Sayfa 568/7020 İlkİlk ... 6846851855856656756856957057861866810681568 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 4,537 - 4,544 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Italyan buyuk Tenor, opera sanatcisi Beniamino Gigli'nin olum yil donumu (30 Kasim 1957)

https://www.youtube.com/watch?v=ru8Lf_SAPIo

2. Emmy Odullu Amerikali komedyen, aktor, senarist, film yapimcisi ve yonetmen Ben (Benjamin Edward Meara) Stiller'in dogum gunu (30 Kasim 1965)

3. Irlandali sair ve roman yazari Patrick Kavanagh'in olum yil donumu (30 Kasim 1967)

Gordugum her ihtiyar adam
    Olume asik oldugu zamanki
    Babami hatirlatir bana
    Bir o vakit derilmisti desteler.

Gardiner Sokagi kaldiriminda
    Tokezlerken gordugum adam mesela,
    Bir bakis atmisti yan gozle,
    Oglu olabilirdim onun da.

Bir de hatirliyorum Londra'da
    Kemani uzerinde kararsiz
    Duran muzisyeni Bayswater'da
    Kafami bulandirmisti vakitsiz.

Gordugum her ihtiyar adam
    Bu Kasim-rengi havada
    Soyle diyor bana sanki:
    "Ben babandim bir ara.

4. Pink Floyd, 11.studyo albumu rock opera The Wall'u 30 Kasim 1979'da piyasaya surdu.

5. Michael Jackson, 6.studyo albumu Thriller'i 30 Kasim 1982'de piyasaya surdu.

https://www.youtube.com/watch?v=sOnqjkJTMaA

6. 1983 yilinda En Iyi Film Akademi Odulu alacak olan, Richard Attenborough'un yonettigi, Ben Kingsley, John Gielgud ve Candice Bergen'in rol aldigi Gandhi filmi 30 Kasim 1982'de Yeni Delhi'de gosterime girdi.

7. Afro-Amerikali yazar James Baldwin'in olum yil donumu (30 Kasim 1987)

"Insanlarin insafi yok. Sevgi adina seni lime lime ederler. Sonra sen olunce, onlar seni yaptiklariyla oldurunce, senin bir kisiliginin olmadigini soylerler. Kocaman, aci gozyaslariyla aglarlar. Sana degil ama. Kendilerine aglarlar, oyuncaklarini kaybettikleri icin."

"Animsamak icin guce gerek var,unutmak icinse cok farkli bir guce; her ikisini birden basarabilmek icinse kahraman olmak gerek: Animsamayi secenler aciyi, ictenliklerinin hic araliksiz ayaklar altinda ezildigini gormenin acisiyla cilgina donmeyi goze almali.Unutma yolunu secenleriyse bekleyense bir baska cilginlik tutkusu; aciyi tanimamanin, ictenlikten uzak kalmanin getirdigi cilginlik.Insanlar cogunlukla ya anilarina bagli cilginlar ya da her seyi unutmaya calisan cilginlar oluyor.Gercek kahramanlarin bu dunyadaki sayisiysa cok kucuk." Giovanni'nin Odasi

"It takes strength to remember, it takes another kind of strength to forget, it takes a hero to do both. People who remember court madness through pain, the pain of the perpetually recurring death of their innocence; people who forget court another kind of madness, the madness of the denial of pain and the hatred of innocence; and the world is mostly divided between madmen who remember and madmen who forget. Heroes are rare."

"Zaman basit, olagan bir seydir. Baliga su gibi. Herkes bu suyun icinde, kimse sudan basini cikaramaz. Biliyor musunuz bu suyun icinde, yani zamanla neler donuyor? Buyuk balik kucuk baligi yiyor, hepsi bu. Buyuk balik kucuk baligi yiyormus, okyanusun umrunda mi?" Giovanni'nin Odasi

“Time is just common, it's like water for a fish. Everybody's in this water, nobody gets out of it, or if he does the same thing happens to him that happens to the fish, he dies. And you know what happens in this water, time? The big fish eat the little fish. That's all. The big fish eat the little fish and the ocean doesn't care.”

8. 1994 yilinda En Iyi Film Akademi Odulu alacak olan, Steven Spielberg'un yonettigi, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley'in rol aldigi Schindler'in Listesi (Schindler's List) 30 Kasim 1993'de Washington'da gosterime girdi.

Sayfa 568/7020 İlkİlk ... 6846851855856656756856957057861866810681568 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •