırım yapma hedefimiz doğrultusunda attığımız bu adım sayesinde portföyümüzü çeşitlendirmeye devam etmekteyiz." bilgisi paylaşıldı.
Gelişmeleri heyecanla bekliyoruz bakalım,
Selamlar, saygılar,
...aşk-sen...
Yine bişeyler oluyor, bakalım altından ne çıkacak?
Elimdeki parayla enerji hissesi almaya karar vermiştim. Araştırdım ve bir miktar HUNER aldım. İçimden "Bist30'da olan bir enerji şirketinin de hissesini alayım sağlam olsun" dedim ve bir kısmı ile de AKSEN aldım.
HUNER %15 arttı, AKSEN ise düşüp duruyor. Enerji hisseleri 2 gündür en az %7 arttı ama AKSEN yerlerde sürünüyor. Birileri birşeyler yapıyor.
Paniğe gerek yok. Enerji sektörü sağlam. 40'ın altına inmeden geri dönecek bence.
Yer İmleri