Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 567/949 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617667 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 4,529 - 4,536 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by selman Yazıyı Oku
    Teşekkürler hocam, bu fonların kodu varmıdır, hisse aldığımız ekranda..
    Bankadan TEFAS dan alınıyor...

Alıntı Originally Posted by Captan Yazıyı Oku
    Bankadan TEFAS dan alınıyor...
    Çok teşekkürler, bankamla görüşeyim o zaman...

3.  Alıntı Originally Posted by selman Yazıyı Oku
    İyi akşamlar arkadaşlar, Yaklaşık 25 yıldır borsadayım ve artık çok yoruldum. Emekli olmaya karar verdim ama yaşım tutmuyor ben de işi bıraktım, faizsiz kira sertifikalarına yatırım yapmak istiyorum, borsabilgim zirvede olsa da bu fonlarla ilgili hiçbir bilgim yok, nasıl alınır nereden alınır nasıl satılır, bilgi verebilecek kardeşlerime şimdiden teşekkür ederim, saygılar...
    Dövizin yükseleceğini öngörüyorsanız dövize endeksli en iyi getiri tpz dedir.

4.  Alıntı Originally Posted by selman Yazıyı Oku
    İyi akşamlar arkadaşlar, Yaklaşık 25 yıldır borsadayım ve artık çok yoruldum. Emekli olmaya karar verdim ama yaşım tutmuyor ben de işi bıraktım, faizsiz kira sertifikalarına yatırım yapmak istiyorum, borsabilgim zirvede olsa da bu fonlarla ilgili hiçbir bilgim yok, nasıl alınır nereden alınır nasıl satılır, bilgi verebilecek kardeşlerime şimdiden teşekkür ederim, saygılar...
    Kira sertifikası fonlarının getirileri çok kötü, içeriğinde %75 oranında kira sertifikasi olan hisse
    oranı da %15-25 arası değişen ktm fonu tercih edilebilir.

5.  Alıntı Originally Posted by selman Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by aliserpil2005 Yazıyı Oku
    Dövizin yükseleceğini öngörüyorsanız dövize endeksli en iyi getiri tpz dedir.
    Minimum alış tpz'de 5.000 adet. Bunu dikkate almak gerekir. Döviz kira olarak Zpf ve Kıs'te var. Dövizli kira sertifikası fonlardan risk olarak bir tık altta Rbk ve Gls'de var. Tabiki riskli kategoride fonlar, Dolar/tl kuruna endeksliler.

Valörsüz tl kısa vade kira sertifikalarından ktv ve mpf tefastan alınabiliyor, zpk sadece ziraatten alınabiliyor. Bunlar Kısa vade borçlanma araçları fonlarının(kvba) faizsiz versiyonu sayılır. Riski en düşük fonlardan.

Ekf ve Mpk t+1 olanlardan ve bir miktar daha uzun kira sertifikası taşıyan, haliyle 1 tık daha riskli Tl kira sertifikası fonlarından istikrar/getiri olarak öne çıkanlardan.

Tl kira sertifikası fonları, şuan mevduat altında getiriyor, yakında mevduat kadar getirmeye başlarlar.

Orta riskli ve minimim 6 aylık yatırım için, mevduat üstü getiri isteniyorsa şuan bir de Ktm(değişken katılım fonu) bulunuyor.

6. Bundan böyle altın ve döviz fonu almamaya karar verdim.
    Artık fon yerine gram altın, gram gümüş ve hangi dövizi alacaksam o dövizin kendisini alacağım.

Fonlar yerinde sayıyor.Al sat yapmak çok çok zor, hele döviz fonları T3 ile adamı bezdiriyorlar.
    Halbuki altın ve dövizin günlük iniş çıkışlarında bile işlem yapma imkanı ile gram ve dövizin kendisi fonların çok önüne geçiyor.

Gerçi altından bir beklentim kalmadı .Güya 3000 dolar olacaktı ons.Altına kayması gereken para artık başka alanlara kayıyor.Hele aşı meselesi başarılı olursa onsta ciddi düşüşler olacak gibime geliyor.

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bundan böyle altın ve döviz fonu almamaya karar verdim.
    Artık fon yerine gram altın, gram gümüş ve hangi dövizi alacaksam o dövizin kendisini alacağım.

Fonlar yerinde sayıyor.Al sat yapmak çok çok zor, hele döviz fonları T3 ile adamı bezdiriyorlar.
    Halbuki altın ve dövizin günlük iniş çıkışlarında bile işlem yapma imkanı ile gram ve dövizin kendisi fonların çok önüne geçiyor.

Gerçi altından bir beklentim kalmadı .Güya 3000 dolar olacaktı ons.Altına kayması gereken para artık başka alanlara kayıyor.Hele aşı meselesi başarılı olursa onsta ciddi düşüşler olacak gibime geliyor.
    hocam yanlış anlama da yeni mi fark ettin bunu? gram altın daima altın fonundan yüksek getirmiş keza eurobondlar da öyle. Bu fonların varlığı bile saçma bence.

8.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    hocam yanlış anlama da yeni mi fark ettin bunu? gram altın daima altın fonundan yüksek getirmiş keza eurobondlar da öyle. Bu fonların varlığı bile saçma bence.
    Hayır siz benim eski mesajlarımı bilmiyorsunuz.
    Gram altın gram gümüş ve dövizin kendisinin avantajlı olduğunu herdaim yazdım.
    Sadece son dönemde bir miktar çeşit olsun diye almıştım döviz ve altın fonlarını.
    Fonları alınca düşüncemin ne kadar doğru olduğunu da test etmiş oldum.

Sayfa 567/949 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617667 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •