Minimum alış tpz'de 5.000 adet. Bunu dikkate almak gerekir. Döviz kira olarak Zpf ve Kıs'te var. Dövizli kira sertifikası fonlardan risk olarak bir tık altta Rbk ve Gls'de var. Tabiki riskli kategoride fonlar, Dolar/tl kuruna endeksliler.
Valörsüz tl kısa vade kira sertifikalarından ktv ve mpf tefastan alınabiliyor, zpk sadece ziraatten alınabiliyor. Bunlar Kısa vade borçlanma araçları fonlarının(kvba) faizsiz versiyonu sayılır. Riski en düşük fonlardan.
Ekf ve Mpk t+1 olanlardan ve bir miktar daha uzun kira sertifikası taşıyan, haliyle 1 tık daha riskli Tl kira sertifikası fonlarından istikrar/getiri olarak öne çıkanlardan.
Tl kira sertifikası fonları, şuan mevduat altında getiriyor, yakında mevduat kadar getirmeye başlarlar.
Orta riskli ve minimim 6 aylık yatırım için, mevduat üstü getiri isteniyorsa şuan bir de Ktm(değişken katılım fonu) bulunuyor.
Bundan böyle altın ve döviz fonu almamaya karar verdim.
Artık fon yerine gram altın, gram gümüş ve hangi dövizi alacaksam o dövizin kendisini alacağım.
Fonlar yerinde sayıyor.Al sat yapmak çok çok zor, hele döviz fonları T3 ile adamı bezdiriyorlar.
Halbuki altın ve dövizin günlük iniş çıkışlarında bile işlem yapma imkanı ile gram ve dövizin kendisi fonların çok önüne geçiyor.
Gerçi altından bir beklentim kalmadı .Güya 3000 dolar olacaktı ons.Altına kayması gereken para artık başka alanlara kayıyor.Hele aşı meselesi başarılı olursa onsta ciddi düşüşler olacak gibime geliyor.
Hayır siz benim eski mesajlarımı bilmiyorsunuz.
Gram altın gram gümüş ve dövizin kendisinin avantajlı olduğunu herdaim yazdım.
Sadece son dönemde bir miktar çeşit olsun diye almıştım döviz ve altın fonlarını.
Fonları alınca düşüncemin ne kadar doğru olduğunu da test etmiş oldum.
Yer İmleri