Sayfa 556/802 İlkİlk ... 56456506546554555556557558566606656 ... SonSon
Arama sonucu : 6410 madde; 4,441 - 4,448 arası.

Konu: ACSEL - Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by nilkiz Yazıyı Oku
    Yok artık buradan satma bir yukarı tesetere daha yapar belki sonra 14 15 bandına oturur zaten geldi az kaldı ama millete 23 liradan gaz verme yazık 6 lira %25

Bilmediğin halde 23 den kim milyon lot aldida deme yani bana 9 aylık bilanco gelince bir oku sevabına onada eyvallah grafiği geçtik zaten

14- 15 bandına oturacağını öngörüp yönlendirmeyle beraber ahkam kesiyorsun madem eee ne duruyorsun elinekilerle helva yapsana tabi elinde varsaaaaaaaaa helva yapsanaaaaaaaaa

2. Sn Horosanlının avatarının üzerine geldiğimde diyor ki Horasanlı kitap yazsaydı bestseller olurdu :). Sn Horasanlı umarım bu hissede de yazdıklarımız bestseller olur ilerde :))

3.  Alıntı Originally Posted by turkuazmavii Yazıyı Oku
    Sn Horosanlının avatarının üzerine geldiğimde diyor ki Horasanlı kitap yazsaydı bestseller olurdu :). Sn Horasanlı umarım bu hissede de yazdıklarımız bestseller olur ilerde :))
    Sayın turkuazmavi pek batıl inançlarım yoktur ancak borsa insanı bazen zorlamıyor değil bundan bir buçuk ay kadar önce hiç girmeyeceğim bir kağıt olan merkoya girdim 100 000 lot 1,30 dan günlük 1,31 e satarım günlük çorba çıkarırım diye kağıdı bir buçuk ayda taşımak ve 1,18 den satmak zorunda kaldım bu gün 23,36 hayatımda bunun gibi binlerce on binlerce pozisyonlar yaşadım ancak şunu öğrendim çıkınca aşırı sevinmeyi düşüncede aşırı üzülmeyi bırakabildim burası benim için çimenlerde günlük yürüyüş yapmak gibi oldu stres yok etrafa bak dal yeşil gök mavi kuşlar ,horoz sesleri kısaca yazsam gerçekten bir kaç ciltlik harika romanlar çıkar

4.  Alıntı Originally Posted by Egeİzmir Yazıyı Oku
    La havle bir de böyle artist artist konuşuyorsun ya çok biliyormuş gibi, Sen önce bilanço okumayı öğren, yüksek temettü veren şirketlerde geçmiş yıllar karları sıfıra yakınken düşük temettü verenlerde geçmiş yıllar karları çok birikir, peki bu ne demek? Söyleyeyim her an yeni bir yatırım ve yeni kazançlar demek. Sen daha temettüsü düşük olan şirketlerin fk’sının yüksek olacağını bilmiyorsan bu işi bırak, git kumda oyna.
    sayın Egeİzmir @ kumda değil suda oynamasını tavsiye etseydiniz keşke çünkü acı acıya su sancıya iyi gelir ,ne bileyim öyle derler diyenler

5.  Alıntı Originally Posted by HORASANLI Yazıyı Oku
    Sayın turkuazmavi pek batıl inançlarım yoktur ancak borsa insanı bazen zorlamıyor değil bundan bir buçuk ay kadar önce hiç girmeyeceğim bir kağıt olan merkoya girdim 100 000 lot 1,30 dan günlük 1,31 e satarım günlük çorba çıkarırım diye kağıdı bir buçuk ayda taşımak ve 1,18 den satmak zorunda kaldım bu gün 23,36 hayatımda bunun gibi binlerce on binlerce pozisyonlar yaşadım ancak şunu öğrendim çıkınca aşırı sevinmeyi düşüncede aşırı üzülmeyi bırakabildim burası benim için çimenlerde günlük yürüyüş yapmak gibi oldu stres yok etrafa bak dal yeşil gök mavi kuşlar ,horoz sesleri kısaca yazsam gerçekten bir kaç ciltlik harika romanlar çıkar
    Size aynen katılıyorum. Zaten önemli olan bu psikolojiyi yönetebilmek. Bence borsanın asıl kazananları bu psikolojiyi iyi yönetebilenlerdir. Mümkün olursa buradaki stresi de yönetmek adına ara ara eski tecrübelerinizi aktarırsanız ben de kendi adıma dersler çıkartmaya çalışırım. Zira 20 yıllık yatırımcıyım ama yine de öğrenecek çok şeyimiz var. :)

6.  Alıntı Originally Posted by HORASANLI Yazıyı Oku
    sayın Egeİzmir @ kumda değil suda oynamasını tavsiye etseydiniz keşke çünkü acı acıya su sancıya iyi gelir ,ne bileyim öyle derler diyenler
    Sayın Horasanlı çok haklısınız, aslında böyle konuşmak çok üslubum değil ama arkadaş çok zorladı bir de dediklerine bakıp sabah satanlar varsa çok yazık, Sizi tanımak, yazılarınızı okumak bizim için büyük şans, saygılar, selamlar.

7. kağıdın brüt takasa girmesi bence daha iyi oldu avod da dediğim gibi para peşin kırmızı meşin ,yok öyle üç kuruş beş köfte ,gerçek yani reel işlem her zaman iyidir talan ve yalan olmamış olur,

avod brüt takasa girdiğinde önce çöktü halen tavan tavan gidiyor hemde gerçek alım satımlarla , yani risk alınmadan para kazanılmıyor tıpkı pantolon ıslanmadan balık tutulmadığı gibi işte meydan işte şeytan isteyen alır isteyen satar harbi pazar en güzeli.

8. bu arada yılların tecrübesiyle bir durum tespiti yapayım nilkiz kağıt her düştükce buraya gelip ben dememişmiydim diyerek böbürlenecek ,demedi demeyin ,bu sevindirik haller genel olarak yeni bu işe başlayanlarda olur gülüp geçmeme vesile olurlar eksik olmasınlar .

bu aynı zamanda psikolojik bir vakadır ,aynı cephede savaşan iki samimi asker arkadaşın yanındaki vurulunca ilk reflekste gösterdiği sevinç gibidir o salisede ben vurulmadım sevicidir aslında ,ancak saniyeler sonra bu sevinç yerini müthiş bir üzüntüye ve bunalıma sokabilir çünkü cephede artık yalnızdır.tehris olmasına rağmen bu tür askerler psikolojik tedevi görebilmektedirler çünkü vicdanları o anki sevicin hesabını sorgulamakta ve bunalıma düşmelerine sebebiyet vermektedir allah kimsenin başına getirmesin.
    bunların tedavileri hemen hemen mümkün değildir ,çünkü beyin aynı beyin hafızadan o an silinmemektedir kolay kolay ,bunlar on yıllarca süern terapilerle bir nebze rehabilite edilebilmektedirler .bunları savaş teknikleri ve sonuçlarını izlediğim bir kurmay sunumunda öğrendim .
    Son düzenleme : HORASANLI; 09-10-2020 saat: 17:46.

Sayfa 556/802 İlkİlk ... 56456506546554555556557558566606656 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •