Sayfa 564/1011 İlkİlk ... 64464514554562563564565566574614664 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 4,505 - 4,512 arası.

Konu: Viop XLVI

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Vob ,yapmayın..gerçekten felakettir..Şu forumda benim kadar işlem yapan ve uzun yıllar içinde olan çok azdır....ASLA HARCANAN EMEĞE DEĞMEZ.hayatınız elinizden alınır...ve %99.9 batıştır..

zengin olanlara bakıyorum hep hisseden zengin olmuşlar.Hedge işine girmem.o ayrı..ama yalın poz. hüsrandır...

ilk bir yıla bakmayın..şöyle 5-10 yıl vobda olanlar konuşsun..ne kadar karları var...düzenli kazanç olmuş mu?...bu binde biri geçmez..
    2006 dan bu yana vob dayım..hem alaylı, hem mektepli olarak benim kadar bu işin içinde olan azdır. vob yapmayın demek ayrı, çıplak long-short yapmayın demek ayrı..mucize formül ov hisse portföyü+hedge zaman zaman da kabak gibi fırsat çıkınca abartmadan hisse long.

Burada mevzu getiriden çok, sürdürülebilir getiri...bu yıl getirim %500 civarı...belki sadece hisse ile bunu beceren çoktur bu yıl..ama seneye bist yatay olursa da ben %50-100 arası getiri elde ederim, bunu sadece hisse portföyü ile elde etmek çok çok zor..sürdürülebilir, yüksek getiri vob katkısı ile çok daha kolay...yoksa çok zor, kolay değil sadece hisse ile.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Burada yanında çalışanı olan varmı millet sallıyor 8000-9000-10000 diye içerde bu paralar ihracat yapanlar için kur hikayesi ile normal yalnız bunun Türkiye içindeki durumu ayrı , bence türbün şov olursa önümüzdeki dönem işten çıkarmalar çok olur.
    şirketlerinin toplam giderler içinde çalışan maaşları ne kadar onu bilmek lazım.
    Asgariye yapılan bir yüzde 70 zammı sattığı ürüne yüzde 10-15 yaparak çok rahat çıkarır firmalar..
    Hatta asgari zammı öncesinden daha fazla bir kar veya ciro yakalamış bile olurlar..

3.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    şirketlerinin toplam giderler içinde çalışan maaşları ne kadar onu bilmek lazım.
    Asgariye yapılan bir yüzde 70 zammı sattığı ürüne yüzde 10-15 yaparak çok rahat çıkarır firmalar..
    Hatta asgari zammı öncesinden daha fazla bir kar veya ciro yakalamış bile olurlar..
    Kendi iş yerim var denizcilik sektöründe çevremde de var daha alt gruplarda iş daha sıkıntılı olur bu konularda istişare ettiklerim var yoksa yönetenlerin yanlışını biz ödüyoruz hep.
    iş yerime ve depolara ilaçlama şirketinden gelen çalışanlarla konuştum daha dün patronları askari ücrete göre adam çıkarmadan bahsediyormuş 10 kişi Anadolu yakasına baktığını duruma göre 6-7 düşer diyordu çocuklar
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

4. petkm de 20 üstüne atsa kendini iyi olacak .. ayıp ama
    Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024

5.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Vob ,yapmayın..gerçekten felakettir..Şu forumda benim kadar işlem yapan ve uzun yıllar içinde olan çok azdır....ASLA HARCANAN EMEĞE DEĞMEZ.hayatınız elinizden alınır...ve %99.9 batıştır..

zengin olanlara bakıyorum hep hisseden zengin olmuşlar.Hedge işine girmem.o ayrı..ama yalın poz. hüsrandır...

ilk bir yıla bakmayın..şöyle 5-10 yıl vobda olanlar konuşsun..ne kadar karları var...düzenli kazanç olmuş mu?...bu binde biri geçmez..
    2011 den beri vobda aktif işlem yapardım. Geçen sene bu zamanlar dolar vadelide yaptıkları operasyondan sonra kral olsam basaramayacagimi anladım çok şükür bu illeti bıraktım. Yalan yok vobda da 3 kere teminatı sıfırladım. İlk ciddi parayida gezi parkı eylemleri sırasında kazanmistim. Ne günlerdi be. Hisse senedinde takılıyorum belki para yapamadım ama çok şükür geçen hafta dışarıya bu senenin karını fiziki altın olarak çıkarttım. Şimdi hisse taşımıyorum Ereğli essegini alıp satıyorum. 2023 1. Dönem bilancolarindan sonra epey bir süre hisse senedi alip satmayida düşünmüyorum. Nasıl bir iklim oluşacak görmek lazım gelir diye düşünüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Pıst 100 sene sonu kapanış beklentim 5750-5800 bandı.
    3.06 dolar bazlı kapanış
    Tl bazlı daha yukarı olacak bence amaaa dolar bazlı daha düşük olabilir...

7. bu arada minor dalga canımı sıkmıştı baya ... uzun uğraşlar sonucu bir kıvılcım yaktı bakalım ... biraz daha ilerlesin paylaşırım ...
    Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024

8.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Kendi iş yerim var denizcilik sektöründe çevremde de var daha alt gruplarda iş daha sıkıntılı olur bu konularda istişare ettiklerim var yoksa yönetenlerin yanlışını biz ödüyoruz hep.
    iş yerime ve depolara ilaçlama şirketinden gelen çalışanlarla konuştum daha dün patronları askari ücrete göre adam çıkarmadan bahsediyormuş 10 kişi Anadolu yakasına baktığını duruma göre 6-7 düşer diyordu çocuklar
    Geçen sene 2700 lerden 5500 lere gelirken çıkarmışlar mıydı..??

............

Asgari ücretin borsa üzerinde zerrece etkisi olacağını düşünmüyorum..
    Ha olur ama..."olacağını" düşünenleri ters köşe yapmak için olur..
    Bi sağ sol tokat geçirebilirler..
    Artık kaldır vur mu olur indir çek mi olur nerede yığılma varsa tersine artık.

Sayfa 564/1011 İlkİlk ... 64464514554562563564565566574614664 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •