Sayfa 56/250 İlkİlk ... 646545556575866106156 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 441 - 448 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1. Sn. Selka merkez bankası faiz artırmaz ve/veya 50+ 25 şeklinde karışık bir durum oluşturursa ne gibi durum ortaya çıkar. Birde bu kadar likidite bolluğunda değerli madenlerde artış olmaz mı?

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Neden mart ayına kadar?
    Güzel bir soru... Elbette elimde Bloomberght gibi bir data veri setim yada terminalim yok.. Elimde tecrübelerim ve kaybettiğim paralarım var..

Bu Mart ayı tahminim ise şöyle...

2014 Yılı Ocak ayında USD 2 TL den 2,38 TL ye bir iş gününde fırlamış PPK ani olarak 500 baz faiz artırmak zorunda kalmıştı...

USD 2,38 TL den Ocak ayında düşe düşe Temmuz 15 de 2,06 TL ile dip yapmıştı.. Kabaca 500 baz puan faiz artırımı USD ı resmen 6 ay süründürmüştü... Oysa yarın beklenen 100 baz faiz artırımı..

Yalnız, Ocak 2014 de FED faiz artırımın süreci olağanüstü baskı ile devam ediyordu.. Oysa Aralık 2017 de fed yeni faiz artırdı faiz artırım riski Haziran a kadar bence ötelendi...

100 baz lık faiz artırımı 45 gün boyunca USD ı indirir.. Kalan 2 aylık süreçte FED faiz baskısının bitmesi olarak yorumluyorum. Kabaca 2018 yılında FED de 2 adet faiz artırımı olur ise buda Haziran eder. Haziran da olası faiz artırımı ise Mart sonunda fiyatlanmaya başlar.. Nisanda devam eder; Mayıs da BIST te Sat ve Git ile USD 4,15 TL leri o vakit görebilir...

Ama dediğim gibi yarın MB sının ne yapacağı tüm bu tahminlerden çok daha önemlidir..

Bence sağlıklı düşünebilmek için yarını bekleyelim derim...

3.  Alıntı Originally Posted by mebes Yazıyı Oku
    Sn. Selka merkez bankası faiz artırmaz ve/veya 50+ 25 şeklinde karışık bir durum oluşturursa ne gibi durum ortaya çıkar. Birde bu kadar likidite bolluğunda değerli madenlerde artış olmaz mı?

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sn.Mebes TCMB yarın faiz artırmaz es geçerse USD da dip 3,8175 TL olur derim.. Yukarısını bilemem.. Ama CuMa mesai bitimine doğru 3,97 TL de görebiliriz.. Pazartesiyi ise hiç sormayın derim... Yılbaşına 4,15 ler konuşulur...

25-50 bazlık artış ise bence fiyatlandı. Belki kısa süreliğine 3,78 TL görülebilinir.. Ama en fazla 2 iş günü derim. Pazartesi yeniden 3,91-3,97 bandına oturabilir... Ama 50 baz puan artışı ile yeni bir zirve görüleceğini kısa vadede yine de sanmam...

Değerli madenler bu kripto paradan çok darbe yedi. Çünkü bu paraların imalatında "Block Chain" teknolojisi ile Madencilik ve kıymetli madenlerde kullanılıyor dediler..

Ne denli doğru bilemem.. Ama Altın gibi kıymetli madenden çıkan para bu kripto paralara kaçıyor, gibi... Bu kripto para işi çökmedikçe kıymetli madenlerin işi zor gibi...

4. Sevgili Selka,
    Birkaç gün önce bir mesajınızda 3,72'den USD'a çok ciddi alıcıyım yazmıştınız.
    Buradan artık USD'nin hiçbir zaman 2 ay önceki seviyesi olan 3,50 - 3,55 bandına gelmeyeceğini çıkarabilirmiyiz?

5.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Sevgili Selka,
    Buradan artık USD'nin hiçbir zaman 2 ay önceki seviyesi olan 3,50 - 3,55 bandına gelmeyeceğini çıkarabilirmiyiz?
    Sn.Bir esanf USD'ın teknik olarak 3,39 TL de bile trendi bulunuyor... Lakin; dediğim gibi teknik olarak...

Değil 3,50 USD da 3,38 TL yi dahi görebiliriz...

Koşulları var....

Suriye krizi bitecek, Ortadoğu da uzlaşma olucak, Kudüs te makul çözüme gidilecek, ABD, AB ve Almanya ile ilişkiler eskisi gibi olucak...

Tüm bunların sağlanması zor ise o vakit USD da dip 3,51 TL diyebiliriz....

Ama ben 3,72 TL altı ciddi alıcı olur 3,62 TL de ise Full USD da pozisyonlanırım... Dediğim gibi 3,51 şansı teknik olarak var ama çok az... Ben 3,62 TL de FULL USD da pozisyonlanayım da; 3,51 TL de bekleyenlerin olsun derim....

USD ı güçlü kılan yönler; FED faiz artırım süreci ve bilanço küçültmeye başlanılmasıdır...

İşte bu bağlamda ben faiz artırmıyorum derseniz; iyi risk almış olursunuz....

Saat 14 de PPK GLP de 150 baz puan artışı yaparsa ben USD da ilk etapta 3,78 devamında 3,75 ve müteakip 3,72 TL de dip yapar derim...

Unutulmamalıdır ki; tüm bunlar düşünce ve tahminden ibarettir.. 4 trilyon USD lık bir hacmin nereye evrileceğini kestirmek inan güçtür..

Lakin; dediğim gibi TCMB sını izlemek gerek.. Zaten 45 dakika kaldı karara..

Ancak kısaca kıvırtmadan diyeyim...

150 baz faiz artsa bile USD /TRY de 3,51 TL çok zor gibi.... Beklentim 3,62 TL olur...

6.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Bir esanf USD'ın teknik olarak 3,39 TL de bile trendi bulunuyor... Lakin; dediğim gibi teknik olarak...

Değil 3,50 USD da 3,38 TL yi dahi görebiliriz...

Koşulları var....

Suriye krizi bitecek, Ortadoğu da uzlaşma olucak, Kudüs te makul çözüme gidilecek, ABD, AB ve Almanya ile ilişkiler eskisi gibi olucak...

Tüm bunların sağlanması zor ise o vakit USD da dip 3,51 TL diyebiliriz....

Ama ben 3,72 TL altı ciddi alıcı olur 3,62 TL de ise Full USD da pozisyonlanırım... Dediğim gibi 3,51 şansı teknik olarak var ama çok az... Ben 3,62 TL de FULL USD da pozisyonlanayım da; 3,51 TL de bekleyenlerin olsun derim....

USD ı güçlü kılan yönler; FED faiz artırım süreci ve bilanço küçültmeye başlanılmasıdır...

İşte bu bağlamda ben faiz artırmıyorum derseniz; iyi risk almış olursunuz....

Saat 14 de PPK GLP de 150 baz puan artışı yaparsa ben USD da ilk etapta 3,78 devamında 3,75 ve müteakip 3,72 TL de dip yapar derim...

Unutulmamalıdır ki; tüm bunlar düşünce ve tahminden ibarettir.. 4 trilyon USD lık bir hacmin nereye evrileceğini kestirmek inan güçtür..

Lakin; dediğim gibi TCMB sını izlemek gerek.. Zaten 45 dakika kaldı karara..

Ancak kısaca kıvırtmadan diyeyim...

150 baz faiz artsa bile USD /TRY de 3,51 TL çok zor gibi.... Beklentim 3,62 TL olur...
    USD de düşüş son MB fiyaskosundan sonra çok zora girdi. enf. altı faiz veriyor MB bu kafayla yılsonu 4 üstü bile olabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Sevgili Selka,
    Ben de yorum yazayım. Dolar kuru hisse gibi bir şey değil, tüm ekonomiyi etkiliyor. 3.90a çıkıp 3.40 düşmesi tekrar 3.90lara çıkması bir daha 3.50lere inmesi ekonomiyi mahveder, bu dalgalara çok şirket dayanamaz. Enflasyon-dış ticaret vb. çok etkileniyor. Bu yazdığım dalganın 3.90-3.40-3.90 ayağı oldu zaten. Mevcut koşullarda kurun 3.70'e inmesi bile tehlikeli, eğer TL değerlensin isteniyorsa kur sabit tutulmalı, enflasyon sayesinde birkaç ayda kur düşmüş gibi olur zaten.

Eylülde görülen 3.40 dip ten beri üç ay geçti ve enflasyon %4 oldu, yani o dibin bugünkü değeri zaten 3.54 yapıyor ki kur oralara düşünce pek çok yetkili kur çok düştü ihracat zarar görüyor diye demeçlere başlamıştı.

Ben yükseldikçe parça parça sattığım dolarlarımı 3.87'den beri küçük küçük yerine koymaya başladım, 3.80 altına kayarsa hızlanırım, 3.70'te tam dolara dönerim, daha inerse de üzülmem. 3.70 altını mümkün görmüyorum. 3.80 altı bile zor..

Ekleme: MB faizi kuş kadar artırdı, artıramıyorlar işte, artık 3.80 altına inmez o kur.

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    USD de düşüş son MB fiyaskosundan sonra çok zora girdi. enf. altı faiz veriyor MB bu kafayla yılsonu 4 üstü bile olabilir.
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Ben de yorum yazayım. Dolar kuru hisse gibi bir şey değil, tüm ekonomiyi etkiliyor. 3.90a çıkıp 3.40 düşmesi tekrar 3.90lara çıkması bir daha 3.50lere inmesi ekonomiyi mahveder, bu dalgalara çok şirket dayanamaz. Enflasyon-dış ticaret vb. çok etkileniyor. Bu yazdığım dalganın 3.90-3.40-3.90 ayağı oldu zaten. Mevcut koşullarda kurun 3.70'e inmesi bile tehlikeli, eğer TL değerlensin isteniyorsa kur sabit tutulmalı, enflasyon sayesinde birkaç ayda kur düşmüş gibi olur zaten.

Eylülde görülen 3.40 dip ten beri üç ay geçti ve enflasyon %4 oldu, yani o dibin bugünkü değeri zaten 3.54 yapıyor ki kur oralara düşünce pek çok yetkili kur çok düştü ihracat zarar görüyor diye demeçlere başlamıştı.

Ben yükseldikçe parça parça sattığım dolarlarımı 3.87'den beri küçük küçük yerine koymaya başladım, 3.80 altına kayarsa hızlanırım, 3.70'te tam dolara dönerim, daha inerse de üzülmem. 3.70 altını mümkün görmüyorum. 3.80 altı bile zor..

Ekleme: MB faizi kuş kadar artırdı, artıramıyorlar işte, artık 3.80 altına inmez o kur.
    TCMB bugünkü kararı ile piyasayı arafta bıraktı... Kimse faiz artırmadı diyemez. Kimse faiz artırdı da diyemez.. Bir tuhaf ironik durum...

Bulunduğumuz yer Sn.Power dediği gibi dağ fare doğurdu denilebilinir.. Yada Sn.Pilavlı'nın dediği gibi küçücük bir faiz artışı denilebilinir.

Ben bu duruma ne şiş yansın; ne kebab yansın. Bir daha ki PPK toplantısına "Allah Kerim" artışı derim..

Bugünkü yazımda 50 baz GLP de artışın USD yukarı yönlü ateşleyeceğini yazmış nitekim de USD gün içi 3,81 TL den 3,89 TL yi aşarak %2 artış kaydetti...

50 baz artış ile yeni zirvelerin biraz zor olduğunu yılbaşında ise 4,15 lerin yeniden konuşabileceğini de eklemiştim ..
    Hala aynı kanaatteyim...

Zor bir karar, zor bir durum, zor bir viraj....

FED 25 baz artırırken TCMB 50 baz artırdı.. Ancak Politika Faizi aynı kaldı. Dokunmadı...

İnanın bana dostlar; USD hakkında ne diyeceğimi bilemedim... Benim tahminim 150 baz GLP de artış idi...

En iyisi izleyip göreceğiz...

Sayfa 56/250 İlkİlk ... 646545556575866106156 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •