Sayfa 569/919 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619669 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 4,545 - 4,552 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. Açıkçası ben de bu fiyat hareketlerinden çok rahatsız oluyorum. Hissenin 2 yıl önceki yükselişinin gerekçesi neydi? Sonra niye düştü ve 2 yıl boyunca o seviyelerde kaldı? Hasılat ve kar rakamları, büyüme, sektörün genel durumu, sektördeki bilinirlik, ürünler.... Ben olumsuz bir gelişme hatırlamıyorum o düşüşe sebep olacak.

Sonra, iki yıl boyunca nakış gibi işlenmiş bir grafik. Ben teknikten gram anlamam ama öyle net ki o trend. 2 yıl boyunca insanların mal alış-satışları sebebiyle gerçekleşen hisse fiyatları mı oluşturdu o grafiği? Tesadüf müydü yani?

Sonra bu yükseliş... Hadi iyi gelen 3. çeyrek bilançosu ile yıl sonu bilanço beklentisi diyelim. Peki bu iki-üç günde bir aşağıya devre kesmesi nasıl açıklanır o durumda? Gartner değerlendirmesi düşmeyen günlerde yatırımcılar umutsuzluğa mı kapılıyor? Hepsi bir anda satmak mı istiyor malını sözleşmişçesine?

RSI soğutma, Macd dondurma, Elliot kaynatma.... Bu RSI ısınmıyor mu günlerce tavan giden hisselerde? Son 1 yılda 20 katına çıkmış Coin gibi, hergün tavan gidiyor, kimse ne RSI, ne F/K, ne piyasa değeri sorgulamıyor.

Sonra, açığa satış yasağı. Tesadüfen mi oldu? Söylediğim hisselerdeki fiyat hareketleri normal de Kron'unki mi anormal? Yatırımcılar korunmuş mu oldu şimdi? 130 milyar lira piyasa değerine ulaşmış Hektaş yatırımcısının korunmaya ihtiyacı yok, 43 milyar liralık Kontrolmatik yatırımcısının yok ama 1,3 milyarlık piyasa değerindeki Kron yatırımcısının var öyle mi?

Gün sonu takaslara bakıyorsun. Bofa 100.000 lot işlem yapıyor, 100 lot artı ya da ekside kapatıyor. Bir gün alış tarafındaki kurumlar ertesi gün satış tarafında. Satış tarafındakiler de alışta. Nedir gerekçe? Alanlar aldıklarından, satanlar sattıklarından pişman oluyor da ertesi gün tam tersi yönde işlem mi yapıyorlar?

Neyse artık. Söylenecek çok da fazla söz yok. Bekleyip göreceğiz neler olacağını?

2. Haftaya Sali benim icin onemli. Olaganustu genel kuruldan sonra, hazir yonetim kurulu uyeleri filan da birarada iken, toplanip baska kararlara da imza atarlar mi? Belki bos bir beklenti benimkisi, bu konular nasil isliyor bilmiyorum. Ama 1 senede 1 ofis acamamis ya da acmamislarsa, bunun farkli bir aciklamasi, gerekcesi olacaktir diye dusunuyorum.

Yatirim tavsiyesi edgildir

3. Uçup kaçanları kasap tahtasına yatırdılar piyasa şimdi onların karın ağrısını yaşayacak bu süreçte şişmemiş gerekçeleri ile çıkmış ve çıkmaya devam edecek olanlar ayrışacak ve gerçek potansiyeller ortaya çıkacak herkes işini bilir spek de ister bilir ister bilmez kendi bilir fırsat ayağında vole de ihtimal topu düzeltiyorum diye pozisyonu öldürmek te kendisi bilir artık.

4. yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir..

5. Bazen top ayağına oturur vurursun direkten döner tekrar tam ayağındadır top şimdi tam da oradayız forvet şutunu çekip golünü atmazsa defans araya girip topu uzaklaştırabilir.

6. Oturmadıysa mantığa şöyle anlatayım biri gelir dişe dokunur orta şeker bir mal alır speğin çekeceği şut kendi kalesine atacağı gol olur onu da atmak istemez artık işte o durumda top uzaklaştırılmış olur at golünü geç burdan kimsenin mal verdiği yok işte piyasadaki panik kalktığında yukarıdan da bulamayacaksın hazır panik bitmemişsen malı istiyorsan yön belli acele et…

YTIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

7. Su bos konusmalari terk mi etsek. Kimse kimsenin ne yaptigini bilemez. Spek mal mi cakiyor, mal mi topluyor bilmek imkansizdir. Sen topladigini dusunebilirsin ama bunu gece gunduz, gercek kabul ederek, spek harici insanlara anlatmak cok sacma ve rahatsiz edici. Tamam 1 kere soyledin, topladigini dusunuyorsun. Bunu bin kere tekrar edince sadece laf kalabalikligi yapmis oluyorsun. Sirketle ilgili "yeni" bir seylerin varsa yaz, senaryolarin farkli olursa da yaz, ama ayni seyi tekrarliyorsun 2 aydir. Hisse yukselince yazmaya basladigindan, sen yazdigin icin mi yukseldigini saniyorsun. Hisse 2 sene 35te iken sus-pus'tun. O zamana kadar kotuydi sirket de bir anda mi iyi olmaya basladi. Yazdiklarin tamamen hayal urunu, hic biri verilerle. bilgilerle destekli degil. Insanlar eskiden takasa bakar topluyor filan derdi. Halbuki o bile ispat degildi. Sende o bile yok. Tamamen iskembeden sallama senaryolar.

8.  Alıntı Originally Posted by Usta Yazıyı Oku
    Su bos konusmalari terk mi etsek. Kimse kimsenin ne yaptigini bilemez. Spek mal mi cakiyor, mal mi topluyor bilmek imkansizdir. Sen topladigini dusunebilirsin ama bunu gece gunduz, gercek kabul ederek, spek harici insanlara anlatmak cok sacma ve rahatsiz edici. Tamam 1 kere soyledin, topladigini dusunuyorsun. Bunu bin kere tekrar edince sadece laf kalabalikligi yapmis oluyorsun. Sirketle ilgili "yeni" bir seylerin varsa yaz, senaryolarin farkli olursa da yaz, ama ayni seyi tekrarliyorsun 2 aydir. Hisse yukselince yazmaya basladigindan, sen yazdigin icin mi yukseldigini saniyorsun. Hisse 2 sene 35te iken sus-pus'tun. O zamana kadar kotuydi sirket de bir anda mi iyi olmaya basladi. Yazdiklarin tamamen hayal urunu, hic biri verilerle. bilgilerle destekli degil. Insanlar eskiden takasa bakar topluyor filan derdi. Halbuki o bile ispat degildi. Sende o bile yok. Tamamen iskembeden sallama senaryolar.
    [emoji106]

Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
    Yazdıklarım ve Çizdiklerim asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen kendimi geliştirmek adına karalamalardır.

Sayfa 569/919 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619669 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •