Sayfa 560/1019 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 4,473 - 4,480 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

Aynen con vaynen ! Dolar topiği de öyle %99 geyik muhabbeti. Hayatında tavuk ciğerinden başka lüksü olmayan adamlar cunda da ayvalık da lokasyon önerisinde bulunur otel guruları olur

Buralarda ciddi bilgi bulmak iğneyle kuyu kazmak gibi yönetim sağolsun.

Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Forumun bu kısmına bakıyorum da, senede bir aralık son haftası uğramak lazımmış. Onun dışında hep geyik. İyi sohbetler.

Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. .
    .
    .
    four seasons surf club miami

3.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Dudu’nun hissenin değerinden ziyade karına ve temettü verimliliğine odaklandığını düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Dudu öyle dudu böyle diye diye okuya okuya sonunda ben de bir adet hisseci mini dudu oldum. Artık ben de böyle bakıyorum :d

1-2 seneye 90% hisse olurum herhalde.

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Dudu öyle dudu böyle diye diye okuya okuya sonunda ben de bir adet hisseci mini dudu oldum. Artık ben de böyle bakıyorum :d

1-2 seneye 90% hisse olurum herhalde.
    Geçmişte okumuştum. Ortalama bir insanın servetinin %70’i oturduğu gayrimenkulmuş. Devamında %30’u dağıtıyorsunuz.
    Tamamını hisse senedine yatırmanın riskleri
    - hisseler düştüğünde dondurmacı dükkanına bakan çocuk gibi bakmak
    - temettü dalgalanması nedeniyle düzensiz gelir sahibi olmak.

Bu nedenle bence maaş+prim karşılığı emekli olmak daha iyi gibi
    Maaş: tahvil-bono-eurobond
    Prim : hisse senedi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Geçmişte okumuştum. Ortalama bir insanın servetinin %70’i oturduğu gayrimenkulmuş. Devamında %30’u dağıtıyorsunuz.
    Tamamını hisse senedine yatırmanın riskleri
    - hisseler düştüğünde dondurmacı dükkanına bakan çocuk gibi bakmak
    - temettü dalgalanması nedeniyle düzensiz gelir sahibi olmak.

Bu nedenle bence maaş+prim karşılığı emekli olmak daha iyi gibi
    Maaş: tahvil-bono-eurobond
    Prim : hisse senedi.

Finansal yatirimlarin finansal olmayan (ev v.s) yatirimlara orani:

Gavurlarda %80 e %20

Turklerde %20 ye %80

Dogrusu ikisinin arasinda bir yerde sanirim, kisiye ve karekter ozelliklerine gore degismekle birlikte..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    30 aralıkta paylaşmıştım, mevduat alternatifi olarak spot hisse alış ve viop kontrat satış yaparak garantili getiri işlemi örneği diye.
    Yeni görenler veya detay isteyenler alıntıladığım yazıya ve sonraki birkaç günkü tartışmalara bakabilir.

19 gün oldu, vade bitimine 13 gün kaldı, bir güncelleme yapıp duruma bakalım.
    Pozisyon açtığımda 40355 liralık hisse için 1470 lira getiri elde edeceğimi (aylık %3.64) yazmıştım.
    Şimdi garanti hisse fiyatı 11,98 ve viop ocak kontratı 12,08'den işlem görüyor. Şu an pozisyonları kapatsam hisseden 1575 kar, vioptan 455 zarar ederim ve net kar 1120 TL olur (19 günde %2.77 kar). Ay sonunda yazdığım üzere 1470 lira olacak, bu arada da oynak günler dışında hemen hemen doğrusal değişti yani vade sonunu beklemeden bozmak gerekirse haftada %0.9 getiriyor gibi alabiliriz.
    1470 lira getiriden hisse ve kontrat alım satım komisyonu olarak 112 TL ödeyeceğim, stopaj vergi vb. yok. Dolayısıyla net kar 1358 ve aylık getiri %3.37 (yıllık basit %40,4) olacak.
    (Viop teminatına takasbankta %16 civarı günlük faiz işletiliyor o nedenle teminatı yatırılan para hesabına katmadım.)
    31 ocakta hala pozisyonu bozmadıysam tekrar güncelleme yazarım.
    Biraz önce pozisyonu kapattım, aradaki farkı 6 kuruşa düşmüştü ve kalan 12 gündeki getiri yıllık %15,3'e denk geliyordu, o getiriyi zaten PPF veya gecelik repo vb ile elde edebildiğimden başka fırsatlar için parayı boşa çıkarmak amacıyla kapadım, vade sonunu beklemeye göre daha avantajlı oldu.

Sonuç olarak komisyonlar düşünce 20 günlük net getiri %2,84 (yıllık 51,8%).

7. akbank, garan, isctr spot hisseler %2-2.7 artıdayken viop vadeliler (ocak dahil) sadece %0.2-0.8 artıda.
    Aradaki fark çok mantıksız..

Aman dikkat.. Çok pis kokuyor..

8.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    akbank, garan, isctr spot hisseler %2-2.7 artıdayken viop vadeliler (ocak dahil) sadece %0.2-0.8 artıda.
    Aradaki fark çok mantıksız..

Aman dikkat.. Çok pis kokuyor..
    sn pilavlı var mı uygun arbitrajlık bugün için hisse bende dün kapatmıştım ..

Sayfa 560/1019 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •