Originally Posted by
ABKA
Vob ,yapmayın..gerçekten felakettir..Şu forumda benim kadar işlem yapan ve uzun yıllar içinde olan çok azdır....ASLA HARCANAN EMEĞE DEĞMEZ.hayatınız elinizden alınır...ve %99.9 batıştır..
zengin olanlara bakıyorum hep hisseden zengin olmuşlar.Hedge işine girmem.o ayrı..ama yalın poz. hüsrandır...
ilk bir yıla bakmayın..şöyle 5-10 yıl vobda olanlar konuşsun..ne kadar karları var...düzenli kazanç olmuş mu?...bu binde biri geçmez..
2006 dan bu yana vob dayım..hem alaylı, hem mektepli olarak benim kadar bu işin içinde olan azdır. vob yapmayın demek ayrı, çıplak long-short yapmayın demek ayrı..mucize formül ov hisse portföyü+hedge zaman zaman da kabak gibi fırsat çıkınca abartmadan hisse long.
Burada mevzu getiriden çok, sürdürülebilir getiri...bu yıl getirim %500 civarı...belki sadece hisse ile bunu beceren çoktur bu yıl..ama seneye bist yatay olursa da ben %50-100 arası getiri elde ederim, bunu sadece hisse portföyü ile elde etmek çok çok zor..sürdürülebilir, yüksek getiri vob katkısı ile çok daha kolay...yoksa çok zor, kolay değil sadece hisse ile.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri