Sayfa 569/1002 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619669 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 4,545 - 4,552 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Bu tank motorunu neden yapamadık ne özelliği var kine deyerekten bir okumuştum da , anladığım gadariylen anaatayim,

Şimdi efendim tank motoru denen motor 1500 tane beygiri içine sığdirabilecek güce sahip olurken , agarligi ve hacmi artmayacak hatırladığım biz yaptığımızda 4.5 ton ağırlığında oluyormuş amma 1 ton 1.5 ton gecmecek imiş , buradan bi falso yedik mi , Tamammm

2 numara , bu tank motoru denen motor normal motorlar gibi ara sıra kök gazda değil sürekli kök gazda çalışmalıymis , buna dayanacak motoru yapamıyorlar mis hemen bozuluyor muş .

Halbuki sayın halkımıza kök gazı vererek ,köküne kadar çalıştırmayı bildiler yani sayın halkımız tank motorundan dayanıklı çıktı ve dahi mühendislerimiz halkımızı inceleyerek motoru geliştirebilirler , diye düşünüyorum tabii tespitlerim yanılgı olasılığı içeriyor , arz ederim.Bilime ve bilimselliğe saygı kuşağı adına .
    Başka bir önemli şeyde içine bilinen tum yakıtları, fuel oili'de yakar mı bilmem ama motorin, gazyağı, benzin, uçak benzini koysanız dahi randımanlı bir şekilde çalışması ve hatta Almanlar 2. Dünya savaşı sonlarında tankları odun gazı ile çalıştırmışlardı.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Başka bir açıdan;

Burada önemli olan uçaktan atılan bombanın cinsi, anladığım kadarıyla bunlar MK-82, veya daha büyüğü 84 türevi bombalar, güdüm sistemi yok bunlarda, uçakla, hızını istikametini ayarlayıp atılıyorlar. Etkileri görüntülerde açıkça belli, açık alanlarda etkileri azalıyor. Mesela araca gelen bombaya bakın, yanındaki araç kısmen sağlam, parçacıklar gelmiştir.
    Sayın Achiles,doğrudur bu bombalar kaba bombalama yapan bombalardır ancak lazer güdümü sonradan eklenmiştir,ayrıca her ne kadar vasıfsız sızması olsa da,Türk Hava Kuv.K. bünyesinde görev yapacak,pilot brövesi almış birinin,külliye büyüklüğünde bir hedefi ıskalaması ne bileyim ....

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    1899 yılından Frans'da bir plajdan 1.50 dakikalık video...

https://www.youtube.com/watch?v=9Mi9YNITDjs
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Sayın Achiles,doğrudur bu bombalar kaba bombalama yapan bombalardır ancak lazer güdümü sonradan eklenmiştir,ayrıca her ne kadar vasıfsız sızması olsa da,Türk Hava Kuv.K. bünyesinde görev yapacak,pilot brövesi almış birinin,külliye büyüklüğünde bir hedefi ıskalaması ne bileyim ....
    Yanlış anladınız sanırım Sn Watcher46, toparlıyayım bir daha, bunlar meclisin uçakla vurulmadığını, vurulsa çok daha büyük tahribat olacağını iddia ediyor/dillendiriyorlar. Aynı meyanda bir o gece görev almış FETÖ cü ifadesi de var, bazı medya organlarında da buna benzer, 'meclisin nüfuz edici bombayla vurulduğu' iddiaları dillendirildi.

O gece ve sabahı kullanılan uçaktan atılan mühimmat videolarını ve etkilerini göstermek istedim. Bunların hepsi, meclise atılan da dahil, MK-82. O yüzden sınırlı etkileri de.

Külliyeyi zaten vurmuyorlar, önünde direnenlere yönelik saldırı. Orada dikkat çeken şey son saldırının saati. Darbenin başarısız olduğu anlaşıldıktan sonra da bombalamaya devam ediyorlar, burası ilginç. Neden bilinmiyor ama, bence, tahminim, Akıncıda bunlar toplandıkları yerde birbirlerine giriyorlar, silahlar çekiliyor hatta biri ateş ediyor. Muhtemelen bu mevzu işte o.

Tubitak SAGE bu mühimmatlara sonradan hassas güdüm kiti geliştirdi, 3-4 çeşit, onlardan bazıları lazer güdümlü, yani ya başka bir uçak/iha, ya da yerden işaretlenmesi gerekiyor. Burada onlar kullanılmıyor, uçağın yaklaşması belli, patlamanın zamanı da belli, güdümsüz atılıyor bunlar yani..Güdümlülerde ileriden atılırlar, ya ilk hız ve kanatçıkla uçarak gelir, ya da bazı modellerde arkasında ilave füzesi de var itki sağlayan, 200-250 km ye kadar başardılar sanırım. Bir tane de en gelişmişleri var, hatta F35 lere sığacak şekilde modernize etmişlerdi, ABD de denemeleri filan yapılmıştı, çoklu güdüm var, menzil daha uzun v.s. Bunların dışında bir de NEB var, bahsettiğim, ama işte bence meclise NEB atılmadı, onu anlatmaya çalışıyorum, normal MK82 mühimmatı bu.

FETÖ cüler, meclise bombanın önceden yerleştirilip patlatıldığı iddia ediyorlar...mevzu bu...kafa karıştırmak...ve başarıyorlar da..

5. Tank motor güç grubu diye geçer, yani transmisyon da var işin içinde. Öyle böyle bir transmisyon da değil, motor kadar var büyüklüğü, birbirlerine yapışık gibi dururlar. Otomobillerden farklı olarak transmisyonlar tanklarda frenlemeyi de, yönlendirmeyi de üstlenir. Hatta el freni vazifesini de, tam otomatik ve oldukça karmaşıktır.

Dedikleriniz doğru, şu an bir tank optimize ettiğinizde, isterler doğrultusunda, 120 mm.lik namlusu olsun, minimum 30 adet mühimmat taşısın, asgari 500 km menzili olsun, zırhı şu, atış kontrol sistemi bu, yere birim alana uyguladığı basınç bu olsun derseniz yani, ağırlık, ebatlar ortaya çıkıyor, bu ağırlık ve ebada da muharebe sahası isterlerini bindirdiğinizde, şu kadar hızla gitsin, şu hendekten, bu duvardan dik aşsın, sudan geçsin......v.s ...v.s....1500 beygirlik bir tank motoru ihtiyacı ortaya çıkıyor...Eskiden 1000 filandı...

Sınırları zorlayan bir motor, ürettiği güç, dayanıklılık v.s. Dünyada üretilen tank motor cinsleri var ve bunların üzerlerindeki alt sistemlerin de hep patentleri var, bunlar da büyük sorun teşkil ediyor. Rahmetli Erbakan mesela Alman Leopardların depo içi yakıt pompalarını tasarlamıştı, bazen duyarsınız medyada filan. Her şeyi özgündür yani. Ve evet ebadı bir tahdit, her şeyi yapacak ve ebadı da şu şu olacak, indirip bindirmesi çocuk oyuncağı gibi olacak v.s.

Yani biz otomobil motoru yaptık mı da, tank motoru niye yapamıyoruzu sorguluyoruz. Ya da VW grubu DSG şanzıman yaptık mı da, ki o tam otomatik bile değil, çift kavramalı normal otomatik gibi çalışan bir şanzıman, kalkıp da tank transmisyonu yapmayı sorguluyoruz. Tepe noktası bu ikisini yapmak mühendislik olarak. Bu ikisini yapan 'her şeyi' yapar dersem belki daha anlaşılır olur. İHA/SİHA larda kendi yerli motorlarımızı yapıyoruz, ama daha ilerlenecek çok fazla mesafe var o anlamda, yolun çok başındayız.

2 nci Dünya Savaşında öyleydi, çoklu yakıtları yakabilirdi askeri araçlar, en bunun tipik örneği Alman Man Kamyonlarıdır, her şeyi yakar mübarekler...Artık bu şekilde dizayn edilmiyorlar, yakıt sıkıntısı olmadığından, normal dizel hepsi. Körfez Krizinde ABD jet motorlu benzinli Abrams tankı fantazisi yaptı gerçi ama, aşırı ısı üretiminden dolayı dizele döndüler, egzoz panjurları titanyum alaşımlıydı, zaten çöl sıcak, bir de çöl kumu yürümedi benzinli tank muhabbeti.

Tabi en baba konu da, tank ve zırhlı araç konseptleri kökten sorgulanıyor artık, Karabağ savaşında Ermeni tanklarının havadan nasıl vurulduğunu gördünüz, ya da Suriye'deki gelişmiş TAS larla yapılan saldırılar mesela. İsrail yeni bir şey kullanıyor, bildiğiniz helikoperden atılan TAS roketlerini, küçücük bunlar, zırhlı ama ağır personel taşıyıcı yapmış bunlara takmış, içerinden çıkıyor çoklu lançerler tıs tıs atıyor, menzil ve güdüm sistemleri muazzam, hepsinde aktif koruma var, yani sen roket attığında radarı havada gelirken yakalıyor, o tarafa doğru kısacık havan gibi bir başlık dönüp patlayıcı atıyor, senin roket daha varmadan havada patlıyor. Çok uzadı gene, yani tanklar kökten sorgulanıyor artık..

Sn. Achiles, iki konuyu da uzun uzun anlatmış, kendisine teşekkür ederim.

Tabiki temelde tank motoru motorine göre tasarlanıyor, fakat zorunlu kalınırsa harp halinde diğer yakıtlarlan da çalışır, onu demek istedim.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Badem bıyıklı itler veya 40-60 tonluk tankı nasıl yörütecemizi düşüneceğimize, etli butlu bir konu bulsak?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    gılışdar dede vitesi yükseltti iyice.

"dünyaya sesleniyorum: beni erdoğan’la karıştırmayın. kuvayi milliye geleneğinden geliyorum. kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz! ben haram yemedim. geliyoruz ve şimdiden söyleyeyim, çok çetin müzakereler sizi bekliyor. yok öyle!"

ingilizcesini de yazmıştır:

"my call to the world: i’m nothing alike to erdogan. i come from the kuvayi milliye tradition. no one can declare our soldiers as watchmen to where they fled; or declare my country an open prison to refugees. let me tell you in advance, very tough negotiations are waiting for you."

https://eksisozluk.com/18-temmuz-202...9106?a=popular
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 569/1002 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619669 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •