Sayfa 558/1003 İlkİlk ... 58458508548556557558559560568608658 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 4,457 - 4,464 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Ben uzun süredir Eib, Eic Sua ve Suc fonlari mevduat niyetine alıyorum. Borsa da Mart ayında yaşanan büyük düşüş ve Ağustos ayinda yaşanan düşüşlerde bu fonlar da kısmen düşüş yaşadı. Yanlız Eic ve Sua fon bu dönemlerde daha sağlam duruyor. Bir de son dağılımlar açıklanmadı ama günlük dağılımları bakarsak Eib, Eic hisse miktarını oldukça azaltmışlar. Yani fon yöneticileri düşüş bekliyor demektir. Buna göre turev araçlarını kullanırlarsa düşüşlerden korkmaya gerek yok.
    Sua da hisse payı %16, Suc da hisse oranı %20 olası düşüşlerde bu fonlarda etkilecektir. Eib ve Eic fonlar ise daha az düşüş yaşayacaklardır. Ama normal piyasada Suc ve Sua nın getirisi büyük ihtimalle daha yüksek olacaktır.

2.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Bazi portfoy şirketleri bu aralar atılım yapıyor gibi. İstanbul ve Strateji göze çarpıyor. Bu şirketler bağımsız şirketler mi? Yani sadece işi yatırım ve portfoy yönetimi olanlardan mı?
    ne gibi atılımlar?

3.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    ne gibi atılımlar?
    Daha rekabetçiler son zamanlarda. Değişken tarafta da strateji değiştiren fonları vardı malum.

4. Fonların "Fon sepeti" kırılımına da dikkat etmekte fayda var. Hisse senedi payı göründüğü gibi olmayıp HSYF de taşıyor olabilirler.

5. Eic fonu diğer değişkenler den daha fazla getirmiş aylikta 3 aylikta filan .eib ve sua ya göre .hisse oranına baktım çok az.bu nasıl olmuş .içindeki hangi üründen kaynaklanıyor .yani fazla hisse olmadan çok güzel bı oran yakalamus .olası düşüşlerde bu fonu en çok ne etkiler görüşü bilgisi olan yazabilir mi.yani bu 3 defansif fondan en az riskli olanı ve getirisi para piyasa üstü getirmeye devam edecek olanı hangisidir acaba .eib.eic.sua .suc fonunun hisse oranı fazla galiba bunlardan.ben sabit mevduat üstü riski de az bı fon bakiyorumda .selamlar...

6.  Alıntı Originally Posted by zaftra Yazıyı Oku
    Eic fonu diğer değişkenler den daha fazla getirmiş aylikta 3 aylikta filan .eib ve sua ya göre .hisse oranına baktım çok az.bu nasıl olmuş .içindeki hangi üründen kaynaklanıyor .yani fazla hisse olmadan çok güzel bı oran yakalamus .olası düşüşlerde bu fonu en çok ne etkiler görüşü bilgisi olan yazabilir mi.yani bu 3 defansif fondan en az riskli olanı ve getirisi para piyasa üstü getirmeye devam edecek olanı hangisidir acaba .eib.eic.sua .suc fonunun hisse oranı fazla galiba bunlardan.ben sabit mevduat üstü riski de az bı fon bakiyorumda .selamlar...
    Biraz inceleyince faize endeksli icerigi oldugunu gordum. Bu sayede Marttaki cokusten de etkilenmemis.
    Mevduat 9ken yili 20ile kapattigina gore bu yil faizler duserse ortalama 30ile yillik yapar. Faiz 6 ay bu seviyede kalirsa 35i gorur. Son aya bakinca yillik 38.5a(aylik 3.2yapmisx12) gidecek.

Zaten grafigi cok lineer mevduat gibi. hisse ve endeksten etkilenmeyecektir %1 tasidigi icin.
    Tcd satarsam(endeksler cokerse) ilk gidecegim fon olcak. Tam aradigim fonu sayenizde buldum tesekkurler

7. Fonun yatırım amacı yatırım stratejisi uyarınca istikrarlı bir faiz getirisi elde etmektir. Makroekonomik göstergeleri ve finansal piyasaları etkileyen temel faktörlerdeki değişikliklerin varlık fiyatlarında yaratması muhtemel etkilere bağlı olarak yapılan analizler doğrultusunda aktif varlık dağılımı uygulanarak fon portföyü oluşturulur. Fon portföyüne kamu ve/veya özel sektör borçlanma araçları, ortaklık payları, kira sertifikaları, varlığa dayalı menkul kıymetler, altın, mevduat/katılma hesapları, ters repo ve Takasbank para piyasası işlemleri dahil edilebilir.

EIC stopaj sifir mi?

8.  Alıntı Originally Posted by manevracı Yazıyı Oku
    Biraz inceleyince faize endeksli icerigi oldugunu gordum. Bu sayede Marttaki cokusten de etkilenmemis.
    Mevduat 9ken yili 20ile kapattigina gore bu yil faizler duserse ortalama 30ile yillik yapar. Faiz 6 ay bu seviyede kalirsa 35i gorur. Son aya bakinca yillik 38.5a(aylik 3.2yapmisx12) gidecek.

Zaten grafigi cok lineer mevduat gibi. hisse ve endeksten etkilenmeyecektir %1 tasidigi icin.
    Tcd satarsam(endeksler cokerse) ilk gidecegim fon olcak. Tam aradigim fonu sayenizde buldum tesekkurler
    Getirilere aylık yada 3 aylık periyotta bakıyorsak, portföy içeriğine de o aralıkta bakmamız lazım doğru analiz için
    Şu anda hisse oranı düşük olabilir ama belki geçen sürede daha fazla olduğu olmuştur, ya da doğrudan hisse yerine fon almış olabilir(mesela hsyf olan eid)
    Bunun için aşağıdaki linkten tarihsel olarak portföy durumu incelenebilir

https://www.tefas.gov.tr/TarihselVeriler.aspx

Sayfa 558/1003 İlkİlk ... 58458508548556557558559560568608658 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •