-
Peki 1-2 ay icerisinde Anayasa Mahkemesi basvuruyu kabul etmezse ne olacak?
Benim istedigim bu. Red kadari geldiginde jurili durusmalara gecilecek. Yani uzlasma ihtimali olusacak.
-
Su asamada uzun suredir iskence ceken ortaklar icin WIN-WIN bir durum var. Kabul edilirse bir tavan cekecek, kabul edilmezse davasinin hemen sonuclanma ihtimali olusacak.
-
Anayasa Mahkemesi basvuruyu kabul etti diyelim... O zaman ne olacak?
Benim hosuma gitmeyen bir durum bu. Cunku 1 senemiz daha gidecek karar cikmasi icin.
Anayasa Mahkemesi 13 ayda ortalama karar cikariyormus.
2nd Circuit (bizim davanin yeri)'ten gelen davalarda ise 11 aymis bu sure.
Bu olasilik gerceklesirse, gerceklestikten kisa bir sure sonra ben sonradan gelmek uzere cikacagim. Ama Anayasa Mahkemesinin karari cikmadan geri donmus olacagim.
-
Anaysa Mahkemesi basvuruyu kabul ettikten sonra nasil bir karar verecek?
1. Davayi dusurecek.
2. Davaya devam diyecek.
Ilki en iyisi olmasina ragmen bu iki olasilik da bizler icin olumludur. Yani ordan ne cikarsa ciksin olumlu. Gidersem, bu yuzden karar cikmadan gelecegim diyorum.
Son düzenleme : 666; 17-01-2022 saat: 08:27.
-
Anayasa Mahkemesi davayi dusurebilir mi?
Bence dusurebilir.
1. 2nd Circuit'ten gelen kararlarin %88'ini bozmus gecen sene. %8 degil, %88. Matematik yanimizda.
2. 9 hakimden 3'unu Trump atadi. 6 tanesi Trump'i destekliyor. Bu davalarin ucu da yargiya baskiya yapiyor diye New York'ta Trump'a uzatilmaya calisiliyor.
Ama "Hukuk Sistemlerinde Emsal Yaratiyorlar" tezim cercevesinde dusurulmeyecek.
-
Bunlar benim tezlerimdir. Dogru olacak diye birsey yok, muneccim degilim, elimize gelenlere gore olaylari tahmin etmeye calisyorum. Her koyun kendi bacagindan asilir.
Benim gorusum dediysem arkamdan salliyorum demek degil. Senelerdir elimize gelen verilere dayaniyor.
-
Dava ile ilgili yazilabilecek herseyi yazdim.
Simdi oturup piyasanin ne yaptigina bakacagiz, oteki gelismeleri takip edecegiz.
Bu banka yanliz mahkemesi disinda piyasada olan hicbirseye tepki vermedi senelerdir. Bir yerde degisir mi bilinmez. Bence secim, yani mahkemesini direk etkileyebilecek bir durum haricinde degismez, gecici tepki olarak kalir.
-
Ukranya'da savas ihtimali gecen sene de oldu. Bist100 Turkiye degerlendi diyordu.
Banka vergileri toplamaya baslamisti.
Kabul havalimani icin anlastik ABD ile.
Bankalar kac kere 2X cekti.
Hisse nerde? Nerde oldugu belli. Cunku en buyuk problem cozulmeden piyasa gelmiyor. Benim isim bir basvuru kabul edildi, %5-10 yapayim ile degil. Onu her hissede bu bankanin belasini cekmeden de yapabiliyorsun.
Hissenin kalici olarak primlenmesini saglayacak tek bir sey var. O da mahkemesinin cozulmesi.
O da nasil cozulecek? Banka sucunu kabul edip uzlasinca, jurili durusmalardan onceki 1-2 ay. Gerisi hikaye.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri