-
Oscar Hammerstein’in yazdigi, Richard Rodgers besteledigi Kral ve Ben (The King and I) muzikali ilk kez 29 Mart 1951’de Broadway, St. James Theatre’da sahnelendi.

-
Amerikali ressam, ogretim gorevlisi ve sosyal reformcu Katherine Sophie Dreier'in olum yildonumu (29 Mart 1952)
Landscape with Figures in Woods or The Avenue, Holland, ca. 1911 – 1912

Abstract Portrait of Marcel Duchamp, 1918
-
Cesur Yurek, New York Ceteleri, In Bruges, 28 Gun Sonra, Truva, Harry Potter serisi gibi filmlerde performans gosteren Irlandali aktor ve film yonetmeni Brendan Gleeson'in dogum gunu (29 Mart 1955)

-
Ingiliz - Irlandali roman yazari Arthur Joyce Lunel Cary’nin olum yildonumu (29 Mart 1957)

“ Irade hicbir zaman ozgur degildir; her zaman bir hedefe, bir amaca baglidir. Diyecegim, arabanin motorudur irade, arabayi kullanamaz. ”

“ Gerceklik, icinden cikamayanlarin zindani olur. ”
-
Fransiz aktor ve yapimci Christopher (Guy Denis) Lambert’in dogum gunu (29 Mart 1957)

-
Marilyn Monroe, Tony Curtis ve Jack Lemmon'in basrollerini paylastigi Bazilari Sicak Sever (Some Like It Hot- A Qualcuno Piace Caldo) filmi 29 Mart 1959'da New York'ta gosterime girdi.

-
The Sopranos'un 3. sezonunda Tony Soprano'nun sevgilisi Gloria Trillo karakterine hayat veren; Besikteki El, Orman Atesi, Askin Gucu, Bay Harika gibi yapimlarda rol alan Italyan asilli Amerikali aktris Annabella (Gloria Philomena) Sciorra'nin dogum gunu (29 Mart 1960)

-
Norvecli polisiye yazari, muzisyen ve futbolcu Jo Nesbø'nun dogum gunu (29 Mart 1960)
(Eserleri 40'tan fazla dile cevrildi ve 2017'ye kadar dunya capinda 33 milyon kopya satti.)
" 'Katarsis. Intikam arindirir. Aristoteles insan ruhunun trajedinin uyandirdigi korkuyla ve merhametle arındigini yazmisti. Ruhumuzun en derin arzusunu intikamin trajedisiyle gerceklestirmemiz korkutucu, degil mi? Ben cok felsefe okumadim.' Kadin bardagini kaldirip uzun uzun icti. Harry basini yana egdi. 'Ben de. Seni etkilemeye calisiyorum o kadar. Asil konuya gecelim mi? ' "

“ 'Catharsis. Revenge cleanses. Aristotle wrote that the human soul is purged by the fear and compassion that tragedy evokes. It’s a frightening thought that we fulfil the soul’s innermost desire through the tragedy of revenge, isn’t it. I haven't read a lot of philosophy.' She raised her glass and took a long swig. Harry bent his head. 'I haven't, either. I'm just trying to impress you. Down to brass tacks? ' "
" Herkes asik olamaz. Asikmis gibi davranmayi, konusmayi filan ogrenirler o kadar. Bazilari oyle ustadir ki bizi uzun sure kandirabilirler. Beni sasirtan sey basarili olmalari degil, bunun icin ugrasmalari. " Nemesis

" Not everyone can love. We - and they - may believe that, but it is so. They learn the movements, the lines and the steps, that's all. Some of them are so good they can fool us for quite a while. What suprises me is not that they succeed, but that they can be bothered. "
" Kadinlar guc pesinde kosan, savasin ve zafer kutlamalarinin otesini dusunen, mantikli planlamacilardir. Ve kurbanlarin zayifliklarini gormekte dogustan yetenekli olduklarindan, ne zaman ve nasil darbe indirmeleri gerektigini icgudusel olarak bilirler. Ne zaman durmalari gerektigini de. "

" Women are rational, power-seeking planners, who think beyond the battle, beyond the victory celebrations. And because they have an inborn capacity to see weakness in their victims, they know instinctively when and how to strike. And when to stop. "
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri