Sayfa 569/872 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619669 ... SonSon
Arama sonucu : 6973 madde; 4,545 - 4,552 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1. Hatta nisan ayı itibari ile tekrar almaya başladılar.
    100 milyon sermaye yıl sonu kar beklentim.
    300 350 milyon arası
    fiili dolaşımdaki hisse azlığı
    üzerindeki 6 adet bedelsiz potansiyeli
    %75 ihracat %25 iç pazar (kurun artışından olumlu etkilenir.)
    velhasıl akıllı adam hissesi.kıymetini bilen bilir.fazla
    anlatmaya gerek yok:))))))))))
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by fener1907 Yazıyı Oku

Hatta nisan ayı itibari ile tekrar almaya başladılar.
    100 milyon sermaye yıl sonu kar beklentim.
    300 350 milyon arası
    fiili dolaşımdaki hisse azlığı
    üzerindeki 6 adet bedelsiz potansiyeli
    %75 ihracat %25 iç pazar (kurun artışından olumlu etkilenir.)
    velhasıl akıllı adam hissesi.kıymetini bilen bilir.fazla
    anlatmaya gerek yok:))))))))))
    Dostum galiba başka hisseler ile karıştırdın (bende bazen hisseleri kafamda karıştırıyorum..:) ) banvitin 650 milyon çeyreklik cirosundan ihracat olan kısmı sadece 120 milyon tl dir (yaklaşık %20 ) ...bu yıl beklediğin 300-350 milyon kar çok çok iyimser bir miktardır...bunu bu şartlarda tuturması çok zor...ama yine de belli olmaz diyelim...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. ocak ,şubat aylarında geçen yılın aynı aylarına göre üretimde artış var ama 2017 yılı son çeyrekteki aylara göre ise bir miktar azalma var...tabi bu veriler türkiye geneli olan verilerdir..üretimin azalması şirketlere ürünlere zam yapma imkanı tanır...sektör istese çok daha fazlasını üretebilir ama önemli olan üretilenlerin satılabilmesidir...

opec kuruluşu var bu kuruluş petrol üreten ülkelerin oluşturduğu bir örgüttür...bazen petrol üretimini kısarlar o vakit petrol fiyatları yukarı çıkar ...bazen de üretimi artırırlar buda petrol fiyatlarının azalmasına neden oluyor...

eğer türkiyedeki tavuk firmaları da kendi aralarında anlaşıp üretimlerini bir miktar kısmışsalar o vakit ürünleri pahalanacaktır..çünkü gerçekten de üretim maliyetleri gittikçe artmaktadır...tavuk hala bir çok gıdaya göre çok çok ucuzdur...kırmızı et fiyatı 30 tl iken de tavuk fiyatları 7-8 tl idi şu anda kırmızı et 40-45 tl aralıklarına gitmesine rağmen tavuk fiyatları neredeyse aynıdır...

her yıl nisan mayıs aylarında tavuğa bir zam daha yapılıyordu..eğer bu zam en kısa sürede yapılırsa ve fiyatı 7,5-8,00 tl aralıklarına giderse banvit ve diğer tavuk şirketleri rahat bir nefes alacaklardır.....

birinci çeyreklerden çok da umutlu değilim bana göre 30-37 milyon aralığında bir kar gelmesi bile iyidir..ama ikinci çeyreklerden ve takiben üçüncü çeyreklerden çok umutlu olacam...zaten bana göre d*****n kuyruğu o vakit kopacak..

banvit 2017 yılına paralel yıllıkta 254 milyon civarı kar getireceği aşikar olursa banvit tekrardan 20-25 tl aralıklarına çıkacaktır...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. bizim batmanda alış veriş yaptığım markette zaman zaman fiyatlara bakıyorum...markette bir banvit bir de akpiliç denen hiç tanımadığım bir marka yan yana satılıyor...banvit neredeyse o tanımayan markanın azıcık üzerinde bir fiyata satılıyor...yani banvit fiyatını hep düşük tutuyor...bu belki de çok üretim yapabilme kapasitesinden ileri geliyor olabilir...bir de brezilya firmaları rekabetçilikleri ile meşhurdurlar zaten dünyada en çok üretim yapan ilk üç ülke arasındadırlar...muhakak bir bildikleri vardır diye düşünmek istiyorum...

5.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bizim batmanda alış veriş yaptığım markette zaman zaman fiyatlara bakıyorum...markette bir banvit bir de akpiliç denen hiç tanımadığım bir marka yan yana satılıyor...banvit neredeyse o tanımayan markanın azıcık üzerinde bir fiyata satılıyor...yani banvit fiyatını hep düşük tutuyor...bu belki de çok üretim yapabilme kapasitesinden ileri geliyor olabilir...bir de brezilya firmaları rekabetçilikleri ile meşhurdurlar zaten dünyada en çok üretim yapan ilk üç ülke arasındadırlar...muhakak bir bildikleri vardır diye düşünmek istiyorum...
    Sn keko guzel paylasimlar icin tesekkurler. fener1907 arkadasimiza da cevaben yazmak istedim: yillara sair olarak y.ici ve y.disi satislar incelendiginda, 2017 yilinda iharacat bacaginda bir atak oldugu acik sekilde goruluyor ancak sizin bahsettiginiz %75 seviyelerinin maalesef cok altindayiz :) Ihracatta artis var, bu artis Brezilyali hakim ortagin katkisi midir yoksa sirketin buyume politikalari bu dogrulta midir onu bilmiyorum ancak 2015 yilinda %7 olan ihracat payi 2017 yilina gelindiginda yaklasik %12 seviyesine yukselmis. Bu cok onemli ve guzel.

Daha guzel olan ise satislarin dagilimindan ziyade ihracat bacagindaki cok guclu buyume, 2017 yilinda ihracat %82 oraninda artmis. Bu buyume orani y.ici satislarda %30 seviyesinde. Ihracatin onumuzdeki donemlerde agirliginin artmasi hem firmayi bolgesel bir oyuncu olma yolunda destekleyecek hem de doviz cinsinden olan hammadde fiyatlarina karsi dogal bir kalkan olusturmada yardimci olacaktir.

Sn. Keko bagimsiz denetim raporuna dun biraz daha ayrintili bakma firsatim oldu. Son ceyrekte aslinda uretimde bir dusus yok, SMM bacaginda ham madde maaliyeti tarafinda bir maliyet artisi var. Kurda 3.40'tan 3.85 seviyesine yaklasik %14luk bir hareket olmustu, ben dusuk brut karliligi bunun sonucu oldugunu dusunuyorum cunku ham madde ve malzeme giderlerinin buyuk cogunlugu dolar cinsinden. Dolarin %10 deger kazanmasi Banvitin net karinin 10 milyon TL erimesi demek. EURO'da %10luk deger kazanci ayni sekilde yaklasik 1 milyon TL'lik net kar kaybina neden oluyor. Bu rakamlar neden dorduncu ceyrekte dusuk kar geldigini acikliyor. 2018 ilk ceyreginin 2017 son ceyrege gore en az 4-5 milyon TL daha yukarda olacaktir diye bekliyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Dostum galiba başka hisseler ile karıştırdın (bende bazen hisseleri kafamda karıştırıyorum..:) ) banvitin 650 milyon çeyreklik cirosundan ihracat olan kısmı sadece 120 milyon tl dir (yaklaşık %20 ) ...bu yıl beklediğin 300-350 milyon kar çok çok iyimser bir miktardır...bunu bu şartlarda tuturması çok zor...ama yine de belli olmaz diyelim...
    ihracat la ilgili yazdıklarına katılıyorum.
    Ancak 2018 karı konusunda ben BJK"lı olmama rağmen fener1907 ile aynı düşüncedeyim.
    nedeni 2018 de en az %40 büyüme bekliyorum
    Bir de mademki 2017 blançosuyla karşılaştırıyoruz . o zaman 2017 son çeyrekle değil de ilk çeyrekle mukayese etmeliyiz. ilk çeyrekle mukayese ettiğimizde büyümeyi görüyoruz.
    Niyazimisri arkadaş da değerli yorumlar yapmış teşekkür ederiz.
    ssss

7. 2017 son çeyreklerde kasım -aralık aylarında yanlış hatırlamıyorsam banvit tavuk fiyatları bir ara 5,75-6,00 tl aralıklarına inmişti...o fiyatları görünce vede banvitin de önemli destek seviyesini kıracağını anladığımda stop olmuştum...o vakit banvitin fiyatı 21,30 civarı idi...hammadde fiyatları ne kadar artarsa artsın eğer siz onu fiyatlara zam olarak yansıtabilirseniz yine de sorun olmaz...

ama siz maliyet artışlarını fiyata yansıtamadığınız anda içeri giriyorsunuz ve o zaman karınızdan feragat ediyorsunuz...2017 son çeyrekte bana göre zam olarak yansıtamadığı için vede mevsimselliğin etkisi ile yeterince talep de olmadığı için bu şekilde karda bir düşüş oldu...zaten o çeyrekte mal iadesi de çok olmuştu...ticarette herşeyin başı taleptir...talep olursa her şekilde kar edersiniz..

2018 yılı ilk çeyrekte fiyat genelikle 6,25 tl civarı idi...nisan ayı başında ise 7 ,00 tl oldu...mayıs ayında da her yıl yaptığı gibi bir zam daha yaparsa o zaman yine geçmişteki gibi güzel karlar gelebilir...

2018 birinci çeyrekte 30-37 milyon tl aralığında ve ikinci çeyrekte de 70 milyon tl den aşağı karlar getirmezse iyi olur...bunu başarır ise o vakit piyasa 2017 yılı kar oranının yakalanacağına inanır ve hisseyi tekrardan 20-25 tl aralıklarına taşır...

8. bu arada banvitte 2017 ücüncü ve dördüncü çeyrek ihracat miktar aynı düzeydeydi ve miktar 90 milyon tl idi...benim o vakit beklentim 120 milyondu ama o vakit beklentimiz gerçekleşmemişti....nedense aklıma 120 milyonmuş gibi işlemiş...gerçekte 90 milyon tl olarak hatırlıyorum...

Sayfa 569/872 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619669 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •