Artan

187,00 10 18:10
243,20 10 18:10
3,52 10 18:10
112,20 10 18:10
24,86 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

1,23 -10.22 18:10
16.650,00 -10 18:10
50,40 -10 18:10
88,20 -10 18:10
5,22 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.239.969.123,70 18:10
9.040.503.149,50 18:10
8.606.593.889,00 18:10
7.631.812.223,41 18:10
7.471.303.136,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 567/940 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617667 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 4,529 - 4,536 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    USDTRY...

Yarın heyecanlı bir gün olacağa benziyor...

- Ortalamalar bir yerde toplanmış...

- Destek seviyesine kadar inilmiş...

- Stoch düşüş gösteriyor...

- WM_Sistem zaten 4 gündür düşüşü işaret ediyor...

Tüm bunlar bana yeni bir döneme girmek üzere olduğumuzu çağrıştırıyor...

Fakat yön henüz netleşmedi. Resimler bu şekilde. Ne zaman netleşecekleri de resimlerde mevcut...

Gönlümüzden geçen ve hesaplamasını yaptığımız yön ise çok uzun zamandır yukarıdır...

Hayırlısı olsun, bekliyoruz...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Burada şu uyarıyı yapmakta fayda var:

- Biz bu listeyi oluştururken manipülatif hareketlere açık, derinliği olmayan hisseleri saf dışı bırakmak için A ve B gurubu hisseleri almıştık.

- Şimdiki durumda tüm hisseler görünür halde!

- Hâl böyle olunca da bizim WM_Sistem 'in hata yapma olasılığı artıyor. Sabah taban açıp, gün içi tavana çıkan ve sonra açıldığı yerden kapanan bir hisseye hiçbir sistem bir şey yapamaz...!!!

Lütfen derinliği olmayan hisselerde WM_Sistem 'i kullanmayın, sadece grafiklere ulaşmak için kullanın...!!!

Üstadım...

"Olmaya oldu, tam olsun" dedim...

Platformda:

ISATR -> 08/08/2019 Son veri gelen tarih
    ISYAT -> Neden görünmüyor anlamadım...???!!!

Platform otomatik aldığından artık ISATR 'yi dikkate almamış. Akıbetini bilemiyorum...

Diğerlerini Siteye ekledim. Güncel hali ile güncelleme yapmaya başladım. Tablolar hazır ve grafikler yüklenme aşamasında...

AEFES, TBORG -> Özel sebeplerle bunları siteye eklemiyorum. Platformda ise otomatik geldiğinden ekli durumda. Çözümünü bulunca oradan da sileceğim...

Umarım bir eksik kalmamıştır. Fazla varsa onu da silerim...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    BIST Hisseleri Yeni Pazar/Grup Dağılımı

https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    BIST Yeni İşlem Esasları

https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Hayırlı Haftalar...

Bir süredir üzerinde çalıştığım ama ancak dün gece tamamlayabildiğim bir projem vardı...

Hisse senetlerinin ham fiyat verileri ile grafiğini görmek istiyordum.

Yani bölünmeleri ve temettüleri dikkate almadan, sadece Bülten 'de verilen değerlerle grafikleri hep merak ettim.

Bu durumda 1 gün önce fiyat 10 TL iken grafikte de 10 TL görünürken, ertesi gün bölündüğünde 5 TL olduğunda fiyat ertesi gün 5 TL olacak ama 1 gün önceki fiyatı yine grafikte 10 TL olarak görünecek. Yani gün içindeki fiyatları baz alacak. Geçmiş verileri bölünmeler etkilemeyecek...

BIST verileri en erken 1998 yılına dayanıyor. Daha eski bültenlere ulaşamadım. O nedenle şimdilik;

- Başlangıç tarihimiz : 01/10/1998

İnşaAllah daha eski bültenlere eğer varsa ulaşırım ve daha geniş kapsamlı grafikler hazırlayabilirim. Esas film zaten bu tarihlerden önce dönmüştü. Neyse ki; en azından 2000 yılı zirvelerini görebiliyoruz... :ok

Örnek olarak ASELS grafiğini paylaşıyorum...

Sizin için önemli olan bir hisse varsa paylaşabilirim...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Hayırlı Haftalar...

Bir süredir üzerinde çalıştığım ama ancak dün gece tamamlayabildiğim bir projem vardı...

Hisse senetlerinin ham fiyat verileri ile grafiğini görmek istiyordum.

Yani bölünmeleri ve temettüleri dikkate almadan, sadece Bülten 'de verilen değerlerle grafikleri hep merak ettim.

Bu durumda 1 gün önce fiyat 10 TL iken grafikte de 10 TL görünürken, ertesi gün bölündüğünde 5 TL olduğunda fiyat ertesi gün 5 TL olacak ama 1 gün önceki fiyatı yine grafikte 10 TL olarak görünecek. Yani gün içindeki fiyatları baz alacak. Geçmiş verileri bölünmeler etkilemeyecek...

BIST verileri en erken 1998 yılına dayanıyor. Daha eski bültenlere ulaşamadım. O nedenle şimdilik;

- Başlangıç tarihimiz : 01/10/1998

İnşaAllah daha eski bültenlere eğer varsa ulaşırım ve daha geniş kapsamlı grafikler hazırlayabilirim. Esas film zaten bu tarihlerden önce dönmüştü. Neyse ki; en azından 2000 yılı zirvelerini görebiliyoruz... :ok

Örnek olarak ASELS grafiğini paylaşıyorum...

Sizin için önemli olan bir hisse varsa paylaşabilirim...
    diyerek yeni bir başlık açmışsınız sevgili üstadım. Her ne kadar başlık altında karalamasamda okuyorum. Ama buradan ben bişey çıkartamadım. Eğer müsaitseniz bu konuyu biraz açar mısınız ? Burada ne demek istiyorsunuz
    Bu arada eeey hayat2000 geldinse ses ver. Ben şimdi üstattan açıklama talebinde bulundum diye değerli bilgem hazır sesini çıkarttı bu hınzır diye uzun zamandır beni fırçalamamıştı. Birikmişleriyle üzerime gelir. Ses ver bana eyy hayat
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    diyerek yeni bir başlık açmışsınız sevgili üstadım. Her ne kadar başlık altında karalamasamda okuyorum. Ama buradan ben bişey çıkartamadım. Eğer müsaitseniz bu konuyu biraz açar mısınız ? Burada ne demek istiyorsunuz
    Bu arada eeey hayat2000 geldinse ses ver. Ben şimdi üstattan açıklama talebinde bulundum diye değerli bilgem hazır sesini çıkarttı bu hınzır diye uzun zamandır beni fırçalamamıştı. Birikmişleriyle üzerime gelir. Ses ver bana eyy hayat
    Hayırlı akşamlar...

Şimdi ortada bir durum var. Bu da hisselerin Bedell/Bedelsiz/Temettü ile fiyatlarının düzeltilmesi ve dolayısıyla grafiklerinin değişmesi olayı...

Eğer bu bölünmelerin etkisini grafiğe yansıtmamış olsaydık nasıl gir durum oluşurdu?

Şimdi aşağıda size MRDIN için 3 ayrı grafik veriyorum. Örnek olsun diye MRDIN 'i verdim. İsteyen olursa istediği hissenin benzer grafiklerini atabilirim...

1. grafik bizim standart kullandığımız grafik. Hem bedelli/bedelsiz ve hem de temettülerin fiayata yansımış hali...

2. grafik ise bedelli ve bedelsiz yansımış ama temettü yansımamış hali... (TradingView benzer bi veriyi sağlıyor...)

3. grafik
    ise fiyatların bedelli/bedelsiz/temettü 'den hiç etkilenmemiş hali...

Sonuçlar çok ilgi çekici...

Şimdi acaba bu grafiklerden hangisini kullanmalıyız, hangisi daha doğru sonuçlar verir...

Meselâ Trend çiziyoruz ama hangisindeki geçerli. Ben sadece yatay trendlerin bazılarını örnek olsun diye çizdim. Yükselen ve Düşen Trendler de benzer şekilde çizilebilir.

Sayfa 567/940 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617667 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •