Sayfa 568/1027 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578618668 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 4,537 - 4,544 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Sn bzaferb estağfurullah rica ederim. BİST yorumumu eminiş topiğin de son yazımdan öğrenebilirsiniz. Saygılar
    Tesekkurler...

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. ulusların düşüşü kitabından alıntı:

"Hasılatının çalınacağını, kamulaştırılacağını ya da vergi yoluyla hepsinin alınacağını düşünen bir iş adamının değil yatırım ve yenilik için, çalışmak için bile çok az isteği olacaktır."

şöyle bir hesapladım da beş yıl önceki birikimlerimin dolar cinsinden değeri şu andaki dolar cinsinden değerinden fazlaymış. beş yıl boyunca çalışıp yaptığım birikimler ve aldığım tl mevduat faizlerine rağmen dolar cinsinden birikimlerim erimiş. ben kumarı hiç sevmem ve borsa "oynamayan", piyango bileti bile almayan biriyim. buna rağmen karşılaştığım durum budur. bir süre önce birikimlerimde dandik para birimlerini kesinlikle kullanmamaya karar verdim. benden ahlaksızca gasp edilen parayı geri getirmem mümkün değil ama bundan sonrası için kendimi güvenceye almaya çalışacağım.

bu tecrübemden istifade etmek isteyenlere duyurulur...
    yatırım tavsiyesi değildir.

3. Etrafimda ki koyu akp liler halen bak faiz artti hani dolar dusecekti diyor..

Sadece sunu diyorum..Elinde 1 kova su var..Su kose de ufak bir yangin ciktiginda o suyu dokup sondurmek varken ,birak kendi sonsun birsey olmaz diyorsun..

Bina yanmis gidiyor sonra yandim anam diyip bi kova su ile o yangina mudahale ediyorsun..

Parayi, parayi yonetenlere degilde iktidarin istegine gore yonetirsen olacagi buydu..

Iste tum durum bundan ibaret bana gore..Faizler % 30 bile olsa dolarin dusecegini sanmiyorum.Bundan sonra tek secenek uretime tesvik,israftan kacinmak.Ve yurt disi bagimliligi azaltmak..

4.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Meraba sayin thejackalav.
    Bu bölumdeki onlarca dolarpozitif görüsunün aksini net vurgulamaniz dan dolayi tebrik ve tesekkur ederim. Baska yerlerde adami duman ederlerdi
    Özelden de olsa bir bist yorumunuzu öğrenmek isterimm
    Tesekkur ederim.

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tabiki vurgulayacak..
    Burada zaman zaman aksi yönde fikir sahiplerine verilen tepkiler , kişilerin fikirlerine değil , tamamen üslup bozukluklarından ötürü..
    Adam geliyor Dolar alan haindir şöyledir böyledir diyor.. Belli ki canı yanmış dolar alamadan yaya kalmış..
    Aklınca burada gelip boşalıcak..E haliyle buradakilerden tepki alıyor.
    Yada tamamen objektif fikirleri var ama işi siyasete getiriyor .. e yine tepki alıyor.
    Sn. thejackalav'ın herhangi bir tepki almaması tamamen kendi kişiliği ve üslubundan ötürüdür. Kimseye laf sokmadan güzel güzel fikirlerini dile getiriyor.
    Ben %60 USD'da olmama rağmen bende ilgi ile takip ediyorum kendisini..

Buna bir diğer örnek ise Sn.Bahri'dir..
    Kendisi müzmin TL'ci olmasına rağmen başlığın sevilen müdavimlerindendir..

Güzel bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle..
    Selamlar

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
     Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Etrafimda ki koyu akp liler halen bak faiz artti hani dolar dusecekti diyor..

Sadece sunu diyorum..Elinde 1 kova su var..Su kose de ufak bir yangin ciktiginda o suyu dokup sondurmek varken ,birak kendi sonsun birsey olmaz diyorsun..

Bina yanmis gidiyor sonra yandim anam diyip bi kova su ile o yangina mudahale ediyorsun..

Parayi, parayi yonetenlere degilde iktidarin istegine gore yonetirsen olacagi buydu..

Iste tum durum bundan ibaret bana gore..Faizler % 30 bile olsa dolarin dusecegini sanmiyorum.Bundan sonra tek secenek uretime tesvik,israftan kacinmak.Ve yurt disi bagimliligi azaltmak..
    Faiz artışı doları durdurdu. O KADAR. Şimdilik hedefe de ulaştı.
    Başkada yapabileceği hiç bir şey yoktu.
    Bundan sonraki artışlarda sadece bir süreliğine durduracak.

Yokuş aşağı inmekte olan kamyonu anca önüne bir set koyup geçici durdurabilirsiniz
    Geri geri yukarı doğru ittiremezsiniz, iyice zayıflamışsanız set bile yıkılır

Rize'de Hopa'da dağlardan akan sel sularını kim durdurabiliyor !!!

O arkadaşlara söylemeniz gereken, dolar bugün 6 TL değilse, Euro 7 TL değilse, işte bunu o faiz artışı sağladı.

6.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Tabiki vurgulayacak..
    Burada zaman zaman aksi yönde fikir sahiplerine verilen tepkiler , kişilerin fikirlerine değil , tamamen üslup bozukluklarından ötürü..
    Adam geliyor Dolar alan haindir şöyledir böyledir diyor.. Belli ki canı yanmış dolar alamadan yaya kalmış..
    Aklınca burada gelip boşalıcak..E haliyle buradakilerden tepki alıyor.
    Yada tamamen objektif fikirleri var ama işi siyasete getiriyor .. e yine tepki alıyor.
    Sn. thejackalav'ın herhangi bir tepki almaması tamamen kendi kişiliği ve üslubundan ötürüdür. Kimseye laf sokmadan güzel güzel fikirlerini dile getiriyor.
    Ben %60 USD'da olmama rağmen bende ilgi ile takip ediyorum kendisini..

Buna bir diğer örnek ise Sn.Bahri'dir..
    Kendisi müzmin TL'ci olmasına rağmen başlığın sevilen müdavimlerindendir..

Güzel bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle..
    Selamlar
    Teşekkür ederim sn. bir-esnaf.
    hakuna matara....memento mori.

7. Faiz artışı doları düşürmedi demek yanlış 4.92 seviyesinden 4.47 lere geldik eğer biraz daha geç kalınsaydı taban 4.92 olurdu !

yatırım tavsiyesi değildir
    Son düzenleme : bahri; 09-06-2018 saat: 11:50.

8.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Faiz artışı doları düşürmedi demek yanlış 4.92 seviyesinden 4.47 lere geldik eğer biraz daha geç kalınsaydı taban 4.92 olurdu !
    İnat etmeyip daha önce faiz artışına izin verseydi bu seviyelere çıkmazdı. Daha dengeli yavaş yavaş enflasyona paralel yükselirdi..

Kesinlikle Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 568/1027 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578618668 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •