Sayfa 565/1000 İlkİlk ... 65465515555563564565566567575615665 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 4,513 - 4,520 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

Sanki turizmden gelen butun doviz tl ye cevriliyormus gibi dusunuluyor. O otellerin cogunun borclari kredileri odemeleri doviz uzerinden.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Daha once bakmistim. 2002 imf anlasmasindan sonra kur yeni zirve yapiyor. Dusup tekrar zirve yapiyor. Aylar suruyor. Keza Arjantin ornegi daha taze onumuzde. Anlasma imzalandiktan sonra olanlar ortada. Muhtemelen MB ler kurun degerini bulmasi icin mudahale etmiyor bir sure.

Ama bu iktidar imfe gitmez. Ekonomik ozgurlugunu kaybedemez. Biter.
    2001 ile şimdiki şartlar çok farklı. (özel sektör borçluluğu v.b). Ek olarak çok büyük bir sıkıntı daha var: 2001'de sabit kurdan dalgalıya geçilmişti. Aslında bu hamle basıncın çok büyük bir kısmını emmişti, o nedenle astronomik faiz artışları gerekli olmadı.

Şimdi ise zaten dalgalı kurdayız ve oluşan basınç gittikçe yükseliyor. Bence sabit kura geçiş şansı yok. Teknik olarak ta çok problemli.

O nedenle herhangi bir IMF süreci eğer doğru yönetilmez ise 2001'den ziyade Arjantin'in yaşadığı süreç ile tamamen olmasa da kısmen benzerlikler gösterebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Türkiyenin Rus S-400 hava savunma sistemi alımının ABD için kabul edilemez riskler yarattığını belirten ABD Savunma Bakan Yardımcı Vekili Andrew Winternitz, Ankara nın bu sistemden vazgeçeceğini umduklarını söyledi.

https://tr.sputniknews.com/abd/20190...URL_shortening

4.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    turizmden 30 milyar dolar gelecek beklentisi varken imf.ye gider mi bunlar..?
    imf.nin vereceği maksimum 15 milyar dolar, o da dilimler halinde..
    imf ye gidilmesi sadece matematik olarak para gelmesi değil , esas önemlisi yatırımcı ( yerli ve yabancı ) nezdinde işin sosyolojik ticari ve güven duygusu olarak olgusal ve bulgusal boyutu ...
    Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Münche ) - Mazardium EF87 ® madeni uzmanı

5. PISA Direktörü: Aslolan öğretmendir. Değişen dünyada yeni yetenek çeşitlerine ihtiyacınız var. Ve Türk sistemi buna uyum sağlayamadı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    ben turizm gelirinin olması doların yükselmesine engel diye bir tabir kullnamadım ki..!!
    Yok ben size demedim aslinda. Daha once bir kac msj vardi yazin doviz gelecek dolar dusecek ona binaen yazdim. Hata bende sizin mesaji alintilayip yazdim konu acilinca. Size degil yani.

7. FED faizleri indirirse dötü kollama zamanıdır.

8.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Twitter'da Finansal Tezler'in güzel 3 grafiği var.
    İlginç geldi, paylaşayım dedim.

Ben bu grafikleri twitter de de gördüm fakat bir anlam veremedim (cahill,iğime bağışlayın) tam olarak ne anlatmak isteniyor ?

Sayfa 565/1000 İlkİlk ... 65465515555563564565566567575615665 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •